Συνέντευξη με τον Nick Rhodes των Duran Duran

Συνέντευξη με τον Nick Rhodes των Duran Duran

Εκτός του ότι λατρεύω τους Duran Duran -από τότε που βγήκαν χτυπιόμουν στα πατώματα για πάρτη τους όπως κάθε καθωσπρέπει κορίτσι των 80ς -η ζωή τα έφερε έτσι που κάναμε και παρέα. Τις τελευταίες δύο φορές που ήρθαν στην Ελλάδα ήμουν κάτι σαν πρεσβευτής τους και γνώρισα καλύτερα και το Νick Rhodes o oποίος είναι ένας gentleman που βγάζει καλύτερα snapshots από μένα, σερφάρει στο internet ώρες ατελείωτες, αγαπάει το ωραίο και είναι εστέτ μέχρι το κόκαλο στα πάντα αφού περιβάλλεται από ωραίες συντρόφους, παιδιά, συναδέλφους, σπίτια, μέρη διακοπών κλπ διαρκώς.

Τον πέτυχα σε ξενοδοχείο της Νοτίου Ιταλίας, λίγες ημέρες πριν προσγειωθεί στη Θεσσαλονίκη -όπου οι Duran Duran θα δώσουν συναυλιάρα την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο Θέατρο Γης, θα μείνουν στο εστέτ ξενοδοχείο The Met και θα περάσουν ένα αυθεντικό Θεσσαλονικιώτικο τριήμερο.

-Πως σας φαίνεται που έρχεστε στη χώρα μας αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε;
Αν και παρακολουθούμε την κατάσταση από μακριά και από τα νέα στην τηλεόραση έχουμε απόλυτη επίγνωση και συμπάσχουμε με τον πόνο και τις δυσκολίες σας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανεβάσουμε το κέφι για λίγες ώρες από τη σκηνή. Λίγη χαρά καταλαγιάζει τον πόνο. Δεν πρέπει να το βάλετε κάτω!

-Τι σου αρέσει στην Ελλάδα;
Είναι συγκλονιστικά ωραία χώρα η Ελλάδα! Τρελαίνομαι για τη φύση της, την κουζίνα της και τα υπέροχα κρασιά. Φυσικά πρέπει να ξεχωρίσω τη Ρόδο λόγω ονόματος -γελάει- η οποία παρεμπιπτόντως είναι ένα υπέροχο νησί, τη βόρεια Κέρκυρα, τη Σαντορίνη και τη Δήλο. Έχω έρθει πάρα πολλές φορές στην Ελλάδα για διακοπές. Τα νησιά σας είναι τα ωραιότερα στον πλανήτη. Αυτό που μου αρέσει στη χώρα σας όμως περισσότερο είναι αυτό το laid back style, που μπορείς να βγεις για φαγητό και να αράξεις τρεις ώρες...

-Πιστεύεις πως τα 80s είναι υπερεκτιμημένα;
Περνάμε μεγάλη νοσταλγία τώρα... Το ίδιο θα γίνει σε λίγο και με τη δεκαετία του ´90 αν και προσωπικά πέρασα πολύ καλύτερα στα 80s! Ήταν η εποχή που κυβερνούσε το ανοιχτό μυαλό, η δημιουργία και το προσωπικό στυλ στα πάντα. Μετά έγιναν όλα σχεδόν ίδια. Όλοι φορούσαν τα ίδια ρούχα, τα ίδια jeans... Xάθηκε η ιδιαιτερότητα. Ελπίζω να επανέλθει όπως και η καλλιτεχνία αλλά και το flamboyance -δηλαδή ο φλογερός στόμφο- στην τέχνη.

-Πως αισθάνεστε που έχετε φτάσει να είστε 30 χρόνια μαζί; Είστε πλέον οικογένεια αλλά ποιος είναι ο αγαπημένος σου Duran;
Μα είναι έτσι ακριβώς όπως το λες. Είμαστε οικογένεια άρα δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Με τον John νιώθω πιο κοντά απ΄ όλους γιατί είμαστε φίλοι από τα 10 μας χρόνια! Με το Simon περνάω υπέροχα, είναι η χαρά της ζωής και ο καλύτερος για να βγεις να διασκεδάσεις. Ο Roger πάλι είναι ο εξισσοροπιστής. Είναι ισορροπημένος, δεν παίρνει αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και γενικά είναι η διανοητική μου υγεία!

-Που νιώθεις ευτυχισμένος;
Στη σκηνή σαφέστατα. Σπίτι μου, σερφάροντας στο internet, βλέποντας μία καλή ταινία στον κινηματογράφο και παρακολουθώντας αξιόλογα καλλιτεχνικά δρώμενα -από ανθρώπους με έμπνευση.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι των Duran Duran;
Αλλάζω γνώμη ανά εβδομάδα. Για κάθε καλλιτέχνη το τελευταίο άλμπουμ είναι πάντα το καλύτερο. Και είναι μνημειώδες επίτευγμα για ένα γκρουπ να βγάζει πετυχημένο άλμπουμ μετά από 30 χρόνια.

-Εχεις ξαναέρθει στη Θεσσαλονίκη;
Οχι μέχρι τώρα έχουμε παίξει μόνο στην Αθήνα. Τα διασκεδάσαμε αφάνταστα. Περιμένω με ανυπομονησία να έρθω στη Θεσσαλονίκη όπου έχω ακούσει πως έχει και εκπληκτικό φαγητό!