Η ώρα της εκδίκησης και της σωτηρίας στη Μάγισσα: Ποιος θα σώσει την όμηρο Θεοφανώ από την Κυπριανή;

Κατερίνα Μπούσιου
Η ώρα της εκδίκησης και της σωτηρίας στη Μάγισσα: Ποιος θα σώσει την όμηρο Θεοφανώ από την Κυπριανή;

Η σκηνή Γιαννάτου - Νούσια που ράγισε καρδιές. Στη Μάγισσα ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον σε ερμηνείες.

Υψηλό επίπεδο υποκριτικής έχουμε σε αρκετές σειρές τη φετινή χρονιά, για να «σπάσουμε» και λίγο τη διαχρονική μας γκρίνια για χαμηλό επίπεδο στην Tv. Φέτος είχαμε πολλούς λόγους για να πούμε «μπράβο» ως κοινό. Στο χθεσινό επεισόδιο της Μάγισσας 5 ηθοποιοί κατάφεραν να μας καθηλώσουν. Πριν δεις τη σκηνή πριν το μεγάλο φινάλε με τη Θεοφανώ - Έλλη Τρίγγου να πέφτει στα χέρια της Δαμιανής και της Κυπριανής.

Πριν την τιμωρία η Κυπριανή και η Δαμιανή λένε την τελευταία τους λέξη

Το χθεσινό επεισόδιο στη Μάγισσα ήταν εκείνο της εσωτερικής ενδοσκόπησης. Ως αρχηγός στη συμπεριφορά, η Θεοφανώ κατεύθυνε όλες τις εξελίξεις, οδήγησε στη συμφιλίωση Μιχαήλ και Σπήλιο, αλλά τους έβαλε σε διαδικασία να αναρωτηθούν ποιες δικές τους πράξεις έδωσαν στους άλλους τη δυνατότητα να κάνουν τα εγκλήματά τους. Φυσικά όλοι πια έμαθαν για τα εγκλήματα της τηλεοπτικής Κατερίνας Λέχου ως Δαμιανή για το μωρό Τζανή - Μεταξίας και για το πως βοήθησε τους Γερακάρηδες να εισβάλλουν στον πύργο.

Θεοδόσης Φυλακτός: Ποιος είναι ο Βρώτσος της Μάγισσας που λάτρεψε το κοινό και το τραγικό φινάλε του

Η μεταστροφή του ρόλου της Έλλης Τρίγγου ήταν υποδειγματική. Με το σκληρό, αλλά δίκαιο ύφος της, αλλά χωρίς να απαρνείται τον Αντρέι. Αυτή την ψυχρότητα που παλιά είχε εκείνος λόγω του χρέους του, τώρα την έχει εκείνη. Και το αντίστροφο. Τι ωραία αλλαγή ρόλων για Ροϊλό και Τρίγγου...το διαπίστωσε και το κοινό στο Twittter/X το οποίο έκανε και άλλες σωστές παρατηρήσεις.

Νούσιας - Γιαννάτου μας συγκίνησαν. Ειδικά η δεύτερη ως Γερακίνα όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της και η Κυπριανή (όπως υποψιαζόταν) σκότωσαν τον γιο της Πετρούνη. Το ένστικτο της, ως μάνας ήταν αλάνθαστο τελικά.

giannatoumagissa.png

Η σιωπή της, η φράση πως θα τιμωρηθούν όταν όλα τελειώσουν και η παράκληση στη Θεοφανώ να δει και εκείνη ως όραμα το γιο της (αντίθετα εκείνη της είπε το νανούρισμα που το έλεγε ως μωρό), ήταν από τις πιο ωραίες σκηνές.

gerakina.jpg

Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Ήρθε η στιγμή ακόμη και για την Δήμητρα Κόλλα ως Τσαντούλα που όρθωσε το ανάστημά της στη Δαμιανή, αφού όλοι πλέον τα γνωρίζουν όλα. Η Δήμητρα Κόλλα γνωστή μας και από το Λίτσα.com, είχε έναν πολύ ωραίο ρόλο φέτος.

kollamagissa.jpg

ΑΝΤΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΦΑΝΩ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Τι μέλλει γενέσθαι τώρα; Κανέλλος, Μιχαήλ, Μάρκος και Σπήλιος μαζί με τους υπόλοιπους καπεταναίους κινούν για τον πύργο των Λασκαραίων.

Ο καθένας θα πρέπει να πείσει τα μέλη της οικογένειάς του για να κάνουν ειρήνη. Ούτε ο Σπήλιος ούτε ο Μιχαήλ τα καταφέρνουν. Ο Τζανής και ο Θράσος μοιάζει σα να έχουν υπογράψει την καταδίκη τους. Αλλά που είναι ο Αντρέι και η Θεοφανώ; Μετά από όραμά της, βρίσκονται στο σπίτι όπου φυλάσσεται το μωρό της. Μόνο που εκεί είναι και οι άντρες της Δαμιανής που τους περιμένουν. Και έτσι τους παίρνουν μαζί τους για τον πύργο των Λασκαραίων. Τι θα συμβεί μετά;

Ο Αντρέι πληγωμένος στο μπουντρούμι και η Θεοφανώ στο δωμάτιο, όμηρος της Δαμιανής και της Κυπριανής μαζί με το μωρό της. Ποιοι θα τη σώσουν; Σίγουρα όχι ο Αντρέι που είναι στο μπουντρούμι, εκτός αν τον ελευθερώσουν. Η Κυπριανή θα επιδιώξει να την βγάλει εκτός πύργου όταν ξεσπάσει ο πόλεμος, αλλά δεν θα τα καταφέρει. Και ο Μάρκος δεν θα αφήσει ούτε το παιδί του, ούτε τη Θεοφανώ στην τύχη τους.

Ο Μιχαήλ από την άλλη πλευρά, θα προσπαθήσει πρωτίστως να ανακαταλάβει τον πύργο και ο Σπήλιος να σώσει τη Μεταξία. Μόνο που η Μεταξία θα έχει άλλα σχέδια και ίσως στο τελευταίο επεισόδιο μας κάνει να την αγαπήσουμε. Γιατί μπορεί εκείνη να έχασε το μωρό της, αλλά μπορεί να μη θέλει να το χάσει η Θεοφανώ. Απίστευτο; Έρχεται η μεγάλη ανατροπή για την οποία μας είχε μιλήσει και η Θέμις Μπαζάκα στο Queen.gr. Δες παρακάτω.

Θέμις Μπαζάκα: «Υπάρχει ρατσισμός για τους άνω των 50, αλλά έτσι είχα τη χαρά να κάνω την Κυπριανή»

Πάντως το κοινό ήδη ανησυχεί για τον Αντρέι.

treiler.jpg