Είναι η νέα σχεδιάστρια που θα αγαπήσουν όλοι ..

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Είναι η νέα σχεδιάστρια που θα αγαπήσουν όλοι ..

Πριν αρκετά χρόνια στις Σπέτσες γνώρισα το πιο αγγελικό προσωπάκι που μπορεί να έχει δει κανείς. Ένα μικρό τότε κοριτσάκι με ένα χαμόγελο και μια ματιά αφοπλιστική.Όποτε την έβλεπα από τότε την θαύμαζα για το πόσο κομψή και χαμηλών τόνων ήταν και πάντα προσεγμένη στην λεπτομέρεια. Και μια μέρα αυτό το πανέμορφο κοριτσάκι μεγάλωσε και έκανε αυτό που ονειρευόταν πάντα.

Πλέον είναι μια πολύ επιτυχημένη σχεδιάστρια μόδας σε ρούχα και αξεσουάρ και εύχομαι να τις ανοίξουν οι δρόμοι για να γίνει γνωστή και στο εξωτερικό. Η κεντρική της μπουτίκ βρίσκεται στον Πειραιά στο νεοκλασικό κτήριο Glou premium store, και στο facebook page το ZinaG θα βρείτε ότι χρειάζεται να γνωρίζετε.

Ζήτησα στην ταυρίνα φίλη μου την Ζήνα που έχουμε μια μέρα διαφορά γενέθλια .. και κάτι χρόνια, να μου περιγράψει με δικά τις λόγια πως εμπνεύστηκε, τι σπούδασε και άλλες πληροφορίες για να την μάθετε καλύτερα. Και έτσι με τα δικά τις λόγια μπορείτε να την απολαύσετε:

Γεννήθηκα στις 24 Απριλίου και τη χρονιά που διανύουμε θα κλείσω τα 23 μου χρόνια. Το πραγματικό μου όνομα είναι Ζηνοβία, όμως όλοι με φωνάζουν Ζήνα!

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα, και αφού αποφοίτησα από τη σχολή Μωραίτη, μετακόμισα στο Μιλάνο για να ξεκινήσω τις σπουδές μου. Από νεαρή ηλικία είχα διαισθανθεί την κλίση που είχα προς τις τέχνες και ο ισχυρός δεσμός που με έδενε μαζί τους μεγάλωνε συνεχώς.. Από το τραγούδι και τη μουσική, στο χορό και την ζωγραφική αλλά και στο πάθος για τη μόδα, ο σχεδιασμός ρούχων ήταν το στοιχείο που κέρδισε την αγάπη και την αφοσίωση μου.

Ακολουθώντας λοιπόν την αγάπη για τη δημιουργία, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο Instituto Marangoni Milano όπου και παρέμεινα για 3 χρόνια! Η ζωή μου εκεί αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία ώστε να ανακαλύψω μία νέα ζωή γεμάτη δημιουργία και έμπνευση. Η παραμονή μου εκεί ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που αναδιαμόρφωσε εντελώς την προσωπικότητα και το χαρακτήρα μου.

Τo 2011, αποφάσισα να μετακομίσω στο Λονδίνο, όπου και ολοκλήρωσα τον κύκλο των σπουδών μου στο σχέδιο μόδας. Η αποφοίτησή μου σημειώθηκε με επιτυχία αφού συμμετείχα στο τελικό Fashion Show ανάμεσα στους καλύτερους designers της χρονιάς!

Αυτήν την εποχή βρίσκομαι στην Ελλάδα, και πραγματοποιώ τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου! Προέρχομαι από μία καταξιωμένη οικογένεια στο χώρο την ανδρικής ένδυσης και το γεγονός αυτό με προετοίμασε ώστε να ξεκινήσω ένα νέο fashion brand, παρά την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Με αρκετή προσπάθεια και σκληρή δουλειά κατάφερα να ξεκινήσω την ZinaG και μαζί της μία νέα σελίδα στη ζωή και την καθημερινότητά μου.

Η είναι brand ένα φρέσκο και νεανικό που κατά την άποψή μου έλειπε από την ελληνική αγορά. Συνδυάζοντας έντονα print και απαλά υφάσματα σε λιτές και απλές γραμμές προτείνει λύσεις για κομψές εμφανίσεις που θα ανανεώσουν τη διάθεση και το στυλ των καταναλωτών!

Μέσα από τα σχέδιά μου πιστεύω πως «εκθέτω» πολλά στοιχεία του εαυτού μου θέλοντας να αποκτήσω μία πιο άμεση σχέση με τους πελάτες μου. Αισθάνομαι πως κατά κάποιο τρόπο το νεαρό της ηλικίας μου που επιτρέπει μια πιο straight forward επαφή μαζί τους και το γεγονός αυτό βοηθάει άμεσα και έμμεσα στην εξέλιξη και την αποδοχή μου ως σχεδιάστρια!

Όταν σχεδιάζω έχω την τάση να ακολουθώ το προσωπικό μου στυλ και αυτό με φόβιζε κάπως στην αρχή .. Όμως μετά το τέλος της σεζόν Fall/ Winter 12-13, το feedback που πήρα τόσο από τους συνεργάτες όσο και από τους πελάτες μου ήταν πολύ ενθαρρυντικό! ΄Ετσι αποφάσισα να διατηρήσω την ταυτότητα και το στυλ μου και για τη σεζόν που μας έρχεται. Η νέα μου συλλογή αποτελείται απο αέρινα και ανοιχτόχρωμα σχέδια που σχεδιάστηκαν ειδικά για στιγμές χαλάρωσης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Η κολεξιόν προτείνει «luxury beachwear outfits” για όμορφες και κομψές εμφανίσεις ακόμα και στην παραλία!

Το σχέδιο για μένα είναι lifestyle και απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου. Το νέο μου atelier σχεδιάστηκε ειδικά για να με ηρεμεί και να με εμπνέει να σχεδιάζω καθημερινά prints, σχέδια και αξεσουάρ για τη ZinaG.

Την περίοδο αυτή, ο ελεύθερος χρόνος μου είναι δυσεύρετος μιας και παρακολουθώ Master courses στο Alba Graduate Business School, στο τμήμα του Marketing.

Όσον αφορά τα σημεία πώλησης της συλλογής, τα ρούχα διατίθενται στο Sotris, στο κολωνάκι και στο Golden Hall, στο Pop Up Store που βρίσκεται επίσης στο Κολωνάκι, στα καταστήματα A la Mode στην Γλυφάδα και στον Πειραιά καθώς και στην boutique ZinaG.