«Φιλί που έμοιαζε με αντίο»: γιατί χρειάζεσαι αυτό το βιβλίο το φετινό καλοκαίρι

«Φιλί που έμοιαζε με αντίο»: γιατί χρειάζεσαι αυτό το βιβλίο το φετινό καλοκαίρι

Μια ιστορία συγκλονιστική γεννιέται στα βουνά της Ευρυτανίας, ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, ως τα εκθαμβωτικά φώτα της Νέας Υόρκης και την Αιώνια Πόλη, ώσπου να φυλαχθεί μέσα στους θρύλους της Φολεγάνδρου.

«Παιδί μου, θα σ’ τα πω όλα. Όσες σελίδες κι αν χρειαστεί να σου γράψω, αποφάσισα πως μέχρι τα μεσάνυχτα θα σ’ τα έχω αποτυπώσει όλα εδώ. Κάνε κουράγιο για να τ’ αντέξεις. Πληρώσατε τα εγκλήματά μας. Εμείς όμως τα πληρώσαμε με τα νιάτα μας. Μη νομίζεις πως γλιτώσαμε. Κι εγώ κι εκείνη μείναμε σ’ έναν γάμο που δεν θέλαμε ή που δεν μας ήθελε. Ίδιο αποτέλεσμα. Ισόπαλες μοίρες».

1688561496951-291041515-FiliPouEmoiazeMeAntio_Cover_Pnoi_Anaptigma_2hEkdosi_print-1-3.jpg

Το πρώτο φιλί που αντάλλαξαν η Ρεγγίνα και ο Πέτρος έμοιαζε με αντίο. Καταδικασμένοι απ’ την αρχή να πληρώνουν αμαρτίες μητρικές, πάλευαν ν’ αλλάξουν τη μοίρα τους και να ενώσουν τις ζωές τους. Δύο μάνες, η Δέσποινα και η Αργυρώ, έθαψαν τα εγκλήματά τους κάτω απ’ τη σιωπή. Όμως για πόσο καιρό τα μυστικά τους θα μένουν στο σκοτάδι; Ποιες από τις δέκα εντολές είχαν παραβεί;

Ένα τραγικό συμβάν. Ψυχές που ζητούν δικαίωση. Δύο φόνοι και μία εξαφάνιση.

Μια κρύα νύχτα του Μάρτη οι μνήμες ζωντανεύουν σ’ εκείνο το πέτρινο σπίτι που καταπλάκωσε όνειρα και συνειδήσεις. Γιατί υπάρχουν ψυχές που, ακόμα και ξεχασμένες στα συρτάρια της Αστυνομίας, επιμένουν να ζητούν το μερίδιο ζωής που κάποιοι τους έκλεψαν…

https://www.instagram.com/p/CuAJaktoyRt/

Μια ιστορία συγκλονιστική γεννιέται στα βουνά της Ευρυτανίας, ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου, ως τα εκθαμβωτικά φώτα της Νέας Υόρκης και την Αιώνια Πόλη, ώσπου να φυλαχθεί μέσα στους θρύλους της Φολεγάνδρου.

Κι αν η μυθοπλασία κάποιες φορές σας εκπλήξει, να θυμάστε πως η ίδια η ζωή ακροβατεί ανάμεσα στην ομορφιά της σκληρότητας και στη σκουριά των παραμυθιών…

*Είπαν για το βιβλίο:

Διάβασα αυτό το βιβλίο και πρέπει να ομολογήσω ότι εντυπωσιάστηκα…

Κατερίνα Διδασκάλου, Ηθοποιός

[Τηλεοπτική δήλωση στον Alpha & Open Tv]

Ένα βιβλίο που δεν σε αφήνει να το αφήσεις από τα χέρια σου. Πολυδιάστατοι, αριστοτεχνικά χτισμένοι χαρακτήρες, πλοκή που σε κρατάει ξάγρυπνο το βράδυ, υπέροχη λογοτεχνική γραφή κι ένα βαθύ, ευαίσθητο άγγιγμα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Master Coach & Συγγραφέας

Πιστεύω πως ο συγγραφέας θέλησε να φωτίσει ακριβώς αυτή την πτυχή της ανθρώπινης συμπεριφοράς: Τα πάθη και τα λάθη που προκαλούν τα ανθρώπινα συναισθήματα. Τη συντριβή των θνητών μπροστά στα μυστήρια του θανάτου και του έρωτα.

Πασχαλία Τραυλού, Συγγραφέας

Ένα μυθιστόρημα που ακόμα και σήμερα δεν μπορώ να «ξεριζώσω» από την καρδιά μου, καθώς με κατέκτησε ολοκληρωτικά με τη γραφή του, την πλοκή του, τα πανανθρώπινα ζητήματα που άγγιξε… Οι μάνες στη ζωή μας: φιγούρες που διαμορφώνουν με την παρουσία τους αλλά και την απουσία τους.

Δήμητρα Φύκα, Ψυχολόγος & Παιδαγωγός

*Ταυτότητα Βιβλίου

Τίτλος: Φιλί που έμοιαζε με Αντίο
Συγγραφέας: Άρης Αποστολάκης

Κατηγορία: Κοινωνικό, Αισθηματικό, Μυστηρίου

Έκδοση: Μάιος 2023, 2η ανατύπωση Μάιος 2023

Εκδοτικός Οίκος: Πνοή

Σελ. 372

Διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία & online

Instagram@apostolakis_aris & @ekdoseispnoi