Το «Back to Black» και άλλες 4 ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες που περιμένουμε να δούμε το 2024

Τζένη Ντεμιράι
Το «Back to Black» και άλλες 4 ταινίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες που περιμένουμε να δούμε το 2024

Το «Back to Black» θέτει στο επίκεντρο την πορεία της Amy Winehouse στον χώρο της μουσικής.

Στη δημοσιότητα βγήκε το πρώτο teaser της βιογραφικής ταινίας της Amy Winehouse, η οποία έχει τον τίτλο «Back To Black».

Το Studiocanal μας δίνει μία γεύση από την ταινία, μέσω του βίντεο που δημοσίευσε στο Youtube το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου και ήδη αρχίσαμε να ανυπομονούμε να έρθει η στιγμή που θα τη δούμε στις οθόνες μας.

Το «Back to Black» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 12 Απριλίου 2024 και θέτει στο επίκεντρο την πορεία της διάσημης τραγουδίστριας στον χώρο της μουσικής.

«Δεν γράφω μουσική για να γίνω διάσημη, γράφω μουσική επειδή δεν ξέρω τι άλλο να κάνω», ακούγεται να λέει η Marisa Abela, κατά τη διάρκεια του κλιπ, δείχνοντάς μας με αυτόν τον τρόπο ότι το κέντρο της προσοχής στην ταινία θα είναι η πορεία της Amy Winehouse στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και ο τραγικός της θάνατος το 2011.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας «Back to Black» ανέλαβε η Sam Taylor-Johnson, η οποία είχε σκηνοθετήσει και το δημοφιλέστατο «50 Shades of Gray».

Ποιες άλλες ταινίες περίμενουμε, όμως, να δούμε το 2024, οι οποίες θα θέσουν στο επίκεντρο δυναμικές γυναίκες;

Madame Web

Η Sam Taylor-Johnson δεν είναι η μόνη που θα μας θυμίσει τις ένδοξες ημέρες του Gray, αφού η πρωταγωνίστρια της σειράς ταινιών «50 Shades of Gray», Dakota Johnson, επέρχεται στην μεγάλη οθόνη με μία ακόμα ταινία που αναμένουμε πώς και πώς να δούμε 2024.

Πρόκειται για τη «Madame Web», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 14 Φεβρουαρίου. Η υπόθεση μιλά για την ιστορία καταγωγής μιας από τις πιο αινιγματικές ηρωίδες της Marvel, την Cassandra Web. Η Cassandra είναι μία τραυματιοφορέας που ζει στο Μανχάταν και έχει μαντικές ικανότητες.

Στα κόμικς της Marvel η Madame Web είναι μία διορατική γυναίκα που εμφανίζεται κυρίως ως ηλικιωμένη. Στα κόμικς, επίσης, η ηρωίδα είναι τυφλή και δεν πολεμά ενεργά τους κακούς αλλά το κάνει χρησιμοποιώντας έναν ιστό αράχνης.

Challengers

Το «Challengers», το οποίο σκηνοθετεί ο Luca Guadagnino, είναι μία αμερικανική ρομαντική αθλητική ταινία, με κωμικά και δραματικά στοιχεία.

Στο επίκεντρο του σεναρίου, το οποίο έγραψε ο Justin Kuritzkes, τίθεται το τένις. Στην ιστορία, μία παίκτρια του τένις που έγινε προπονήτρια, η Tashi (Zendaya) μετέτρεψε τον σύζυγό της, Art (Mike Faist), σε έναν παγκοσμίου φήμης πρωταθλητή grand slam. Για να τον ταρακουνήσει από το πρόσφατο σερί ηττών του, τον βάζει να παίξει σε μια διοργάνωση " Challenger" - στο χαμηλότερο επίπεδο επαγγελματικού τουρνουά - όπου θα βρεθεί απέναντι από τον πρώην καλύτερο φίλο του και πρώην της Tashi.

Joker: Folie à Deux

Θυμάσαι τον Joaquin Phoenix στο ρόλο του Joker το 2019; Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2024, ετοιμάσου να δεις την ερωτική του ζωή στο πλευρό της Harley Quinn, την οποία θα υποδυθεί η Lady Gaga. Το επίκεντρο της ταινίας «Joker: Folie à Deux» είναι η Harley Quinn αλλά και η αρρωστημένη σχέση αλληλεξάρτησης που έχει με τον Joker.

Damsel

Το «Damsel» είναι ένα παραμύθι που καταρρίπτει όλα όσα ξέρεις για τα παραμύθια. Στο επίκεντρο της ιστορίας τίθεται η Elodie (Millie Bobby Brown), η οποία παντρεύεται έναν πρίγκηπα και γίνεται η «θυσία» της οικογένειάς του για να ξεπληρώσουν ένα χρέος. Η νεαρή κοπέλα ξεκινά ένα ταξίδι επιβίωσης, το οποίο έχει δράκους, φαντασία αλλά και θέληση για ζωή.

Δες στην παρακάτω gallery φωτογραφίες με τις 5 πρωταγωνίστριες

Πηγή κεντρικής εικόνας: youtube, studiocanal