Η Άλκηστις Ζιρώ εξηγεί το αυτονόητο: να μην περιμένουμε 7 χρόνια για να ζητήσουμε βοήθεια

Η Άλκηστις Ζιρώ εξηγεί το αυτονόητο: να μην περιμένουμε 7 χρόνια για να ζητήσουμε βοήθεια

«Το να φοβάμαι τον ίδιο μου τον εαυτό ίσως είναι ότι πιο ψυχοφθόρο και επίπονο έχω επιτρέψει να μου συμβεί», είχε γράψει σε παλαιότερη δημοσίευσή της η Άλκηστις Ζιρώ.

Μία συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου παραχώρησε η Άλκηστις Ζιρώ στο επεισόδιο του The 2Night Show που προβλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα σε όσα συζήτησε η 27χρονη ηθοποιός, η οποία πρωταγωνιστεί στη σειρά «Μετά τη φωτιά», με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν και το ζήτημα των κρίσεων πανικού, που την ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια, όπως δήλωσε η ίδια.

Συγκεκριμένα, η Άλκηστις ανέφερε:

«Ήταν καταστάσεις, τις οποίες τις είχα θάψει μέσα μου, θεωρώντας ότι οκ το έχω και δεν χρειάζεται να το επικοινωνείς και να το συζητάς. Κάποια στιγμή το σώμα μου είπε "Άλκηστις κάνε κάτι για αυτό που συμβαίνει" και ξεκίνησαν οι κρίσεις πανικού. Έκανα ψυχοθεραπεία μετά από 7 χρόνια. Άργησα πάρα πολύ».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Βοήθησε πάρα πολύ. Είχα αρχίσει ήδη στα 7 χρόνια να διαχειρίζομαι τις κρίσεις πανικού, αλλά σίγουρα η ψυχοθεραπεία μου έδωσε πολλά όπλα για τη φαρέτρα μου. Τώρα που μου δίνεται η ευκαιρία καλό είναι να πω να μην περιμένουμε 7 χρόνια για να ζητήσουμε βοήθεια. Ο λόγος που δεν πήγαινα ήταν γιατί ήξερα βαθιά μέσα μου τι είναι αυτό που το δημιουργεί όλο αυτό κι επειδή δεν ήθελα να το αλλάξω, δεν πήγαινα. Εκεί έρχεσαι αντιμέτωπος και αν το δεις, πρέπει να το αντιμετωπίσεις κιόλας».

Αυτή, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Άλκηστις Ζιρώ αναφέρθηκε δημόσια σε αυτό το ζήτημα που ταλαιπώρησε την καθημερινότητά της για εφτά χρόνια.

Πριν από λίγο καιρό, μετά από ένα ξεχωριστό για εκείνη ταξίδι στην Αμερική, ανέβασε αρκετές φωτογραφίες από το ταξίδι, τις οποίες συνόδευσε με ένα εκτενέστατο μήνυμα προς όλους όσους μπορούν να καταλάβουν όσα σήμαινε για τις κρίσεις της το να μπει στο αεροπλάνο για έναν τόσο μακρινό προορισμό.

Η Άλκηστις Ζιρώ δεν φοβάται να μείνει χωρίς δουλειά, φοβάται το να μην είναι ελεύθερη και ασφαλής

Κρίσεις πανικού και τηγανητές πατάτες

Η ταλαιπωρία, το κρυφτό με τον εαυτό της και η απελευθέρωση ήταν τα βασικά στοιχεία που αισθάνθηκε την ανάγκη να μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της ακόλουθους και να «πείσει» ακόμα και εκείνους που θεωρούν ότι πάντα έχουν τον έλεγχο να αναζητήσουν βοήθεια.

