Καλοκαίριασε! Πώς θα ανανεώσουμε μπαλκόνι και κήπο;

Καλοκαίριασε! Πώς θα ανανεώσουμε μπαλκόνι και κήπο;

Η ειδικός του Feng Shui Ειρήνη Σπανέλη έχει τον τρόπο!

To Feng Shui ασκεί μια γοητεία γιατί ενώ δεν είναι πλήρως κατανοητό ...δουλεύει. Στην ουσία δεν είναι τίποτα παραπάνω από κοινή λογική εφαρμοσμένη με μερικές τεχνικές που έχουν τις ρίζες τους στον προσανατολισμό σε σχέση με το περιβάλλον. Πολλοί άνθρωποι αυτές τις μέρες στηρίζονται στη δύναμη του Feng shui για να καλυτερεύσουν τον χώρο στον οποίο ζουν, με συνέπεια να βελτιώσουν την δική τους ζωή σε πολλά επίπεδα.

Ας ρίξουμε λίγο φως στους κανόνες του που αφορούν τον κήπο ή το μπαλκόνι και ας απολαύουμε πολλές χαλαρωτικές βραδιές με φίλους.
Ο στόχος είναι να σχεδιάσουμε τον κήπο, την βεράντα ή το μπαλκόνι μας, έτσι ώστε η θετική ενέργεια «chi» να μπορεί να ρέει ελεύθερα. Και ελεύθερα εννοούμε όταν οι θετικές ενέργειες κάνουν μια ελαφριά καμπύλη σαν μονοπάτι και συλλέγουν ενεργειακά κέντρα ώστε να ακτινοβολήσει από εκεί η δύναμή τους. Η ανταμοιβή είναι η υγεία, ευτυχία και ευημερία. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι θετικές δυνάμεις και να μηδενιστούν οι αρνητικές ώστε να αποκαταστηθεί την αρμονία των Πέντε Στοιχείων. Υποτίθεται ότι το σύνολο των 5 στοιχείων (νερό, φωτιά, ξύλο, γη, μέταλλο) πρέπει να ισορροπεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη ροή της ενέργειας, δεδομένου ότι υποστηρίζουν το ένα το άλλο.

Εκμεταλλευτείτε την ήδη υπάρχουσα ενέργεια από τα χρώματα του περιβάλλοντος, τα αντικείμενα στα σχέδιά τους: Τους τοίχους ,τα έπιπλα, τις γλάστρες, κλπ.
Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι ο σχεδιασμός εξωτερικών χώρων όπως κήπων και μπαλκονιών συμβάλλει αποτελεσματικά στην ευημερία του σπιτιού και δεν είναι ξεχωριστό από αυτό. Εκτός του ότι μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση νέου σπιτιού, σύμφωνα με τους κανόνες του Feng shui, μπορούμε να κάνουμε σχεδόν κάθε ήδη υπάρχουσα οικία αρμονική.

Ο προσανατολισμός του κήπου σε σχέση με το σπίτι παίζει το βασικό ρόλο στον κήπο Feng Shui. Επειδή αυτό καθορίζει ποιο στοιχείο από τα 5 είναι το κυρίαρχο.
Τα ανατολικά και νοτιοανατολικά ανήκουν στο στοιχείο του ξύλου. Έτσι, εδώ το σχήμα είναι λεπτό, ψηλό. Το μπαμπού, για παράδειγμα, ταιριάζει απόλυτα σε αυτήν την κατεύθυνση. Το χρώμα του στοιχείου του ξύλου είναι το πράσινο. Όλα τα χρώματα και οι μορφές του στοιχείου του νερού επηρεάζουν τη ροή της ενέργειας του ανατολικού και νοτιοανατολικού κήπου. Ως εκ τούτου, για παράδειγμα, το νερό σε μορφή λίμνης, σιντριβανιού, η πισίνας είναι ιδανικό σε αυτές τις κατευθύνσεις.

Ο Βορράς ανήκει στο στοιχείο του νερού. Τα σχήματα είναι κυματιστά, ακανόνιστα. Φυτά με φύλλα μαζί με τους βλαστούς τους ευνοούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Το μαύρο και μπλε χρώμα ταιριάζουν καθώς επίσης και το γυαλί. Σε συνδυασμό με χρώματα όπως το κίτρινο και το μπεζ φέρνει τη σταθερότητα και την άνοδο. Ιδανικά είναι τα μπλε και μαύρα διακοσμητικά αντικείμενα, καθώς και ο βάτραχος.

Θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος με τις υπόλοιπες κατευθύνσεις...... stay in touch!

Διαβάστε ακόμη:

Tα ψυγεία μας φοράνε jeans. Mία διαφορετική πρόταση από τα Smeg!

Δείτε την ονειρική έπαυλη του Walt Disney (φωτός)