Μισό Σαββατοκύριακο στη φύση, κι όμως ήταν αρκετό!

Ισμήνη Νταφοπούλου
Μισό Σαββατοκύριακο στη φύση, κι όμως ήταν αρκετό!

Μην αφήνεις ποτέ τις στιγμές να περνούν ανεκμετάλλευτες

Καλή Χρονιά πολυαγαπημένοι μου!

Ευχήθηκα στην αλλαγή του χρόνου το 2018 να μας φέρει υγεία πνευματική και σωματική και δύναμη να ξεπερνάμε όλες τις δυσκολίες ενωμένοι και αήττητοι.

Οι φετινές γιορτές ήταν λίγο διαφορετικές από τις υπόλοιπες. Δε βρήκα τον απαραίτητο χρόνο να "το κάψω" με τις φίλες μου. Δεν ταξίδεψα με τον καλό μου, σα φρεσκοπαντρεμένοι, σε κάποιο μακρινό προορισμό. Και πέραν αυτών, ακόμη κι εδώ στην Αθήνα, επέτρεψα δυστυχώς στη δουλειά να "παρέμβει" στην -υποτίθεται πιο χαλαρή λόγω των ημερών- καθημερινότητά μου. Κατέληξα μερικές φορές σε ώρες διασκέδασης (βόλτα του σκύλου, σινεμά, οικογενειακό τραπέζι, ακόμη και σε πάρτι που ήμασταν καλεσμένοι) να έχω το κινητό ή το laptop στο χέρι και να δουλεύω, αντί να χαλαρώνω, να παρτάρω, ή να ξεκουράζομαι με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Αυτό είναι κάτι που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως δε θα επιτρέψω ποτέ να συμβεί... Κι όμως, με μεγάλη μου θλίψη παραδέχομαι πως το έκανα.

Με το πέρας λοιπόν των εορταστικών καλεσμάτων και μετά την αλλαγή του χρόνου, αποφάσισα πως πια θα διαχωρίζω πιο αυστηρά τις ώρες-ημέρες της δουλειάς από αυτές της διασκέδασης-χαλάρωσης. Είπαμε λοιπόν να φύγουμε για ένα ταξιδάκι στο βουνό, όχι πολύ μακριά, ίσα ίσα να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να αδειάσει λίγο το μυαλό μας. Είχαμε δυστυχώς μόνο μία ημέρα διαθέσιμη. Άξιζε τον κόπο να ταξιδέψουμε για μια εκδρομή που δε θα κρατούσε ούτε καν ένα ολόκληρο 24ωρο; Μήπως κουραστούμε περισσότερο αντί να ξεκουραστούμε; Είχα σίγουρα πάρα πολλές αμφιβολίες.

Για καλή μας τύχη, εντελώς αυθόρμητα, η απόφαση ήταν θετική κι έτσι βρεθήκαμε στη φύση, έστω και για... μισό Σαββατοκύριακο!

Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν μεγάλη έκπληξη και για εμένα... Όχι απλά δεν κουράστηκα, αλλά επέστρεψα μετά από μερικές ώρες τόσο ανανεωμένη και χαρούμενη! Και εσύ που ποτέ δεν αφήνεις τον εαυτό σου ήρεμο να αδειάσει το μυαλό του και να χαλαρώσει για λίγο, γιατί πάντα κάτι θα έχεις να σε πιέζει ή να σε αγχώνει (δουλειά, υποχρεώσεις κλπ) αυτό το μίνι-ταξιδάκι είναι η ελευθερία σου. Βρες μία κενή ημέρα, ή αν δεν τη βρίσκεις δημιούργησέ τη, και πάρε τον καλό σου, το παιδάκι σου, τη μαμά ή τη γιαγιά σου, ή ακόμα και την κολλητή σου και πήγαινε έστω έναν περίπατο στη θάλασσα ή στο βουνό, χωρίς να σκέφτεσαι τι γίνεται πίσω, και χωρίς να επιτρέψεις σε καμία δουλειά ή υποχρέωση να σου το χαλάσει.

Κάνε το για εσένα. Πίστεψέ με, θα με ευγνωμονείς! Είναι κάτι τόσο απλό και εύκολο αλλά, στους ρυθμούς που ζούμε, το πραγματοποιούμε πια τόσο σπάνια- δυστυχώς.

Μη ξεχνάς τον εαυτό σου! Μην ξεχνάς τις ανάγκες σου. Και πάνω από όλα μην ξεχνάς να ζεις!

Καλή μας εβδομάδα!

Με αγάπη,

Ισμήνη