Τέλος τα μυστικά στη Μάγισσα: Ο Κανέλλος τα αποκαλύπτει όλα και τιμωρεί Δαμιανή, Τζανή και Μιχαήλ

Κατερίνα Μπούσιου
Τέλος τα μυστικά στη Μάγισσα: Ο Κανέλλος τα αποκαλύπτει όλα και τιμωρεί Δαμιανή, Τζανή και Μιχαήλ

Μετά τη μεταμόρφωση της Έλλης Τρίγγου ως Θεοφανώ, που ξεκινά στη Μάγισσα από τη στιγμή που την ανακάλυψαν οι Γερακάρηδες, έχουμε και τη μεταμόρφωση του Κανέλλου. Και είναι ρυθμιστής των εξελίξεων. 

Από σήμερα και μέχρι να φτάσουμε σε 4 επεισόδια μετά στο φινάλε της Μάγισσας, όλα όσα θα συμβούν, θα είναι πολύ σημαντικά. Οι Γερακάρηδες αλλά και οι Λασκαραίοι χωρίς να το γνωρίζουν ακόμη βαδίζουν προς το τέλος τους. Οι πρώτοι παίρνοντας την απόφαση να τιμωρήσουν με θάνατο τη Θεοφανώ θα γίνουν αδίστακτοι, νομίζοντας πως είναι ατρόμητοι. Και ενώ θα βιώσουμε την αποκάλυψη της Κυπριανής και τον νέο χαρακτήρα της Θεοφανώς, σε λίγο διάστημα ο ήρωας Κανέλλος, ο Νίκος Ψαρράς, κάνει αυτό που κανείς δεν τόλμησε με τρόπο στρατηγικό και αποτελεσματικό.

«Η μητέρα σου σκότωσε τον γιο σου»

Η δομή της Μάγισσας, ως σειρά μυθοπλασίας έχει στοιχεία μίας καθημερινής σειράς, αλλά διαθέτει οπτικά και σεναριακά, κινηματογραφικά χαρακτηριστικά. Που σημαίνει ότι στο φινάλε δεν θα απογοητευτείς γιατί θα υπάρχει κορύφωση του δράματος. Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε από αυτά που έχουμε πληροφορηθεί.

Το φινάλε της Κυπριανής στη Μάγισσα και η αποκάλυψη του μυστικού της: Η φράση γρίφος της Αναχίτ

Προς το παρόν, από σήμερα και μετά θα δεις μία άλλη Έλλη Τρίγγου. Και επειδή ως ηθοποιός έχει ταλέντο στις μεταστροφές των ρόλων της, θα δεις και μία άλλη εκδοχή της Θεοφανώς. Ψύχραιμη, σιωπηρή, με βλέμμα αυτοπεποίθησης δέχεται την καταδίκη της μετά το συμβούλιο Γερακάρηδων και Λασκαραίων. Ζητά μόνο μία χάρη, να την σκοτώσουν στο Ταίναρο, εκεί που πέθανε η μητέρα της. Παρά τις αντιρρήσεις της Κυπριανής, Σπήλιος και Τζανής δέχονται το αίτημά της. Το σχέδιό της μόλις έχει ξεκινήσει.

Καρτερικά και με σιγοψυθιρίζοντας ένα νανούρισμα έχει αποδεχτεί πως το μωρό της έχει φυγαδευτεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να έχει υποψιάσει τους γύρω της. Αλλά αυτοί θεωρούν πως έχει τρελαθεί. Ενώ ξεκινά η διαδρομή προς το Ταίναρο (θα είναι μακρύ το ταξίδι αυτό) θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις πίσω στον Πύργο.

Η Ρηνιώ με τη βοήθεια της Αγάθης το σκάει από τον πύργο των Λασκαραίων. Βρίσκει τον πατέρα της, τον αδελφό της και τον Αντρέι, αλλά ούτε ο Μιχαήλ, ούτε ο Μάρκος πιστεύουν πως η Δαμιανή σκότωσε την Αναστασία. Ο Αντρέι όμως σταδιακά θα αρχίσει να τους πείθει πως για όλα είναι ικανή και θα εστιάσει στο θέμα του μωρού. Στην πρώτη σημαντική της δολοφονία.

anastasiamagissakideia.jpg

Ο Αντρέι θα είναι εκείνος που θα το πει και στον Κανέλλο, όταν οι Λασκαραίοι καταφέρουν να μπουν στον Πύργο. Και εκείνος πλέον θα στήσει παγίδα στον Τζανή. Ούτε και ο εθνικός θείος του Twitter/X Νίκος Ψαρράς, είναι αυτός που είχες γνωρίσει μέχρι σήμερα. Πλέον λειτουργεί ηρωικά αλλά και με τη λογική. Θα πάρει με το μέρος του τον ανιψιό του και θα του εξομολογηθεί πως η Δαμιανή ευθύνεται για όλα και πως εκείνη δολοφόνησε τον γιο του. Εκείνος δεν τον πιστεύει, αλλά όταν μείνει μόνος του θα συνδυάσει όλα τα γεγονότα.

Τα γεγονότα θα συνθέσει κάποια στιγμή και ο Αντρέι για τον θείο του Μιχαήλ. Η Θεοφανώ έχει άλλωστε δει όραμα με όσα έκανε στον πατέρα του Τζαννέτο. Ο Κανέλλος όμως θα φροντίσει να τιμωρήσει με τον τρόπο του τον αδελφό του Μιχαήλ για όσα έκανε. Όχι όμως με θάνατο.

Θα έχουμε έκπληξη στη Μάγισσα; Μία φωτογραφία - γρίφος δείχνει το τέλος του Μιχαήλ και της Δαμιανής

Σε αυτό το σημείο ωστόσο υπάρχει ένα μικρό κενό, το οποίο σύντομα ωστόσο θα «καλύψουμε» με τις νέες πληροφορίες. Σήμερα θα δεις τη Θεοφανώ στο τέλος του επεισοδίου να οδηγείται δεμένη προς το Ταίναρο. Εκεί που θα γραφτεί το φινάλε της. Πώς και που θα συναντηθεί με τον Αντρέι; Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι πως Αντρέι και Μάρκος, όταν μάθουν από τη Ρηνιώ για την καταδίκη της Θεοφανώς θα τρέξουν να την προλάβουν.

Αλλά προφανώς επειδή δεν έχουν στρατό για να τους χτυπήσουν θα σταματήσουν πρωτίστως στον πύργο των Λασκαραίων.

Δες και μερικές χαρηκτηριστικές φωτογραφίες από τα προσεχώς της σειράς.