Elizabeth Taylor-Richard Burton: Ένα θρυλικό ζευγάρι, δύο γάμοι και δύο διαζύγια!

Γωγώ Φούντα
Elizabeth Taylor-Richard Burton: Ένα θρυλικό ζευγάρι, δύο γάμοι και δύο διαζύγια!

Ένας έρωτας που θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφική ταινία!

Όταν μιλάμε για πραγματική και παθιασμένη αγάπη, δεν μπορούμε φυσικά να μην αναφερθούμε σε ένα από τα πιο θρυλικά ζευγάρια στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Αναφερόμαστε φυσικά στην Elizabeth Taylor και τον Richard Βurton οι οποίοι ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα, παντρεύτηκαν, χώρισαν, ξαναπαντρεύτηκαν και τελικά... ξαναχώρισαν!

Τα βλέμματά τους, και όταν μιλάμε για το βλέμμα της Liz τα λόγια είναι περιττά, διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά το 1961 στα γυρίσματα της ταινίας Cleopatra, η οποία έμελλε να είναι και μοιραία για τις ζωές τους. Ερωτεύτηκαν αμέσως παρά το γεγονός ότι και οι δύο ήταν παντρεμένοι με άλλους. Τελικά παντρεύτηκαν σε μία υπέροχη τελετή στο Montreal του Καναδά στο Ritz-Carlton Hotel στις 15 Μαρτίου του 1964. Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη τελετή συγκέντρωσε παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω της φήμης και της διασημότητας και των δύο ενώ η απόλυτη star της εποχής Elizabeth επέλεξε να φορέσει ένα κίτρινο φόρεμα και λευκά λουλούδια στα πλούσια κατάμαυρα μαλλιά της.

Παρά τον μεγάλο τους έρωτα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Taylor να γίνει μία τυπική νοικοκυρά και να αφιερωθεί στο γάμο της, άφησε τον κινηματογράφο και πήρε κιλά, το εκρηκτικό του χαρακτήρα και των δύο δεν μπόρεσε να συμβιβαστεί και τελικά ήρθε η... έκρηξη! Χώρισαν στις 26 Ιουνίου του 1974 έπειτα από συνεχείς συγκρούσεις και τσακωμούς.

Όπως όμως λέει και το γνωστό άσμα, «μια αγάπη δεν τελειώνει με ένα χωρισμό», έτσι και στην περίπτωση των δύο huge stars, τίποτα δεν είχε τελειώσει. Φαίνεται ότι δεν μπόρεσαν να κρατηθούν ο ένας μακριά από τον άλλο, με αποτέλεσμα να ξαναπαντρευτούν τον Οκτώβριο του 1975 σε μία μυστική τελετή στην Αφρική. Η Taylor φόρεσε ένα αέρινο πράσινο φόρεμα και ο Burton κόκκινη μπλούζα και λευκό παντελόνι. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αφρικανός ιερέας που τέλεσε το μυστήριο και ο κουμπάρος του ζευγαριού.

Και επειδή διάσημοι είναι και καμώματα κάνουν, οι δυο τους ξαναχώρισαν στις 29 Ιουλίου του 1976! Σε δουλειά να βρίσκονται δηλαδή... Φυσικά η Elizabeth δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια και προχώρησε και σε άλλους γάμους, χωρίς βέβαια να σταματήσει να δηλώνει ότι ο Burton υπήρξε ο έρωτας της ζωής της.

Οι αιτίες των χωρισμών τους ποτέ δε δόθηκαν επίσημα, αλλά πιθανότατα να μπήκε ανάμεσά τους ο φθόνος λόγω του επαγγέλματος αλλά και τα προβλήματα του Burton με το αλκοόλ...

Διαβάστε επίσης: Νίκη Κάρτσωνα & Νίκος Χατζής: Ένας γάμος που μετατράπηκε σε ξέφρενο πάρτυ

Ο γάμος της Μαρίνας Βερνίκου και του Μίλτου Καμπουρίδη