Μία δολοφονία ταράζει τις Ψυχοκόρες ενώ ένας μεγάλος έρωτας ξεκινά κάτω από το βλέμμα της Νέλλας

Κατερίνα Μπούσιου
Μία δολοφονία ταράζει τις Ψυχοκόρες ενώ ένας μεγάλος έρωτας ξεκινά κάτω από το βλέμμα της Νέλλας

Το σπίτι του βιομήχανου Κοτρώτση στις Ψυχοκόρες, αποκαλύπτει σταδιακά τα θλιβερά του μυστικά. 

Οι 4 αδελφές Πολύζου προσπαθούν πλέον στις Ψυχοκόρες να αποδεχθούν τη νέα τους ζωή. Παλεύουν να επιβιώσουν και ούτε καν σκέφτονται ότι είναι πλέον ικανές για να αλλάξουν τη μοίρα τους. Όπως θα δεις και στα επόμενα επεισόδια, κάποιοι άλλοι καθορίζουν το παρόν τους. Ειδικά στην οικία Κοτρώτση που διαμένουν η Μαρίκα με τη Δεσποινιώ το ένα έγκλημα διαδέχεται το άλλο. Ακόμη και ένας έρωτας που μόλις ξεκινά, μοιάζει εκ προοιμίου, καταδικασμένος.

Η Νέλλα οδηγείται στην τρέλα και στη δολοφονία της Όλγας

Μία πολύ συνηθισμένη και αποτρόπαια για τη δεκαετία του '50 και του '60 συνθήκη, θα βιώσουμε στις Ψυχοκόρες. Όχι μόνο την κακοποίηση αλλά και τον βιασμό των κοριτσιών που έγιναν υπηρέτριες, οι οποίες νόμιζαν πως είναι προνομιούχες ως ψυχοκόρες. Ήταν απλά ένας τίτλος αυτός που συνόδευε την ύπαρξή τους και τίποτε περισσότερο, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Γιατί βάσει και αληθινών μαρτυριών υπήρξαν και κορίτσια που πέρασαν καλά στις νέες τους οικογένειες και ευεργετήθηκαν.

Οι 3 νέοι έρωτες στις Ψυχοκόρες δίχασαν το κοινό: Το «μπράβο» στον Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλο

Στο σπίτι του βιομήχανου Κοτρώτση, υπάρχουν σκοτεινά μυστικά και ήδη αν παρακολουθείς τη σειρά θα έχεις καταλάβει πως η μικρή υπηρέτρια, η Όλγα, περιμένει το παιδί του αφεντικού της. Αυτή την εγκυμοσύνη θα την μάθει η Νέλλα Κοτρώτση (Δήμητρα Ματσούκα) και αμέσως θα υποπτευθεί τι συμβαίνει. Ενώ ο γιος της θα προσπαθήσει να σώσει ως γιατρός τη ζωή της νεαρής υπηρέτριάς τους, που θέλει να αυτοκτονήσει παρά να γεννήσει αυτό το παιδί, έχουμε μία ανατροπή. Ο αδελφός της Όλγας ειδοποιείται για αυτό και δυστυχώς στη συνάντησή τους τη σκοτώνει γιατί τίθεται πλέον θέμα οικογενειακής τιμής. Είναι μία καλοστημένη παγίδα της Νέλλας αυτή η εξέλιξη. Ο dark εαυτός της, μόλις έχει αρχίσει να ξεδιπλώνεται στη σειρά.

https://www.instagram.com/p/C3f9QhfoN8q/

Η Μαρίκα και ειδικά η Δέσποινα που τυγχάνει της προτίμησης του Κοτρώτση ταράζονται από τις εξελίξεις και φοβούνται πως θα έχουν την ίδια μοίρα. Ωστόσο η Αρχοντούλα (Νεκταρία Γιαννουδάκη) προς το παρόν τις προστατεύει, χωρίς ωστόσο να τους το δείχνει.

Στο άλλο σπιτικό, των Αρδιτών, εκεί που ζει η Βασιλική, θα έχουμε ανάμεσα στις πολιτικές δολοπλοκίες, το ξεκίνημα ενός μεγάλου έρωτα. Και όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μεγάλοι έρωτες, ξεκινούν από κόντρα και μίσος. Ο Παύλος (Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος) πια, έχει καταλάβει πως η Βασιλική κρύβει από όλους πως ξέρει να διαβάζει και να γράφει και το αποκαλύπτει στην έκπληκτη τηλεοπτική του σύζυγο, Γιούλικα Σκαφιδά. Όμως το σχέδιό της για την ψυχοκόρη της προχωρά κανονικά. Τη γράφει στο σχολείο που φοιτά και ο γιος της για να συνεχίσει το κοινωνικό της πείραμα που θα τη βοηθήσει στην πολιτική της καριέρα.

https://www.instagram.com/p/C2Ayp3hrOtZ/

Όμως ένα συμβάν σε μία ακόμη πολιτική της εκδήλωση, θα φέρει πιο κοντά Παύλο και Βασιλική, οι οποίοι προέρχονται από δύο διαφορετικούς κόσμους, αλλά θέλουν και οι δύο το ίδιο πράγμα: Αγάπη. Ξεσπούν ταραχές και ο Παύλος δείχνει να προστατεύει την ψυχοκόρη του. Κάπως έτσι ξεκινά η σχέση τους, πλατωνικά στην αρχή, ενώ θα της ανοίξει παράλληλα νέους ορίζοντες στον κόσμο. Μεταφέροντας τις γνώσεις του και την αγάπη του για την τέχνη.

Ποιος είναι ο Μέλιος από τις Ψυχοκόρες που ερωτεύεται η Φρόσω και έκανε το κοινό να τον λατρέψει;

Κανείς δε γνωρίζει ακόμη, πως ο Παύλος είναι ο κρυφός εχθρός του πεθερού του. Αυτή η κόντρα Παπασπηλιώπουλου - Αντωνόπουλου, αναμένεται με ενδιαφέρον. Δες και στιγμιότυπα από τα δύο επόμενα επεισόδια.