Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για τη δυσκολότερη φάση της ζωής της και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Η Μαίρη Συνατσάκη μίλησε για τη δυσκολότερη φάση της ζωής της και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά

Η Μαίρη Συνατσάκη έχει αναφερθεί αρκετές φορές δημόσια στις κρίσεις πανικού που αντιμετώπιζε στο παρελθόν και στους τρόπους που τη βοήθησαν να τις ξεπεράσει.

Ένα ακόμα video-podcast στο κανάλι της στο Youtube δημοσίευσε πριν λίγα 24ωρα η Μαίρη Συνατσάκη στο οποίο μαζί με την αδερφή της, Αλίκη, και την Ντορέττα Παπαδημητρίου μίλησαν για το πώς βίωσε η κάθε μια ξεχωριστά την ενηλικίωση.

Οι αδερφές Συνατσάκη και η Ντορέττα Παπαδημητρίου είπαν χωρίς ντροπή όσα νιώθει μια γυναίκα στην ενηλικίωση

Οι τρεις γυναίκες ανέλυσαν τα συναισθήματά τους για τη μετάβαση από την ηλικία των 20 σε αυτή των 30 και δεν δίστασαν να αποκαλύψουν όλα όσα τις προβλημάτισαν.

H Mairiboo έκανε την αρχή και είπε on camera: «Το βασικό πράγμα που σε μπερδεύει όταν είσαι 20, είναι το κεφάλαιο ενηλικίωση. Έρχονται τα 18 που πατάς το κουμπί ενήλικας και γίνεσαι από κορίτσι γυναίκα. Είναι αυτό το κεφάλαιο που εμένα προσωπικά με παίδεψε πάρα πολύ, η μετάβαση από το κορίτσι στη γυναίκα».

https://www.instagram.com/p/CydT_TIr_Wr/

Λίγο αργότερα το λόγο πήρε η Ντορέττα Παπαδημητρίου και ανέφερε: «Εγώ, που ναι μεν είχα φύγει από το σπίτι αλλά ζούσα πολύ με τη μαμά μου γιατί με βοηθούσε πολύ με τα παιδιά που εγώ είχα στη δεκαετία 20-30, ήταν κάτι επίσης δύσκολο. Ενώ ήμουν η ίδια μαμά, ταυτόχρονα ήμουν και το παιδί».

Η Αλίκη Συνατσάκη στο βίντεο με τη Μαίρη αποκάλυψε τον λόγο της αλλαγής της εμφάνισής της

«Σε ένα μπάνιο που έκανα, κάθισα κάτω και μίλησα στο παιδάκι μέσα μου που πάθαινε κρίσεις πανικού, ήταν το πρώτο απόγευμα που ανάσανα. Και θέλω να μιλήσουμε και για το σεξ, θυμάμαι τον εαυτό μου στα 20-30 να νιώθω την πίεση ότι πρέπει να το κάνω έτσι όπως το κάνουν στις ταινίες, είχα πολύ στο μυαλό μου την σκέψη ότι πρέπει να ικανοποιήσω τους άλλους, να είμαι αυτή που θέλουν οι άλλοι άνθρωποι, και να παίρνω την αποδοχή τους», εξομολογήθηκε η Μαίρη Συνατσάκη.

Όλα όσα έχει αναφέρει η Μαίρη Συνατσάκη για τις κρίσεις πανικού

Η 38χρονη έχει μιλήσει αρκετές φορές δημόσια (τόσο σε συνεντεύξεις αλλά και στο κανάλι της στο Youtube) για θέματα ψυχικής υγείας καθώς και για τις κρίσεις πανικού που αντιμετώπιζε στο παρελθόν.

Πριν από μερικά χρόνια σε Q&A με τους διαδικτυακούς της φίλους η Μαίρη Συνατσάκη μοιράστηκε μια φωτογραφία από την περίοδο που εργαζόταν στην τηλεόραση και έκανε μια προσωπική εξομολόγηση γράφοντας: «09.09.2013. Πρεμιέρα και επιστροφή στην εκπομπή. Είμαι 2.5 κιλά άνθρωπος γιατί έχω να φάω και να κοιμηθώ κανά μήνα εξαιτίας συνεχόμενων κρίσεων πανικού. Στα πρώτα 2.5 λεπτά της εκπομπής ήδη έχω προσπαθήσει να αναπνεύσω δυο φορές, έτσι βαθιά, γιατί μου συμβαίνει παράλληλα και κρίση εκείνη την ώρα. Μετά το πρώτο break συνήλθα φουλ».

synatsaki_story.jpg

Πίσω στο 2013 η Μαίρη Συνατσάκη παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως έκανε για χρόνια ψυχοθεραπεία καθώς δεν είχε ξεπεράσει τις κρίσεις πανικού που πάθαινε.

«Έκανα εννιά χρόνια ατομική ψυχοθεραπεία. Με βοήθησε να δω πλευρές του εαυτού μου που φοβόμουν να τις διακρίνω. Με αποδέχθηκα! Με έμαθε να διαχειρίζομαι τα πράγματα που με θλίβουν και, επίσης, να βιώνω ουσιαστικά τα συναισθήματά μου», είχε δηλώσει η παρουσιάστρια-επιχειρηματίας.

Και εξήγησε: «Οι κρίσεις πανικού έρχονται και φεύγουν. Κάποιες περίοδοι είναι πιο καλές και άλλες πιο λίγο πιο δύσκολες. Δεν έχω ξεμπερδέψει από τις κρίσεις. Κάθε φορά προσπαθώ να το διαχειριστώ, με πολλές διαφορετικές τεχνικές. Προσπαθώ να αναπνεύσω από τη μύτη, να είναι συγκεντρωμένη η ανάσα μου. Έχω θετικές σκέψεις, το μοιράζομαι και δεν ντρέπομαι γι’ αυτό. Όσο ντρέπεσαι για ότι συμβαίνει τόσο αυτό γιγαντώνεται. Εστιάζω κατά τη διάρκεια της κρίσης στο ότι βρίσκομαι σε ασφαλές μέρος».

Πηγή κεντρικής: mairiboo