5 κανόνες που πρέπει να «σπάσεις» στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Ερμιόνη Σαρρή
5 κανόνες που πρέπει να «σπάσεις» στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Δες πώς θα το διακοσμήσεις πολύ πιο εύκολα

Ετοιμάζεσαι να «ανοίξεις» το δικό σου σπίτι ή έχεις βαρεθεί τη διακόσμηση αυτού που μένεις ήδη; Φανταζόμαστε, λοιπόν, πως έχεις ξεκινήσει ήδη να ξεφυλλίζεις περιοδικά με θέμα τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων , να χαζεύεις στο pinterest και να καταγράφεις σε ένα μπλοκάκι τις ιδέες σου. Καλά κάνεις και αυτό πρέπει. Πριν όμως ξεκινήσεις να τρέχεις από το ένα μαγαζί στο άλλο και να μην ξέρεις τι τελικά πρέπει να αγοράσεις, έχουμε για εσένα 5 tips διακόσμησης.

Δες ποιοι είναι οι 5 κανόνες που πρέπει να «σπάσεις» και φτιάξε το πιο ζεστό και design-άτο σπίτι για εσένα και τους αγαπημένους σου.

1. Απόφυγε τα σκούρα χρώματα: Χρώματα όπως το καφέ, το μαύρο ή το σκούρο γκρι θα κάνουν το χώρο σου να μοιάζει κάπως σκοτεινός και μικρός. Χρησιμοποίησε ανοιχτές αποχρώσεις για τους τοίχους και το πάτωμα και άσε το γκρι για κάποιον καναπέ ή ένα πουφ.

2. Μη γεμίζεις το χώρο με μικροαντικείμενα: Θυμάσαι πόσα μπιμπελό είχε η μαμά σου πάνω στο σύνθετο; Οι τάσεις όμως της διακόσμησης θέλουν τα σπίτια να είναι πιο μίνιμαλ και εμάς μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνες.

3. Πες αντίο στις βαριές κουρτίνες: Όσο πιο απλή είναι η κουρτίνα σου, τόσο καλύτερα θα αναδειχθεί ο χώρος σου. Δε θέλεις ούτε βελούδο, ούτε και μπροκάρ. Και προς Θεού μη είναι πιο ψηλές ή κοντές, από όσο πρέπει.

4. Μην καλύπτεις όλο το χώρο με χαλιά: Σίγουρα τώρα που χειμωνιάζει και πιάνουν τα κρύα θες το σπίτι σου να είναι πιο ζεστό, αλλά με μέτρο. Αααα και καλό θα ήταν τα χαλιά μέσα σε μικρούς χώρους να είναι πιο... μονόχρωμα ή γενικώς να μην έχουν πολλά μοτίβα. Μέσα στους χώρους του σπιτιού πρέπει να ακολουθούν όλα την ίδια τάση.

5. Η μονοχρωμία δεν είναι πάντα chic: Σίγουρα μία λευκή κρεβατοκάμαρα είναι πολύ μοντέρνα, αλλά από την άλλη το μάτι ζητά το κάτι διαφορετικό. Παίξε με κάποια βασικά χρώματα μέσα στο χώρο και έχε πάντα ένα ως... κύριο. Το λευκό είναι πάντα το πιο safe.