Ποιο είναι το ιδανικό PH για το δέρμα σου;

Γωγώ Φούντα
Ποιο είναι το ιδανικό PH για το δέρμα σου;

Τι γνωρίζεις τελικά για το δέρμα που «κατοικείς»; Καθημερινά προσπαθείς να περιποιείσαι το σώμα σου όσο καλύτερα μπορείς, χρησιμοποιώντας ενυδατικές κρέμες και άλλα προϊόντα ομορφιάς και υγιεινής για να το βοηθήσεις να δείχνει όμορφο και απαλό. Διαλέγεις, όμως, τα κατάλληλα καλλυντικά για το pH σου;

To pH είναι πολύ σημαντικό, καθώς αποτελεί τη μονάδα μέτρησης της οξύτητας ή της αλκαλικότητας του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, μετριέται σε κλίμακα 14 βαθμίδων. Έτσι, τα προϊόντα που έχουν pH από μηδέν ως το έξι θεωρούνται όξυνα, αυτά που έχουν επτά είναι ουδέτερα και αυτά που έχουν από το οκτώ και πάνω είναι αλκαλικά.

Ίσως και εσύ πιστεύεις ότι ένα ουδέτερο pH είναι ιδανικό για το δέρμα σου! Το φυσικό pH του σώματός μας όμως είναι ελαφρώς όξινο και πρέπει να διατηρείται έτσι, προκειμένου να έχουμε ένα υγιές δέρμα. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να συντηρήσει τα βακτηρίδια που είναι όχι μόνο φιλικά για τον οργανισμό μας, αλλά και να αναγκαία για να εμποδίσουν άλλους επιβλαβείς μικροοργανισμούς να εισχωρήσουν και να φθείρουν το δέρμα μας.

Πώς λοιπόν μπορούμε να προστατέψουμε το δέρμα μας; Η διαρκής φροντίδα και η χρήση ελαφρώς όξινων προϊόντων είναι απαραίτητη, προκειμένου να μη διαταράξουμε τον μηχανισμό του pH και να βοηθήσουμε το σώμα μας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων. Αν επιλέξουμε λάθος προϊόντα υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσουμε λιπαρότητα ή ξηροδερμία!

Τα σαπούνια καθαρισμού είναι τα καλλυντικά στα οποία πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του pH του προσώπου σου. Επίλεξε εκείνα που είναι πιο «φιλικά» προς το δέρμα, σύμφωνα με τον τύπο και τις ανάγκες του και συμβουλέψου τον δερματολόγο σου για να επιλέξεις το προϊόν που είναι κατάλληλο για εσένα.

Από εκεί και πέρα προσπάθησε να επιλέγεις προσεκτικά τα προϊόντα υγιεινής που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως τα αφρόλουτρα, τα σαμπουάν, τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού ή το χαρτί υγείας που έχεις στο μπάνιο σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορείς να εμπιστεύεσαι άφοβα το Zewa Exclusive Almond Milk που θα περιποιηθεί το δέρμα σου σε βάθος, χάρη στη λοσιόν αμυγδάλου και τη βελούδινη αίσθηση - ό,τι καλύτερο!