5 κοντινοί προορισμοί για να περάσεις την Πρωτομαγιά στη φύση

Τσακιρίδου Χριστίνα
5 κοντινοί προορισμοί για να περάσεις την Πρωτομαγιά στη φύση

Οι ωραιότερες επιλογές κοντά στην πρωτεύουσα για να χαλαρώσεις και να μπεις σε ανοιξιάτικο mood.

Tο τριήμερο της Πρωτομαγιάς είναι μια όμορφη ανάπαυλα στη ρουτίνα κάθε εργαζόμενου/εργαζόμενης και οι περισσότερες από εμάς έχουν ήδη κανονίσει εξορμήσεις με τον σύντροφο, την οικογένεια ή τους φίλους τους.

Η αργία της εργατικής Πρωτομαγιάς ήρθε και ενώθηκε με το ΣΚ χαρίζοντάς μας μια ακόμη ημέρα ξεκούρασης, μακριά από το γραφείο και την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας. Με λίγα λόγια φέτος έχεις κάθε λόγο να πας στην εξοχή και να γίνεις έστω και για λίγο «το κορίτσι του Μάη», όπως λέει και το ομώνυμο τραγούδι.

Αν λοιπόν θες να περπατήσεις, να απολαύσεις καλό φαγητό και να αποφορτιστείς, είμαι εδώ για εσένα αφού σε ακτίνα περίπου 100 χιλιομέτρων υπάρχουν πολλοί όμορφοι προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς.

Σήμερα αποφάσισα να βρω και να συγκεντρώσω πέντε μέρη που ενδείκνυνται για να περάσεις ανέμελες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Τι λες φύγαμε;

5 μέρη κοντά στην πρωτεύουσα ιδανικά για την ημέρα της Πρωτομαγιάς

Δερβενοχώρια

Απόσταση: 50km

Τα Δερβενοχώρια είναι ένα σύνολο πέντε χωριών που εκτείνονται δυτικά της Πάρνηθας και ανήκουν στην πληθυσμιακή δομή του νομού Βοιωτίας. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν καλό φαγητό με πρωταγωνιστές τους περίφημους ντόπιους μεζέδες, να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά εδέσματα και τα εγχώρια προϊόντα που πωλούνται στο Κυριακάτικο παζάρι.

https://www.instagram.com/p/Cj2q0OjM1OF

Ψάθα

Απόσταση: 62km

Η Ψάθα Βιλίων είναι παραθεριστικός οικισμός της Δυτικής Αττικής και διαθέτει μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες. Αν είσαι λάτρης των θαλασσινών έχεις κάθε λόγο να την επισκεφθείς αφού οι ταβέρνες της περιοχής είναι ειλικρινά η μία καλύτερη (και πιο γραφική) από την άλλη.

https://www.instagram.com/p/CqN3X_Lji_L

Σοφικό

Απόσταση: 99km

Μπορεί το Σοφικό να ξεχωρίζει για την εκκλησιαστική του ιστορία ωστόσο αποτελεί έναν υπέροχο, κοντινό προορισμό για όλους. Αν αποφασίσεις να το επισκεφθείς θα απολαύσεις όμορφα τοπία, πεζοπορίες στη φύση αλλά και βόλτες στις μαγευτικές παραλίες (όπως το Αμόνι και το Καλογερολίμανο), με τα πεντακάθαρα νερά.

https://www.instagram.com/p/CrX6LrMritd

The Malibu Barbie Cafe: Η Barbie έρχεται στο ποτήρι σου με δύο νέα παραμυθένια καταστήματα

Θεολόγος

Απόσταση: 135km

Ένα από τα ωραιότερα και πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα κοντά στην Αθήνα. Ο Θεολόγος έχει μαγευτικές παραλίες και δεν είναι τυχαίο πως σφύζει από ζωή όλες τις εποχές.

https://www.instagram.com/p/Ca_tJd9sCkp

Χαλκίδα

Απόσταση: 82km

Είναι αναμφίβολα μια από τις αγαπημένες επιλογές των Αθηναίων. Φιλόξενη και ζωντανή, η Χαλκίδα αποτελεί ιδανικό μέρος για μια χαλαρή παραλιακή βόλτα, καφέ, φρέσκο ψάρι και stress free ποτά στα bars της περιοχής.

https://www.instagram.com/p/CCwFqIpBQVF

Πηγή κεντρικής: we_love_corinth