Μετά από έξι μήνες σιωπής, ο Αλέξης Γεωργούλης ετοιμάζεται να μιλήσει για την υπόθεση Χρονοπούλου

Γεωργία Βλαχοπούλου
Μετά από έξι μήνες σιωπής, ο Αλέξης Γεωργούλης ετοιμάζεται να μιλήσει για την υπόθεση Χρονοπούλου

Την ώρα που ακόμη δεν γνωρίζουμε αν θα εκδικαστεί η υπόθεση βιασμού σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, εκείνος ετοιμάζεται για την πρώτη του συνέντευξη και δεν λέει όχι στις ευρωεκλογές.

Από τον περασμένο Απρίλη που είδαν το φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες που είχαν υποβληθεί από το 2020, εναντίον του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για πρόκληση σωματικής βλάβης και βιασμό σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου - μέλους σήμερα της Ευρωπαϊκής επιτροπής - δεν υπάρχει κάποια νέα γνωστή εξέλιξη στην υπόθεση, πέρα από το γεγονός ότι έγινε άρση της ευρωκοινοβουλευτικής ασυλίας του ηθοποιού και διαγραφή του από το Σύριζα.

Στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη, «Πρωινό ΣουΣου», ωστόσο δόθηκαν σήμερα κάποιες πληροφορίες για το τι κάνει αυτή τη στιγμή στη ζωή του εκείνος αλλά και το αν προτίθεται να κατέβει ξανά ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Η πρώτη συνέντευξη και οι Ευρωεκλογές

Όπως είπε ο Νίκος Γεωργιάδης στην Ελένη Τσολάκη δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης ακόμη, ενώ οι τρεις παραπάνω καταγγελίες που υπήρχαν φήμες ότι θα προστεθούν στη δικογραφία, δεν φαίνεται τελικά να προστέθηκαν.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, πάντως έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, βέβαια, όπου περνάει πολύ χρόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα, ενώ η τελευταία του εμφάνιση ήταν κατά την επίσκεψή του στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος έχει χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και τα social media του και είναι πολύ προσεκτικός στις εμφανίσεις του, όπως είναι και το περιβάλλον και οι φίλοι του από την εγχώρια showbiz, οι οποίοι ουσιαστικά δεν αναφέρουν καθόλου το όνομά του στις συνεντεύξεις τους. Άλλωστε, ο Αλέξης Γεωργούλης μετά τις καταγγελίες σε βάρος του δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου δημόσια για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, εκτός από την ανακοίνωση που είχε βγάλει την περίοδο που έγινε γνωστή η υπόθεση, μαζί όμως, με τους δικηγόρους του στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται - μάλλον όχι τυχαία - λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με εκτίμηση
Αλέξης Γεωργούλης».

https://www.instagram.com/p/CIAv9eDBGoZ/

Αυτά μέχρι τώρα γιατί, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος στο «Πρωινό Σουσού» ο Αλέξης Γεωργούλης μιλάει με διάφορα κανάλια και δημοσιογράφους και είναι πλέον έτοιμος να δώσει την πρώτη του συνέντευξη, στην οποία θα αναφέρεται και στη συγκεκριμένη υπόθεση και τις κατηγορίες εις βάρος του. Παράλληλα, πληροφορίες από το περιβάλλον του λένε πως είναι θετικός στο να θέσει ξανά υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές τον Ιουνίο του 2024, κάτι αρκετά παράτολμο αν γίνει, καθώς η υπόθεσή του μπορεί μέχρι τότε να μην έχει εκδικαστεί.

Η Ελένη Χρονοπούλου και η πρόσφατη συνέντευξή της

Η καταγγέλουσα πάντως του Αλέξη Γεωργούλη, Ελένη Χρονοπούλου, σε αντίθεση με εκείνον είναι αρκετά ενεργή στα social media. Παρότι, για εκείνη ήταν μεγάλο σοκ το ότι αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της, σχεδόν τρία χρόνια μετά την καταγγελία της, έχει επανέλθει στους ρυθμούς της και δεν φοβάται να αναφερθεί σε εκείνη την περίοδο, λέγοντας σε πρόσφατη συνέντευξή της:

«Θέλετε την αλήθεια; Ένιωσα ότι καταρρέει ο κόσμος και κανιβαλίζεται η προσωπικότητά μου, η προσωπική μου ζωή και η οικογένειά μου, για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα. Ότι δεν μένει όρθιο τίποτα. Όταν εκτίθεσαι και βρίσκεσαι στο κέντρο της δημοσιότητας για λάθος λόγους, ειδικά δε όταν η ταυτότητα σου έχει διαρρεύσει παρανόμως, είναι πάντα δυσάρεστο. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να αφήσω την πολιτική αλλά με κράτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία με στήριξαν απόλυτα επιμένοντας ότι δεν πρέπει να αφήσω αυτό το γεγονός να επηρεάσει τη μεγάλη εικόνα και τη συνέχεια της ζωής μου. Εκ των υστέρων συνειδητοποιώ πως είχαν δίκιο».

elchron_1689161629_3145238168512605900_3086445.jpg

Η Ελένη Χρονοπούλου όταν έγινε αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της, παρά τη δική της θέληση, με ανάρτησή της στο Facebook είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων».