It's Viral: Ο δυναμικός λόγος της Michelle Obama που συγκίνησε το διαδίκτυο

It's Viral: Ο δυναμικός λόγος της Michelle Obama που συγκίνησε το διαδίκτυο

«Χάρη στη Hillary Clinton, οι κόρες μου θεωρούν δεδομένο ότι μία γυναίκα μπορεί να γίνει Πρόεδρος της Αμερικής»

Στο συνέδριο των Δημοκρατικών μίλησε τη Δευτέρα η Michelle Obama και για μια ακόμη φορά στήριξε ανοιχτά τη Hillary Clinton.

«Ποιον θέλεις να έχουν πρότυπο τα παιδιά σου; Τον Donald Trump ή την Hillary Clinton;», ξεκίνησε να λέει η Πρώτη Κυρία, πλέκοντας το εγκώμιο της Hillary, που ενδέχεται να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Γνωρίζουμε ότι οι λέξεις μας και οι πράξεις μας έχουν σημασία όχι μόνο για τα κορίτσια μας, αλλά και για τα παιδιά σε όλη την χώρα», ανέφερε η Michelle, για να συνεχίσει, «σε κάθε εκλογική διαδικασία, η ερώτηση δεν είναι το ποιον ψηφίζουμε, αλλά το ποιος θα διαμορφώσει τις ζωές των παιδιών μας».

Το πιο συγκινητικό κομμάτι της ομιλίας της όμως, ήταν, δίχως αμφιβολία, το κομμάτι όπου η ίδια μίλησε, εμφανώς συγκινημένη, για την οικογένεια και τα παιδιά της, αλλά και για το ρατσισμό που δέχτηκαν οι προηγούμενες γενιές Αφροαμερικανών. «Οι προηγούμενες γενιές έζησαν στην Αμερική έχοντας μία αίσθηση αιχμαλωσίας και ένα τσίμπημα διαχωρισμού, αλλά συνέχιζαν να προσπαθούν και να ελπίζουν και να κάνουν ό,τι χρειαζόταν να κάνουν ώστε σήμερα, να ξυπνάω κάθε πρωί σε ένα σπίτι που είναι φτιαγμένο από σκλάβους. Και να βλέπω τις κόρες μου, δύο πανέμορφες και έξυπνες αφροαμερικανίδες να παίζουν με τα σκυλιά του στο γκαζόν του Λευκού Οίκου. Και χάρη στη Hillary Clinton, οι κόρες μου και όλοι οι γιοι και οι κόρες μας, τώρα θεωρούν δεδομένο ότι μία γυναίκα μπορεί να γίνει Πρόεδρος της Αμερικής», είπε.