Η αρχή του τέλους για το Πρώτος από Εμάς: Ο Άλκης αποχαιρετά τον γιο του πριν το φινάλε του

Κατερίνα Μπούσιου
Η αρχή του τέλους για το Πρώτος από Εμάς: Ο Άλκης αποχαιρετά τον γιο του πριν το φινάλε του

Η συγκίνηση του κοινού για τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη στο Πρώτος από Εμάς για καθοριστική σκηνή. 

Η σειρά Ο Πρώτος από Εμάς μας έδωσε πολλά μηνύματα τη φετινή τηλεοπτική χρονιά, όλα δοσμένα με τρόπο απλό και άμεσο. Το χθεσινό επεισόδιο όμως ήταν καθοριστικό, γιατί είναι εκείνο που μας οδηγεί στην τελική ευθεία πριν το φινάλε. Ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Παρά τα μικρά λάθη στην απόδοση όλου αυτού του κλίματος, το κοινό έδειξε να συγκινείται με τις εξελίξεις και τα σχόλια για τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη που υποδύεται τον Άλκη ήταν αποθεωτικά. Δίκαια.

https://www.instagram.com/reel/C7Bx-gdB1Yd/

Η συγκίνηση και το προδιαγεγραμμένο τέλος

Ως τηλεοπτικό project, η σειρά Ο Πρώτος από Εμάς , βασίστηκε στην ξένη σειρά «First of us» μας είχε κινήσει το ενδιαφέρον με την ιδιαίτερη ιστορία της. Με ένα πολύ αξιόλογο καστ να αναλαμβάνει την ευθύνη να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το αν αυτό δεν ήρθε στον απόλυτο βαθμό δεν οφείλεται όμως, στους ηθοποιούς, αλλά στην καθοδήγηση που είχαν. Υπήρχαν σκηνοθετικά λάθη και μία υπερβολική απλοποίηση σε κάποια θέματα στο σενάριο και κυρίως στους διαλόγους.

Η νέα δοκιμασία της Αθηνάς Οικονομάκου και το γλυκόπικρο φινάλε της στο Πρώτος από Εμάς

Ωστόσο στην πορεία προς το φινάλε δεν θα σταθούμε στα αρνητικά αλλά στα θετικά μη πρακτικά μηνύματα, έστω και αν αυτά σεναριακά δεν σου φαίνονται προφανή, αφού όλοι ξέρουμε για παράδειγμα ότι στο τέλος της σειράς ο πρωταγωνιστής πεθαίνει, γιατί αυτό είναι δεδομένο εξαρχής.

Τα θετικά είναι ο αγώνας του Άλκη και η αξιοπρέπειά του. Ο τρόπος που καθοδήγησε τους φίλους του μέσα από την περιπέτειά του στο να ανακαλύψουν το αληθινό νόημα της ζωής και να κάνουν τις σωστές επιλογές στη συνέχεια. Τους αφήνει, ευτυχισμένους.

Στο χθεσινό επεισόδιο, τη στιγμή που εκείνος παθαίνει μία ακόμη μεγάλη κρίση και μεταφέρεται στο νοσοκομείο ετοιμαθάνατος, η σύντροφός του Κάτια (Αθηνά Οικονομάκου)φέρνει στη ζωή τον γιο τους. Οι δύο παράλληλες σκηνές συγκίνησαν το κοινό γιατί ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης μας παρέσυρε τηλεοπτικά στα όσα βίωνε ο τηλεοπτικός του χαρακτήρας.

Η Κάτια μέχρι χθες δεν γνώριζε για ποιον λόγο ο Άλκης δεν ήρθε στη γέννα. Σήμερα όμως θα το μάθει και εκείνος θα συνέλθει και θα ζητήσει να τον αγκαλιάσει. Αυτή η αγκαλιά θα είναι και το τελευταίο του μεγάλο δώρο πριν φύγει από τη ζωή.

Οι πρωταγωνιστές μας είχαν ήδη αποκαλύψει όλο το σκηνικό του τέλους του από τα γυρίσματα με την κηδεία του Άλκη, οπότε όλοι γνωρίζουμε τι θα συμβεί.

Στα τελευταία επεισόδια η ιστορία θα πάει λίγους μήνες μετά, στα πρώτα γενέθλια του μικρού Στέφανου. Όλη η παρέα, αλλά δίχως εκείνον, θα μαζευτεί ξανά για να κάνει μία γιορτή αφιερωμένη σε εκείνον, αλλά και στη συνέχειά του, δηλαδή στο παιδί του. Δες και παρακάτω.

Πρώτος από εμάς: Η Αθηνά Οικονομάκου θρηνεί τον έρωτα της ζωής της- Τα πλάνα της κηδείας