Μία ακόμη έκπληξη στα νούμερα τηλεθέασης και γιατί δεν «πήγε» η Δανάη Μπάρκα

Κατερίνα Μπούσιου
Μία ακόμη έκπληξη στα νούμερα τηλεθέασης και γιατί δεν «πήγε» η Δανάη Μπάρκα

Το τηλεοπτικό κοινό «αρνείται» να δει ακόμη τα πρωινά. Η Ελένη Χατζίδου και ο Ετεοκλής μπροστά από τον Γιώργο Λιάγκα, η άνοδος της Φαίης Σκορδά και η συνεχόμενη πρωτιά της Κατερίνας Καινούργιου. 

Περιμένοντας και την πρεμιέρα της Ελένης Τσολάκη, στα πρωινά προγράμματα από τις (10.00 το πρωί και έπειτα) έχουμε για μία ακόμη μέρα, με περίεργες μετακινήσεις κοινού και αλλαγές στα νούμερα τηλεθέασης. Και μία χλιαρή υποδοχή της Δανάης Μπάρκα στην πρεμιέρα της.

https://www.instagram.com/p/CumAIpjK5Wb/

Εσύ τι θέλεις να δεις στα πρωινά;

Ο Σεπτέμβριος ποτέ δεν υπήρξε ενδεικτικός μήνας για τα τηλεοπτικά προγράμματα. Το κοινό ακόμη δεν ανοίγει την τηλεόρασή του το πρωί και όταν θα το κάνει, ειδικά αυτές τις ημέρες με την «βαριά» και θλιβερή επικαιρότητα, θα επιλέξει τις αμιγώς ενημερωτικές εκπομπές.

Είναι νωρίς ακόμη να δώσουμε παράσημο σε κάποιους ή να το αφαιρέσουμε από κάποιους άλλους, χρησιμοποιώντας και μία παλαιότερη έκφραση της Ζήνας Κουτσελίνη.

Η super πρωτιά της Κατερίνας Καινούργιου στην τηλεθέαση και η Breakfast έκπληξη των πρωινών

Είναι όμως μία ευκαιρία να δει ο τηλεθεατής, τις αλλαγές σε πρόσωπα, θεματολογία και σκηνικά στις εκπομπές που προϋπήρχαν και να διαπιστώσει γιατί αξίζουν στη θέαση οι νέες που θα προκύψουν.

https://www.instagram.com/p/CxI4DNOoBOz/

Για δεύτερη μέρα χθες η Κατερίνα Καινούργιου προηγήθηκε στο νεανικό κοινό και πήρε πρωτιά, ενώ στη μάχη της δεύτερης θέσης είχαμε μία μικρή έκπληξη με το Breakfast@star που προηγήθηκε του Πρωινού στον ΑΝΤ1 και σε ένα τέταρτο έφτασε το 18%.

Χλιαρή ήταν η υποδοχή στην πρεμιέρα της Δανάης Μπάρκα, η οποία (από το 7,4% μέχρι 10,4%) ξεκίνησε την εκπομπή για τη φετινή σεζόν με καθυστέρηση μίας μέρας, λόγω της έκτακτης επικαιρότητας της Δευτέρας.

Η Δανάη ξεκίνησε την εκπομπή από εκεί που την άφησε την περσινή χρονιά. Με το ίδιο ταμπεραμέντο αλλά χωρίς σπουδαίες αλλαγές. Περιμέναμε να κρατήσει το ίδιο ψυχαγωγικό μοτίβο, αλλά σίγουρα πρέπει να επενδύσει λίγο παραπάνω στο χιούμορ με νέες ιδέες. Αυτό θέλει το κοινό από εκείνη και για αυτό την επιλέγει. Το ωραίο σχόλιο, η άποψη και η θετική αύρα δεν της λείπουν.

Η Φαίη Σκορδά κινήθηκε ανοδικά, αλλά φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο μία εκπομπή να φτάσει φέτος το 20% στην πρωινή ζώνη. Αναμένοντας να ξεκινήσει και η Ελένη Τσολάκη στο Open, αυτό είναι πια ουτοπικό.

https://www.instagram.com/p/CxIuYQEtXJN/

Την ίδια δυσκολία έχουμε σε όλες τις ζώνες. Με αποκορύφωμα στο prime time. Με Μάγισσα, Σασμό, Πανθέους, Γη της ελιάς, Φάρμα στις 21.00 να ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη των μαχών.

Μπορεί τα νούμερα να αλλάζουν, αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι η αυτοαναφορικότητα. Όλες οι εκπομπές πλέον - καθημερινές και του Σαββατοκύριακου - θα έχουν στήλη για τηλεοπτικό ρεπορτάζ, όλες οι παρουσιάστριες ασχολούνται ξανά με το τι κάνουν οι απέναντι και τι επιδόσεις σε νούμερα τηλεθέασης έχουν. Είναι πια κουραστικό και αγενές σε κάποιες περιπτώσεις.

Όπως και η μάχη του αποκλειστικού. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το σημερινό με τις δηλώσεις Γιώργου Αγγελόπουλου και Δήμητρας Βαμβακούση να παρουσιάζονται από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου και του Γιώργου Λιάγκα ως αποκλειστικό θέμα. Τουλάχιστον και οι δύο παρουσιαστές το διακωμώδησαν. «Δεν το έχουν μόνο αυτοί το έχουμε και εμείς. Να το κόψουμε στη μέση».