Φοίβος Ισταυρίογλου: Οι τελευταίες εξελίξεις από την υπόθεση κλοπής πίνακα του Dali

Φοίβος Ισταυρίογλου: Οι τελευταίες εξελίξεις από την υπόθεση κλοπής πίνακα του Dali

Τι θα συμβεί τελικά στον Έλληνα που έκλεψε την ακουαρέλα του Dali;

Ο Φοίβος Ισταυρίογλου ομολόγησε και ο ίδιος την κλοπή της ακουαρέλας του Salvador Dalí από την γκαλερί της Νέας Υόρκης. Λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ οι κάμερες έγραφαν ο 29χρονος ξεκρέμασε την ακουαρέλα και την έβαλε σε μία τσάντα για ψώνια, φεύγοντας σαν κύριος. Έτσι ακριβώς, με την ακουαρέλα σε μια μαύρη τσάντα, με το ίδιο καρώ πουκάμισο, πέταξε για Αθήνα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στην ομολογία του και ο ίδιος αναφέρει πως θεωρεί τρομερά ανώριμη και βλακώδη την πράξη του- δεν καταλαβαίνει λέει γιατί το έκανε. Τα αποτυπώματά του βρέθηκαν τελικά σε κλεμμένο μπουκαλάκι από κατάστημα με βιολογικά προιόντα. Από ό, τι φαίνεται δεν ήταν η πρώτη κλοπή για τον Ισταυρίογλου. Ο γυμνασμένος και ευγενικός νέος που κυκλοφορούσε σε υψηλούς κοινωνικούς κύκλους, έχει θέμα με τις κλοπές.

Μόλις κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του και ενώ ήδη ήταν σε κατάσταση πανικού με την πράξη του, ο Φοίβος έβαλε τον πίνακα σε μία θήκη από χαρτόνι και την έστειλε στην γκαλερί χωρίς διέυθυνση επιστροφής. Την έστειλε από Ελλάδα, αφήνοντας μάλιστα και τα αποτυπώματά του! Σύμφωνα με την ομολογία του ήξερε πως η πράξη του ήταν λάθος, είχε καταλάβει ότι θα έβρισκαν τα ίχνη του και ήθελε να το διορθώσει.

Ο Ισταυρίογλου δήλωσε αθώος στην πρώτη δίκη της Τρίτης, στο δικαστήριο του Manhattan. Ο δικαστής όρισε την εγγύηση στα $100,000 (£65,000). Ακόμη το κατηγορητήριο δεν μπορεί να πιστέψει πώς κάποιος τόσο εύκολα κατάφερε να κλέψει το περίφημο έργο Cartel de Don Juan Tenorio, στο φως της μέρας κάτω από τη μύτη των security και ενώ έγραφαν οι κάμερες ασφαλείας. Ο εισαγγελέας Cyrus R Vance Jr, θεωρεί όλο το σκηνικό σουρεάλ.

O Ισταυρίογλου δηλώνει μετανιωμένος,αλλά τα στοιχεία που δείχνουν ότι έψαχνε για τον πίνακα τόσο πριν όσο και μετά την κλοπή μέσα από τον υπολογιστή του μάλλον δεν θα τον αφήσουν να γλιτώσει τη φυλακή. (Δείτε τις φωτογραφίες)

Διαβάστε ακόμη:

Vittorio Missoni: Η εξαφάνιση του σχετίζεται με το Τρίγωνο των Βερμούδων;

Oscar Pistorius & Reeva Steenkamp: Η δίκη και η κηδεία...