Η Ελένη Ράντου θέλει να διαβάσεις όσα γράφει για το Αλτσχάιμερ σε ένα post για τη μαμά της

Κατερίνα Μπούσιου
Η Ελένη Ράντου θέλει να διαβάσεις όσα γράφει για το Αλτσχάιμερ σε ένα post για τη μαμά της

«Φωτογραφίζοντας» όσα ζει με την μητέρα της, η Ελένη Ράντου σε ένα ρεαλιστικό post για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά του Αλτσχάιμερ. 

Μετά από ένα ταξίδι ζωής στη Ζανζιβάρη το φετινό καλοκαίρι και λίγο πριν την ξαναδούμε στο «Πάρτι της ζωής μου» στο θέατρο για δεύτερη χρονιά, η Ελένη Ράντου μας ζήτησε λίγο από τον χρόνο μας, για να διαβάσουμε κάτι που αρκετές οικογένειες ζουν ως μία αναπόφευκτη πραγματικότητα, όπως και η ίδια. Στην ανάρτησή της για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης κατά του Αλτσχάιμερ , «φωτογραφίζει» την πάθηση της μητέρας της.

https://www.instagram.com/p/CtwxJyGIVXE/

«Όταν αγαπάς κάποιον με άνοια, τον χάνεις κάθε μέρα»

Η Ελένη Ράντου φέτος, εκτός από τα ταξίδια που έκανε μαζί με τον σύζυγό της Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην Ελλάδα για την δική του περιοδεία, έκανε ένα ταξίδι ζωής στη Ζανζιβάρη, έχοντας στην παρέα της και τη Μαρία Μπακοδήμου. Η εμπειρία μοναδική, όπως αποτυπώθηκε στις αναρτήσεις που έκανε στα social media.

Η Ελένη Ράντου και η Μαρία Μπακοδήμου εξερεύνησαν μαζί τη Ζανζιβάρη κι έσπασαν το ρεκόρ των likes

https://www.instagram.com/p/CvuAigLAIo0/

Και λίγο πριν ξεκινήσει τις πρόβες στο θέατρο για το έργο «Το πάρτι της ζωής μου» που η ίδια έχει γράψει και οδεύει προς τον δεύτερο χρόνο επιτυχίας, η Ελένη έθιξε σήμερα με ανάρτησή της στο Facebook, ένα πολύ λεπτό και σοβαρό θέμα που και η ίδια ζει τα τελευταία χρόνια με την άνοια της μητέρας της. Αυτό τον αγώνα με την παρελθοντική μνήμη όπως είχε πει σε συνέντευξή της.

https://www.instagram.com/p/CkaUf-_oWgg/

Η ηθοποιός ζήτησε από όλους μας όχι απλά να κάνουμε ένα scroll αλλά να διαβάσουμε προσεκτικά όσα είχε να μας πει και να αναδημοσιεύσουμε την ανάρτησή της, ως μία πράξη συνειδητοποίησης στα πλαίσια της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ.

Και όπως γράφει χαρακτηριστικά: «Κάποιος είπε κάποτε ότι όταν αγαπάς κάποιον με άνοια τον χάνεις όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Πότε διαγνώσκονται, πότε περνάνε από διαφορετικά στάδια, πότε χρειάζονται θεραπεία και πότε πεθαίνουν. Αυτό λέγεται "απώλεια Ambigua. "Δεν θα ευχόμουν άνοια σε κανέναν. Καθώς ο εγκέφαλος πεθαίνει αργά, αλλάζει σωματικά και τελικά ξεχνά ποιοι είναι οι αγαπημένοι τους. Μπορεί να καταλήξουν να είναι κατάκοιτοι χωρίς να κινούνται και να μην τρώνε ή να πίνουν. Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα κάνουν scroll με αυτή την ανάρτηση γιατί η άνοια δεν τους έχει αγγίξει. Μπορεί να μην ξέρουν πώς είναι να έχεις ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάλεψε ή πολεμάει την άνοια. Για να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για αυτή τη σκληρή ασθένεια, θα ήθελα οι φίλοι μου να βάλουν αυτό στη σελίδα τους σήμερα. Κρατήστε το δάχτυλο στη δημοσίευση για αντιγραφή και επικόλληση στο χρονολόγιό σας. Ευχαριστώ όλους όσους (είχαν) φίλους ή συγγενείς που ζουν με άνοια
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους πρόθυμους να το δημοσιεύσουν στο χρονολόγιό τους για την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το Αλτσχάιμερ».

rantou.jpg

Τον Ιούλιο η μητέρα της Ελένης χρειάστηκε να νοσηλευτεί ένα μικρό χρονικό διάστημα και κατά την αποθεραπεία της δημοσίευσε και μία φωτογραφία μαζί της με ένα δεύτερο επίσης σημαντικό μήνυμα: «Η αγάπη και η φροντίδα ανασταίνει».

mamarantou.jpg