H ηθοποιός Γεωργία Koύκα μας μιλάει για τη συνεργασία της με τη Disney και το Netflix

H ηθοποιός Γεωργία Koύκα μας μιλάει για τη συνεργασία της με τη Disney και το Netflix

Πώς επιλέχθηκε για να είναι η επίσημη φωνή ρόλων όπως οι: «Μικρή Γιατρός», «Minnie Mouse» και «Vampirina»;

Γεωργία μίλησε μας για τις σπουδές σου. Πως ξεκίνησαν όλα και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το musical ;

Έχω σπουδάσει τραγούδι, υποκριτική και χορό σε Ελλάδα και Λονδίνο και κατέχω το Associate και το Diploma στο Music Theatre, από το West University of London. Από την ηλικία των τριών χρόνων δεν έχω σταματήσει να παρακολουθώ μαθήματα, θεωρώ τον εαυτό μου μαθητή ακόμη και τώρα και θέλω πάντα να εξελίσσομαι και να ενημερώνομαι. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να ασχοληθώ με το musical. Από την παιδική μου ηλικία με θυμάμαι να τραγουδάω και να παίζω σε παραστάσεις. Η απόφαση του να ασχοληθώ επαγγελματικά ήρθε πολύ φυσικά, αφού από πάντα ήξερα, πως το musical είναι «ο προορισμός μου» και φυσικά σε όλα με στήριξαν οι γονείς μου.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τη Disney και το Netflix;

Το 2017 είχα την τιμή, μετά από μια απαιτητική ακρόαση, να επιλεχτώ και να παίξω, στην επιτυχημένη παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα, «Το πρώτο μας πάρτυ», στο ιστορικό θέατρο Βέμπο. Σε αυτή την παράσταση, είχα την τιμή να με δει ο Σπύρος Μπιμπίλας και να με παραπέμψει, να στείλω βιογραφικό στο SIERRA STUDIOS, ένα από τα μεγαλύτερα στούντιο μεταγλώττισης της Ελλάδας. Έτσι με κάλεσαν και πραγματοποίησα τα πρώτα μου voice tests, για τις επιτυχημένες σειρές η «Μικρή Γιατρός», η «Minnie Mouse» και η«Vampirina». Επιλέχθηκα για να είμαι η επίσημη φωνή των παραπάνω ρόλων και έτσι ξεκίνησαν όλα. Ακολούθησαν πολλά voice tests και πολλές σειρές, ταινίες και τραγούδια. Μετά από κάποιους μήνες άρχισα να συνεργάζομαι και με άλλο ένα μεγάλο στούντιο ηχογράφησης, την ABFAB PRODUCTIONS. Κάπως έτσι τα voice tests και οι συνεργασίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

1710514167416-523266336-image012.jpg

Ποσό απαιτητική είναι η δουλειά της μεταγλώττισης ;

Πάρα πολύ! Πέρα από το ταλέντο και τις κατάλληλες σπουδές που χρειάζεται να έχει ένας καλλιτέχνης, η μεταγλώττιση θέλει γρήγορους ρυθμούς. Δεν κάνεις πρόβα, δεν έχεις χρόνο σπίτι να μελετήσεις. Πηγαίνεις στο studio ηχογράφησης και εκτελείς το ρόλο ή το τραγούδι αντίστοιχα εκείνη την ώρα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Οπότε πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να δίνεις το 100% των δυνατοτήτων σου, σε κάθε ατάκα, σε κάθε στίχο. Πρέπει να έχεις τον απόλυτο έλεγχο της φωνής σου, που είναι το μόνο εκφραστικό μέσο που έχεις. Επίσης για να επιλεχτείς για κάθε ρόλο, κάθε φορά, περνάς από αυστηρά voice tests, στα οποία η Disney και το Netflix επιλέγουν την κατάλληλη και επίσημη φωνή.

Γεωργία γνωρίζουμε πως έχεις πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παιδικές παραστάσεις. Είναι τα παιδιά απαιτητικό κοινό;

Θα έλεγα πως είναι το πιο απαιτητικό κοινό και το πιο αυστηρό. Είναι πάντα ειλικρινής, αν κάτι τους αρέσει ή δεν τους αρέσει θα το δείξουν. Όταν είσαι καλλιτέχνης και έχεις στο κοινό σου παιδιά, πρέπει να βάζεις όλη σου την ενέργεια για να τους τραβήξεις το ενδιαφέρον. Το πιο όμορφο κομμάτι στη δουλειά μου είναι η αγάπη που σου δείχνουν τα παιδιά όταν κάτι τους αρέσει. Ειδικά στην παράσταση «Πέππα το Γουρουνάκι», στο θέατρο Βέμπο, έλαβα άπειρη αγάπη από τα παιδιά. Είναι από τα πράγματα που δε χωράνε σε λέξεις. Κάνανε ουρές για να βγάλουμε φωτογραφίες και να μου φέρουν ζωγραφιές. Λατρεύω το παιδικό κοινό.

image013.jpg

Τι πιστεύεις πως είναι αυτό που σε ξεχωρίζει σαν καλλιτέχνη;

Νομίζω η ιδιαιτερότητα της φωνής μου. Θεωρώ πως η φωνή μου είναι το εισιτήριο που μου έχει δωθεί, για όλες τις δουλειές που έχω συμμετάσχει ως τώρα. Έχω επενδύσει πολύ στο να την εξελίξω και να μπορώ να αισθάνομαι πως αυτή είναι το «όπλο» μου σε κάθε ακρόαση, σε κάθε δουλειά.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά μελλοντικά σου σχέδια;

Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί έχω δεχτεί μια σημαντική πρόταση από έναν agent, στη Νέα Υόρκη. Είναι για ένα μεγάλο σόου, που θα έχω κεντρικό ρόλο σαν τραγουδίστρια και χορεύτρια. Ανυπομονώ να οργανώσουμε όλα τα διαδικαστικά και σύντομα να μπορώ να μοιραστώ παραπάνω πληροφορίες μαζί σας. Όμορφα πράγματα έρχονται!