Το επεισόδιο του «χάους» στο MasterChef: Το σκονάκι του Λευτέρη φέρνει κλάματα και αποχώρηση

Κατερίνα Μπούσιου
Το επεισόδιο του «χάους» στο MasterChef: Το σκονάκι του Λευτέρη φέρνει κλάματα και αποχώρηση

Ό,τι συνέβη χθες καθορίζει το σήμερα. Ο αρχηγός Γιάννης και ο «δάσκαλος» Γιάννης στο MasterChef εφαρμόζουν το ύπουλο σχέδιό τους.

Αντί για γλυκιά εβδομάδα στο MasterChef αφιερωμένη στη ζαχαροπλαστική, θα έπρεπε να την ονομάσουν ως την πονηρή εβδομάδα. Ο αρχηγός της μπορντό μπριγάδας Γιάννης Κούρτογλου, ξεκίνησε τη δολοπλοκία του εναντίον του Νίκου Κυψίδη αλλά και κατά του Λευτέρη. Αυτό που χθες διαφάνηκε ως απλά μία δήλωση, σήμερα εξελίσσεται σε πόλεμο. Μόνο που βάζει άλλους να τον ξεκινήσουν.

Ο νικητής Κώστας και η φράση που πρόδωσε τον Γιάννη

Πριν σου πω τι θα συμβεί σήμερα, πρέπει να δεις τις λεπτομέρειες του πρώτου χθεσινού επεισοδίου της γλυκιάς εβδομάδας. Έχουν μεγάλη σημασία. Καταρχάς, ελάχιστοι παίκτες του MasterChef αγαπούν τις δοκιμασίες της ζαχαροπλαστικής. Μόνο εκείνοι που έχουν πρότερη εμπειρία, αισθάνονται σίγουροι. Έτσι συνέβη και χθες.

MasterChef: Ο Χρήστος Γανίτης αποχώρησε ξανά αλλά η Ζωή δοξάστηκε στο Twitter/X

Εφαρμόστηκε και ένας παλιός κανόνας που τους δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο. Οι παίκτες ενώ είχαν επιλέξει τα υλικά τους, μαγείρεψαν με τα υλικά του διπλανού τους. Άλλα είχαν σκεφτεί να φτιάξουν, άλλα έφτιαξαν. Νικητής με το τέλειο γλυκό, χωρίς ψεγάδι σε τεχνική, έμπνευση και νοστιμιά ήταν εκείνο του Κώστα, ο οποίος κέρδισε τα 1000 ευρώ. Οι γκρι νίκησαν τη χθεσινή δοκιμασία. Και από εδώ ξεκίνησε το χάος.

https://www.instagram.com/p/C489qJELQHC/

Στην τελευταία αναμέτρηση παικτών, ο Νίκος Κυψίδης των μπορντό νίκησε τον Γιώργο των γκρι. Γιατί το αναφέρω; Γιατί παρόλα αυτά οι συμπαίκτες του, τον ψήφισαν προς αποχώρηση, χωρίς ευτυχώς να τα καταφέρουν. Και εδώ αποκαλύφθηκε το σχέδιο του αρχηγού Γιάννη, όπως το μαρτύρησε ο Σοφοκλής. Όταν ρώτησε ποιον να ψηφίσει του απάντησε τον Κυψίδη, δείχνοντας πως έχει στρατηγική.

Τελικά ο Γιάννης ο δάσκαλος ψηφίστηκε. Αυτό όμως ήθελε εν τέλει να αποφύγει ο αρχηγός και φίλος του. Όμως φαίνεται πως έχουν συζητηθεί και άλλες στρατηγικές. Έχεις ακούσει τον αρχηγό, να μας μιλά για σκονάκια. Αλλά ποτέ δεν το έχει πει στους συμπαίκτες του. Σήμερα βάζει τον δάσκαλο να κατηγορήσει τον Λευτέρη πως το χθεσινό του γλυκό έγινε με σκονάκι. Αυτό δημιουργεί έναν άνευ προηγουμένου καυγά. Δες τον πανικό, τα κλάματα και την αποχώρηση του Λευτέρη από το στούντιο.

Ο παίκτης θα επιστρέψει τελικά, απλά θα λείψει για ώρα εκτός στούντιο για να ηρεμήσει. Ο δάσκαλος πρώτη φορά αναφέρει δημόσια (ως φερέφωνο του αρχηγού του) πως πολλοί παίκτες έχουν έτοιμες συνταγές από τα βιβλία που διαβάζουν στο σπίτι και τις προσαρμόζουν στις δοκιμασίες. Τυπικά και ηθικά είναι παράπτωμα. Δεν έχει κυρώσεις όμως γιατί μπορεί το σκονάκι να φανεί πολλές φορές άχρηστο. Όμως αν είδες το χθεσινό επεισόδιο, ο Λευτέρης μαγείρεψε ένα φλαμπέ, που το είχε κάνει στο εστιατόριο της Αμερικής στο οποίο εργαζόταν. Άρα δεν είχε νόημα όλο αυτό.

Το κοινό στο Twitter/X κατάλαβε αμέσως ότι όλο αυτό είναι η δολοπλοκία του αρχηγού. Καταιγιστικά τα σχόλια για ό,τι θα συμβεί.