Στη δημοσίευσή της, η ίδια ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το 2015 είχα την πρώτη μου κρίση πανικού, ήταν η πρώτη και η τελευταία μου; Όχι. Ακολούθησαν πολλές, σίγουρα παραπάνω απ όσες μπορώ να θυμηθώ. Έκανα κάτι γιαυτο; Φυσικά. Γκουγκλαρα τα συμπτώματα μου (με βάση τις αναζητήσεις θα έπρεπε να έχω πεθάνει), έκλαιγα με αναφιλητά γιατί πεθαίνω, παρακαλούσα τους γονείς μου να με πάνε σε καρδιολόγους, παθολόγους, νευρολόγους, οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα και προφανώς τους έβγαζα άχρηστους. Έδινα 50€ και έφευγα, την επόμενη εβδομάδα τα ίδια. Λούπα».

https://www.instagram.com/p/CuHVeXBoMLg/

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Σταμάτησα να μπαίνω στο μέτρο γιατί στο μυαλό μου δεν είχε οξυγόνο εκεί κάτω; Φυσικά. Υπήρξαν περίοδοι που δεν κοιμόμουν αν δεν έβγαινε το φως του ήλιου ώστε να είναι κάποιος ξύπνιος για παν ενδεχόμενο; Εννοείται. Στο λεωφορείο έψαχνα με το βλέμμα μου να βρω κάποιον που πιθανόν να είναι γιατρός, ώστε αν πάθαινα κάτι να με έσωζε; Έψαχνα. Στις διακοπές μου έψαχνα πρώτα και πάνω απ όλα να δω που είναι το κέντρο υγείας; Το έκανα».

Στη δημοσίευσή της σημείωσε ακόμα:

«Το να φοβάμαι τον ίδιο μου τον εαυτό ίσως είναι ότι πιο ψυχοφθόρο και επίπονο έχω επιτρέψει να μου συμβεί. Το άφησα για πολλά χρόνια να μου καθορίζει την καθημερινότητα και κατεπεκταση τη ζωή. Κάπου μετά το 2017 ένιωθα ότι το διαχειρίζομαι απόλυτα, είχα μάθει να ζω μαζί του. Και όντως ένιωθα ότι έχω αρχίσει να παίρνω τη ζωή στα χέρια μου ξανά. Όμως για να λέμε και αλήθειες, δεν το είχα κοιτάξει ποτέ στα μάτια. Ήρθε σε ανύποπτη στιγμή μετά από καιρό; Φυσικά».

Ποια είναι η Άλκηστις Ζιρώ

Η Άλκηστις Ζιρώ είναι ηθοποιός που έχει εργαστεί στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1996 στην Αγία Παρασκευή και φοίτησε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν από την οποία αποφοίτησε το 2018. Είναι δισέγγονη ενός Γάλλου που παντρεύτηκε Ελληνίδα, και εγγονή του Έλληνα συγγραφέα Γκυ Ζιρώ. Δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη Γαλλία και δε μιλάει γαλλικά.

Έγινε ευρέως γνωστή τη σεζόν 2020-2021, όταν πρωταγωνίστησε στην δραματική σειρά του Alpha «Αγγελική». Το 2022 έπαιξε στη σειρά «Τα Νεοκλασικά» (επεισόδιο: "Μιας πεντάρας νιάτα") αλλά και στη σειρά «Όρκος». Τη σεζόν 2022-2023 την είδαμε ως Δανάη στη σειρά της ΕΡΤ1, «Τα Νούμερα». Τη σεζόν 2023-2024 πρωταγωνιστεί στη σειρά «Μετά τη φωτιά» στον ΑΝΤ1.

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στη ταινία μικρού μήκους «Προσευχή» σε σκηνοθεσία του Θανάση Νεοφώτιστου, ενώ μερικές από τις θεατρικές παραστάσεις που έχει συμμετάσχει είναι «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα» το 2017, «Κούκλες» (δεύτερη σεζόν) το 2019, «Κούκλες στην Αθήνα» το 2019, «Κούκλες στο Θερμαϊκό» το 2020, «Ορέστης» του Ευριπίδη το 2021 που ήταν και η πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο και «Πάρτι γενεθλίων» το 2021.

Πηγή κεντρικής εικόνας: @alkistis_giraud