Οι… 5 αποχρώσεις των Χριστουγέννων: Σου έχουμε τα επικρατέστερα θέματα διακόσμησης!

Οι… 5 αποχρώσεις των Χριστουγέννων: Σου έχουμε τα επικρατέστερα θέματα διακόσμησης!

Φέρε το πνεύμα των Χριστουγέννων σπίτι σου, με μια από τις 5 διακοσμητικές τάσεις και κλέψε τις εντυπώσεις!

Τα Χριστούγεννα είναι ένα βήμα προ των πυλών και οι μέρες που έχουν μείνει στη διάθεσή σου για να στολίσεις και φέτος το σπίτι σου, όλο και λιγοστεύουν. Επομένως, βρες τον ελεύθερο χρόνο που χρειάζεσαι για να φέρεις κι εσύ στο σπίτι σου το γιορτινό πνεύμα και να κάνεις την χριστουγεννιάτικη διάθεση διάσπαρτη σε κάθε γωνιά του. Ωστόσο, αν φέτος αποφάσισες να ξεδιαλέξεις τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμητικά σου και θέλεις να δώσεις στο σπίτι σου μια στιλάτη και ολοκληρωμένη πρόταση διακόσμησης, διακοσμώντας το με ένα μόνο trend, τότε τσέκαρε τις παρακάτω 5 τάσεις που συγκεντρώσαμε για εσένα, πάρε ιδέες και κάνε το σπίτι σου να μοιάζει σαν... βγαλμένο από παραμύθι.


1.Λινάτσα και φυσικά διακοσμητικά
Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά μπορείς να δώσεις ένα πιο ρουστίκ design στο χώρο σου, τάση άκρως ιδανική για τις γιορτές, αφού τα φυσικά υλικά που την απαρτίζουν κάνουν το χώρο σου να φαίνεται πιο ζεστός, φιλόξενος και γιορτινός. Όλοι οι καλεσμένοι σου θα νιώθουν οικεία από την πρώτη κιόλας στιγμή και άλλωστε αυτός είναι ο στόχος σου. Επένδυσε στην κλασική λινάτσα, την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για την κατασκευή διαφόρων διακοσμητικών, αλλά και γέμισε το σπίτι σου με στολίδια από φυσικά προϊόντα, όπως αποξηραμένα φρούτα, λουλούδια και βότανα.


2.Παγωμένο... θέμα με ψυχρά χρώματα
Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητα του λευκού χρώματος έχει εκτοξευθεί και όχι άδικα, αφού μπορεί με την κομψότητά του να αντικαταστήσει επάξια τον κλασικό συνδυασμό κόκκινου- πράσινου. Λευκά δέντρα, λευκές γιρλάντες και λευκά φωτάκια δίνουν μια πολύ σικάτη διάθεση στο χώρο σου και τον ανεβάζουν πολλά επίπεδα. Για να δώσεις μια πιο ολοκληρωμένη αίσθηση του «παγωμένου» τοπίου των Χριστουγέννων, συμπλήρωσε την διακόσμηση σου με γυάλινα αντικείμενα, πολικές αρκούδες, ταράνδους σε χιονισμένα τοπία ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς.


3. Glam Rock
Aν είσαι λίγο πιο... hard τύπος και δεν θέλεις η γιορτινή σου διακόσμηση να κάνει το σπίτι σου να φαίνεται υπερ- χαριτωμένο και παραμυθένιο, σου έχουμε την λύση. Επένδυσε στην κλασική και αγαπημένη αντίθεση λευκού και μαύρου και παράλληλα χρησιμοποίησε χρυσά διακοσμητικά και αντικείμενα. Δεν χρειάζεται να περιοριστείς κάπου. Ακόμα και το δέντρο σου ή τα στολίδια του μπορούν να είναι μαύρα! Άκρως κομψό, απόλυτα... ιδιαίτερο και παράξενα γιορτινό.


4.Γλυκιά... διακόσμηση
Ίσως ο πιο γλυκός τρόπος να στολίσεις το δέντρο σου αλλά το υπόλοιπο σπίτι και να το κάνεις να μοιάζει σαν να είναι ολόκληρο από... ζάχαρη. Χρησιμοποίησε καραμέλες, γλειφιτζούρια, ακόμα και γλυκά για να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και τους υπόλοιπους χώρους. Απαραίτητη προϋπόθεση; Η ύπαρξη πολλών, πολλών χρωμάτων που θα δώσουν στο χώρο το παραμυθένιο στυλ που χρειάζεσαι για να εγκαταστήσεις για τα καλά το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στο σπίτι σου.


5.Ρετρο στυλ
Τέλος, κρατήσαμε για εσένα που θέλεις να δώσεις έναν πιο εναλλακτικό αέρα στη διακόσμηση σου αλλά και λατρεύεις τα vintage αντικείμενα την πιο ταιριαστή σε εσένα τάση, που δεν είναι άλλη από την retro. Κόκκινο και πετρόλ θα πρέπει να είναι η βάση σου για τα διακοσμητικά σου αντικείμενα, που θα δώσεις την 60s νότα που θέλεις να πετύχεις. Στολίδια με πολλές γωνίες και χρώματα, σε σχήματα που θυμίζουν μια παλιά εποχή θα ολοκληρώσει το υπέροχο στυλ που θέλεις να υιοθετήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

Ανανεώστε την κουζίνα σας με ελάχιστα έξοδα: Ιδού πώς!

Ανανέωση τώρα: 6 απλές ιδέες διακόσμησης για να δείχνει η κουζίνα σας πιο... στιλάτη!