6+1 άντρες που θα συναντήσεις στην παραλία

6+1 άντρες που θα συναντήσεις στην παραλία

Καλοκαίρι, θάλασσα, ηλιοθεραπεία. Τι συμβαίνει μόλις εναποθέσεις το κορμί σου στην ξαπλώστρα; Εμφανίζονται επτά κατηγορίες αντρών.

Ο Πιζμπουίνος: Σύνθετη λέξη που προέρχεται από την μάρκα λαδιού Piz Buin σε συνδυασμό με τη λέξη μπαμπουίνος. Αναφέρεται στον λαδωμένο τύπο της παραλίας, συνήθως μεσήλικα που έχει αφρικανοποιηθεί από τον ήλιο και τις κρέμες μαυρίσματος. Γυαλίζει από μακριά, αλείφεται κάθε λίγο και λιγάκι με περίεργες μαρμελάδες και διάφορα μαυριστικά, συνήθως φοράει μικροσκοπικό μαγιώ και εξεζητημένα γυαλιά ηλίου και δεν μπαίνει στη θάλασσα ακόμα κι αν τον κυνηγήσουν σφήκες. Κάποιοι λένε ότι μπορεί και να ξεβάφει.

Ο Νασαλείψω: ο ανυπόμονος νεανίσκος που μόλις γνώρισε γκόμενα, επωφελείται των συνθηκών της παραλίας και επισπεύδει το χούφτωμα. Με ύφος πεφτουλέ, προσποιούμενος τον ευγενικό, βρίσκει προφάσεις για να πιάσει ψαχνό, χρησιμοποιώντας το αντιηλιακό για ξεκάρφωμα. Τον ακούς να λέει μία φορά το μισάωρο «να σ' αλείψω λίγο;», να βρίσκει δικαιολογίες του στυλ «νομίζω έχεις καεί» και να αλείφει την γκόμενα συνεχώς που γουστάρει αλλά δεν το λέει. Στο τέλος ενώ δεν παίρνει άλλο πάστωμα, αντιστρέφει τους ρόλους, «μου βάζεις λίγο», «νομίζω κάηκα στην πλάτη» για να ξεκινήσει η άλλη το σπατουλάρισμα.

Ο Μαριδύτης: κοινώς ο μούφα δύτης, που βουτάει στα ρηχά, μαζί με τη μαρίδα. Σκάει μύτη σε οργανωμένες πλαζ στα νησιά αλλά και στην Αττική, στον Σχοινιά και στην πλαζ της Βούλας, φορώντας στολή κατάδυσης, με μαχαιράκι στο πόδι και ειδικό ψαροτούφεκο ρολόι με ηλεκτρονική πυξίδα ακριβείας που εντοπίζει από τον Nemo μέχρι τη Χαμένη Ατλαντίδα. Έχει πλήρες καταδυτικό κομπιούτερ και ψαροτούφεκο λαστιχοβόλο για καρχαρίες τουλάχιστον 145 μέτρα και φακό ικανό να φωταγωγήσει την Αβυσσο και το στομάχι της φάλαινας σε περίπτωση που τον καταπιεί. Έχει και νυχοκόπτη για Καρέτα Καρέτα, κολλύριο για φώκιες και γενικά όλα τα τιμαλφί και όταν βγαίνει από τη θάλασσα φοράει περουκίνι με φύκια.

Ο Μπρατζόκοβιτς: Ο μπρατσαράς σφίχτερμαν που το παίζει Τζόκοβιτς στην παραλία με ρακετομαχίες λες και κυνηγάει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Έχει χτυπηθεί ώρες στο γυμναστήριο, ρεύεται ακόμα τα συμπληρώματα που παίρνει για να φουσκώσουν τα μούσκουλα και την ώρα που το αφτί σου ηρεμεί, παίρνει θέση πλάι στο κύμα και αρχίζει τάκα τούκα και αεροπλανικά μπλονζόν για να πιάσει το μπαλάκι. Υπό συνθήκες γίνεται φονιάς αν σε πετύχει η ρακετιά που φεύγει με φόρα τόση που αν την έτρωγε ελέφαντας στον Αμαζόνιο θα είχε λιποθυμήσει πέντε ώρες.

Ο Νώε: είναι μια κατηγορία φραγκάτου, που διαθέτει και σκάφος το οποίο το μπαστακώνει απέναντί σου, λες και δεν μπορεί να ανοιχτεί παραμέσα ή να πάει σε απόμακρη παραλία. Είναι μεσήλικας, ντυμένος σαν ναυτάκι με μπλέιζερ και άσπρο παντελόνι λινό, έχει φορτώσει μέσα σκυλιά, γατιά, γκόμενες, την πρώην, την νυν, τη μελλοντική, τους πριονάδες γιους του, οι οποίοι αφού γίνουν τύφλα βάζουν στη διαπασών πριόνια για να προσελκύσουν κι άλλες γκόμενες και να διασκεδάσουν τους λουόμενους που σιχτιρίζουν και ρίχνουν καντήλια.

Ο Μπανιστιρτζής: δεν έχει καμία σχέση με την άμμο, τη θάλασσα, τον ήλιο. Ο μόνος λόγος που άφησε την ερκωντιστιονάρα του είναι τα μπραζίλιαν μαγιώ. Κάνει και καλά ότι παίζει με το κινητό του αλλά το κεφάλι πηγαίνει αριστερά-δεξιά λες και παρακολουθεί τελικό Ρολάν Γκαρός. Είναι ο αρχικουτσομπόλης της παραλίας που ξέρει ποιος τα χει με πια και πού θα φάει το βράδυ η εκείνη που κάνει τοπλες

Ο Ελευθεροκαμπινάριος: πας στην παραλία ανυποψίαστος, απλώνεις μια ψάθα, μια πετσέτα, ανοίγεις και την ομπρέλα αν έχεις. Από δίπλα, ο μάγκας, με υφασμάτινο σπίτι που του έχει φτιάξει και αυλή με τραπεζάκι και πάνω του βασιλικό, με καρέκλες και τέντα. Μόνο η κληματαριά με τα σταφύλια λείπει. Βγαίνει κεφάλι, σε κοιτάζει με στράβωμα, μετά από λίγο ακούς να λέει ψιθυριστά "μας ήρθαν γείτονες". Είναι ο ελευθεροκαμπινάριος που θεωρεί ότι η καλύτερη πλευρά στην παραλία του ανήκει αποκλειστικά, επειδή πήγε πρώτος και έστησε εκεί ολόκληρο τσαρδί που το ονομάζει «σκηνή» αν και πρόκειται για κανονικό εξοχικό. Έχει οικειοποιηθεί όλες τις γύρω σκιές, έχει κρεμάσει μαγιώ και πετσέτες σε όλα τα γύρω δέντρα και έχει παρκάρει το αυτοκίνητο δίπλα από εκεί που ξαπλώνει. Επιπλέον έχει ενσωματώσει ηχεία στο iphone και πάνω που πας να ηρεμήσεις όποτε το χαμηλώνει ξεκινάει άλλη μια παρτίδα τάβλι.