«Τον έπιασα να φλερτάρει με άλλες στο Facebook και σκέφτομαι να χωρίσω»

«Τον έπιασα να φλερτάρει με άλλες στο Facebook και σκέφτομαι να χωρίσω»

Μια αναγνώστρια αντιμέτωπη με τη διαδικτυακή απιστία

Γεια σας! Είμαι 21 χρονών και έχω σχέση εδώ και 1μιση χρόνο με ένα παιδί 22 χρονών. Τον ένα χρόνο σπουδάζαμε μαζί και τους τελευταίους μήνες έχουμε σχέση από απόσταση. Μέχρι τον 1ο χρόνο πίστευα ότι όλα είναι καλά μέχρι που μια μέρα εκεί που καθόμαστε ήρθε και έψαξε τον λογαριασμό μου στο Facebook χωρίς να με ρωτήσει (μπροστά μου). Έτσι κι εγώ του είπα να μου δείξει τον δικό του λογαριασμό. Όμως ήταν πολύ αρνητικός και δεν ήθελε. Παρόλα αυτά μετά από πολύ πίεση το άνοιξε και είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν καθόλου. Tο πρώτο ήταν ότι μιλούσε με διάφορες κοπέλες και τις φλέρταρε. Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε μου είπε δεν ξέρω και ότι ήταν βλάκας. Επίσης μου είπε ότι με μία από αυτές είχε έρθει και πιο κοντά ενώ είμαστε μαζί (αν είναι δυνατόν). Δεν έγινε κάτι ποτέ από κοντά από όσο ξέρω, αλλά με μηνύματα.
Το δεύτερο που με πείραξε είναι τα μηνύματα που είδα με μια πρώην του. Της έστελνε για παράδειγμα ομόρφυνες και ζήλευε όταν αυτή του έλεγε για τον κάθε αγόρι της. Όταν το ανέφερα αυτό μου είπε ότι κάποτε είχε γίνει κάτι μεταξύ τους (μια φάση) και ότι την είχε απωθημένο. Βέβαια τώρα μου λέει ότι δεν είναι έτσι.
Πλέον, παρόλο που μου λέει ότι με αγαπάει και ότι όταν θα με έχανε κατάλαβε ότι είμαι τα πάντα γι αυτόν και διάφορα τέτοια όμορφα λόγια, δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ και είμαι πολύ καχύποπτη. Νομίζω ότι θα το ξανακάνει και ότι γουστάρει την κολλητή του (γιατί δεν είναι πολύ ωραίο να ακούω ότι την έχει απωθημένο και ότι έχει σκεφτεί να πάει μαζί της). Θα ήθελα πολύ την γνώμη κάποιου πιο έμπειρου από εμένα σε τέτοια θέματα. Όντως με αγαπάει ή έχει μαζί μου σχέση για να δειχθεί στην κολλητή του; Μήπως δεν του φτάνω και μιλούσε με διάφορες; Από την άλλη αν δεν με θέλει γιατί να κρατάει σχέση από απόσταση ενώ έχει την κολλητή του δίπλα? Έχουμε συζητήσει για όλα αυτά και μου έχει πει ότι δεν πρόκειται να ξανακάνει κάτι παρόμοιο γιατί είμαι πλέον πολύ σημαντική γι αυτόν. Για την κολλητή του μου είπε να μην αναφερθώ ξανά σε αυτό το θέμα. Το τελευταίο διάστημα προσπαθεί πολύ και το βλέπω και δείχνει ότι ισχύουν αυτά που λέει αλλά νιώθω πολύ άσχημα με όλα αυτά και δεν ησυχάζω. Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να χωρίσω γιατί κάθε φορά που μου λέει ότι με αγαπάει έρχονται στο μυαλό μου όλα αυτά που έχουν γίνει και δεν τον πιστεύω και χαλιέμαι. Αξίζει να τον εμπιστευτώ ή όχι; Συγνώμη για την φλυαρία μου και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αγαπητή αναγνώστρια,

Πιστεύουμε πως οι άνθρωποι κάνουν λάθη, αλλά το αγόρι σου, όμως, έχει ξεπεράσει κάθε όριο στο οποίο κινείται κάποιος που αποκαλείται έτσι.

Εφόσον έχετε αποφασίσει να είστε ζευγάρι δεν βρίσκουμε καμία δικαιολογία που φλέρταρε μέσω Facebook. Είναι πολύ πιθανόν με τη συμπεριφορά που σου έχει δείξει να μην έχει μείνει στο διαδικτυακό φλερτ. Τι τον εμπόδιζε δηλαδή να βγει και ραντεβού; Το ότι έκανε ζήλιες στην πρώην του δεν είναι καθόλου τιμητικό για εσένα και δεν ξέρουμε τι άλλο περιμένεις να δεις πως ο σύντροφός σου κάνει ΟΤΙ θέλει, με ΟΠΟΙΑ θέλει με τη δική σου ανοχή. Το φλερτ του με άλλες δεν σου έχει στείλει αρκετά μηνύματα ότι πρέπει να φύγεις; Το ότι τόλμησε να κοιτάξει ερωτικά την κολλητή σου αποκαλύπτει ακόμη μια φορά πως το "αγόρι" σου δεν σέβεται εσένα ή τη σχέση σας. Πρέπει να γίνει σαφές και σε σενα. Λόγω της νεαρής ηλικίας σου οφείλουμε να σε συμβουλέψουμε πως υπάρχουν όρια σε κάθε σχέση που δεν πρέπει να αφήσεις κανέναν να υπερβεί.

Ένας άντρα που θα κοιτάξει ερωτικά τις φίλες σου είναι ανάξιος εμπιστοσύνης και φυσικά σου δείχνει πως αν δεν σέβεται αυτό τότε πολύ πιο εύκολα θα είναι επιρρεπής στο φλερτ με κόριτσια που δεν γνωρίζεις. Το ότι είναι 21 ετών και δεν έχει ωριμάσει συναισθηματικά είναι κάτι που εξηγεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του, αλλά δεν δίνει σε σένα λόγο για να την δέχεσαι. Εφόσον εσύ του δείχνες πως δεν έχεις πρόβλημα με όλα αυτά εκείνος θα συνεχίσει να είναι μαζί σου αφού δεν τον εμποδίζεις να κάνει παράλληλα ότι θέλει με το άλλο φύλο.

Σου συστήνουμε να μείνεις μακριά του και να τον αφήσεις να φλερτάρει όσο θέλει στη ζωή του. Γιατί είναι σίγουρο πως σε αυτή τη σχέση δεν κερδίζεις εσύ.
Υπάρχουν εκεί έξω πολύ καλύτερα αγόρια που μπορούν να μείνουν πιστά στις υποσχέσεις τους.

Διαβάστε ακόμη:

«Με θέλει αλλά είναι με άλλη και δεν ξέρω τι να κάνω»

«Με θέλει μόνο για σεξ;»