Η ιστορία πίσω από την αλλαγή φορέματος της Anne Hathaway που σημάδεψε τα Oscars

Διονυσία Καλαποθαράκου
Η ιστορία πίσω από την αλλαγή φορέματος της Anne Hathaway που σημάδεψε τα Oscars

Το 2013 η ηθοποιός άλλαξε το gown της την τελευταία στιγμή αναστατώνοντας ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας.

Valentini
AP 473489514271

To 2013 ήταν μία σπουδαία χρονιά για την Anne Hathaway: Kέρδισε το Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Οι Άθλιοι» και λίγους μήνες πριν από αυτό, συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2012 παντρεύτηκε τον ηθοποιό/επιχειρηματία Adam Shulman με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Το όνομά της όμως εκείνη την εποχή συζητήθηκε στο Dolby Theatre του Hollywood όχι μόνο εξαιτίας της βράβευσής της αλλά και του παρασκηνίου που δημιουργήθηκε γύρω από την επιλογή φορέματος που έκανε η ταλαντούχα ηθοποιός. Μέχρι δύο ώρες πριν περπατήσει στο κόκκινο χαλί ήταν αποφασισμένο να φορέσει το δαντελένιο Valentino που βλέπεις παρακάτω.

Valentino Haute Couture 2013
Αριστοκρατικό, με ντελικάτο ψηλό λαιμό από φίνα δαντέλα, ο ιταλικός Οίκος είχε βγάλει δελτίο τύπου ότι η Hathaway, μαζί με την Sally Field και την Jennifer Aniston, θα φορούσε Valentino την μεγάλη βραδιά των κινηματογραφικών βραβείων. Τι μπορεί, λοιπόν, να πήγε «στραβά» και η Anne να παρέλαβε το Oscar της φορώντας το σατέν Prada φόρεμα που βλέπεις εδώ αλλά και στην gallery;

H Anne Hathaway στα Oscars το 2013 με φόρεμα Prada

AP 149276673407

Αν σκέφτεσαι πως είχε κάποιο στυλιστικό ατύχημα, πως λερώθηκε τελευταία στιγμή ή άλλαξε γνώμη γιατί θεώρησε πως δεν την κολακεύει… δεν σκέφτεσαι σωστά γιατί τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη. Αυτό που συνέβη όμως είναι η εμφάνιση της Amanda Seyfried με αυτό το γκρι Alexander McQueen gown που βλέπεις παρακάτω.

H Amanda Seyfried στα Oscars το 2013
Η Αmanda έστειλε φωτογραφία με το look της στην Αnne λίγες ώρες πριν την τελετή των Oscars και η Ηathaway πανικοβλήθηκε στην σκέψη πως αυτά τα δύο ρούχα μοιάζουν αρκετά. Έτσι αποφάσισε να αλλάξει το δικό της επιστρατεύοντας το «plan b» που όλες οι stars έχουν για τη μεγάλη μέρα των βραβείων, φορώντας δηλαδή τη δεύτερη επιλογή της σε ρούχο το οποίο ήταν αυτό το πολύ κομψό Prada σε baby pink απόχρωση. H Hathaway έβγαλε και επίσημη ανακοίνωση για αυτήν την αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην προσπάθειά της να μην διαταράξει τις καλές σχέσεις που είχε με τον Οίκο Valentino: «Έπεσε στην αντίληψή μου αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι θα υπήρχε ένα φόρεμα στα Oscars, το οποίο είναι εντυπωσιακά παρόμοιο με το Valentino που είχα την πρόθεση να φορέσω και έτσι αποφάσισα ότι ήταν καλύτερο για όλους τους εμπλεκόμενους να αλλάξω τα σχέδιά μου και να βάλω κάτι άλλο. Αν και μου αρέσει πολύ το φόρεμα που φορούσα στην τελετή, ήταν μια δύσκολη απόφαση της τελευταίας στιγμής καθώς ανυπομονούσα να βάλω το Valentino gown μου προς τιμήν της βαθιάς και ουσιαστικής σχέσης που έχω με τον Οίκο καθώς και με τον ίδιο τον σχεδιαστή. Λυπάμαι βαθύτατα αν άθελά μου απογοήτευσα κάποιον», δήλωσε η Anne και κάπως έτσι έλυσε «αναίμακτα» τον πόλεμο Valentino-Alexander McQueen-Prada που ξέσπασε γύρω από την εμφάνισή της.

Και μία υπενθύμιση:

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, μη χάσετε ζωντανά από τις 11.30 μ.μ. τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί. O Γιώργος Σατσίδης και η Χριστίνα Μπίθα, θα πραγματοποιήσουν live σχολιασμό απευθείας από το στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες και στη 1.30 π.μ θα δούμε το pre show.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς έρχεται με την τελετή απονομής στις 03.00 π.μ., την οποία θα απολαύσουμε στο COSMOTE CINEMA 1HD με τον πρωτότυπο ήχο ή στο COSMOTE CINEMA OSCARS HD.