Μήπως έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ; Απαντήστε σε 2 απλές ερωτήσεις και θα μάθετε

Γωγώ Φούντα
Μήπως έχετε πρόβλημα με το αλκοόλ; Απαντήστε σε 2 απλές ερωτήσεις και θα μάθετε

Ένας απλός τρόπος θα σας δώσει τις απαντήσεις που ζητάτε

Το αλκοόλ, κακά τα ψέματα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο, ειδικά σε κοινωνίες όπως η δική μας, με τη γιορτή, τη χαρά και το πανηγύρι. Συνηθίζουμε λοιπόν, όταν υπάρξει υπερκατανάλωση αλκοόλ, να δικαιολογούμε συμπεριφορές λέγοντας πως έφταιγε η μέρα χαράς που κάποιος ήπιε ένα ποτηράκι παραπάνω.

Κι όμως, καμιά φορά, ποτηράκι σε ποτηράκι διαφέρει. Και δεν εννοούμε να το ρίξει κανείς λίγο έξω την μέρα του γάμου ή των γενεθλίων του, αλλά όταν αυτό γίνεται με μεγαλύτερη συχνότητα, η μέθη κάποιου παύει να είναι χαριτωμένη και καταντά ανησυχητική. Μία νέα έρευνα λοιπόν που έγινε στη Βρετανία, οι φίλοι μας οι Άγγλοι οι ερευνητές ξαναχτυπούν, έβγαλε αρκετά ενδιαφέροντα συμπεράσματα, σχετικά με τη συχνότητα που κάποιος καταναλώνει αλκοόλ, και αν τελικά αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε 2 απλές ερωτήσεις οι οποίες μπορεί να σας φανούν αφελείς, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές είναι αρκετά διαφωτιστικές. Η πρώτη λοιπόν είναι, «αν έστω και μία φορά τον μήνα καταναλώνεις πάνω από 6 ποτά» και η δεύτερη «αν έπειτα από την υπερκατανάλωση αυτή, έγινε κάποιο συμβάν για το οποίο ντρέπεσαι ή μετανιώνεις». Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, η συντριπτική πλειοψηφία των Βρετανών, απάντησαν θετικά, κάτι που φυσικά προβλημάτισε και τους ερευνητές.

Δεν παρέλειψαν βέβαια να ξεκαθαρίσουν, ότι αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να θεωρηθεί κάποιος άνθρωπος αλκοολικός, αλλά είναι μία καλή αρχή για να βγουν κάποια βασικά και χρήσιμα συμπεράσματα!

Διαβάστε ακόμη:

7 λόγοι για να δίνεις... φιλιά πιο συχνά

Υποκλινόμαστε! 12χρονος βάζει τέλος στους θανάτους μωρών μέσα σε αυτοκίνητα