Πιστεύεις πως δεν έχεις φωτογένεια; Δες τι κάνεις λάθος & μάθε πως να βγαίνεις καλύτερη στις φωτός

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Πιστεύεις πως δεν έχεις φωτογένεια; Δες τι κάνεις λάθος & μάθε πως να βγαίνεις καλύτερη στις φωτός

Ετοιμάσου για τις καλύτερες selfie και όχι μόνο

Έχεις ντυθεί, έχεις ετοιμαστεί, έχεις γίνει μία κούκλα, είσαι έτοιμη να βγάλεις την καλύτερη selfie...και το χάος (#storyofmylife). Δεν είναι καλός ο φωτισμός, δεν βρίσκεις το καλό σου προφίλ και γενικά η κατάσταση είναι ένα δράμα και καταλήγεις με κάτι φωτογραφίες, στις οποίες φαίνεσαι κίτρινη, πρησμένη κ.ο.κ.

Ε φτάνει πια αυτό το μαρτύριο. Ο επαγγελματίας φωτογράφος Roman Zakharchenko, σου έχει τις απόλυτες 8 τεχνικές, που θα κάνουν τις φωτογραφίες σου όνειρο. Δώσε βάση λοιπόν:

-Μην τραβάς τις φωτογραφίες σου από χαμηλό ύψος

Το να τραβάς τις φωτογραφίες σου από χαμηλή γωνία λήψης κάνει το πορτραίτο να έχει πολύ ένταση και σου προσθέτει και κιλά, κάτι που σίγουρα δεν θες. Προτίμησε να τις τραβάς σε γωνία λήψης στο ύψος των ματιών, έτσι αι η φωτογραφία σου θα βγει καλύτερη και θα αποφύγεις και τη δημιουργία διπλοσάγονου.
Το ίδιο ισχύει και για τις λήψεις από ψηλά. Αυτή η γωνία κάνει το κεφάλι σου να φαίνεται δυσανάλογο με το υπόλοιπο σώμα σου.

-Βρες το καλό σου προφίλ

Σχεδόν όλων μας τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας είναι ασύμμετρα. Οπότε βρες ποια είναι καλή σου πλευρά και βεβαιώσου πως δείχνει καλά στην κάμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτογράφησης.

-Μη βάφεις τα μάγουλα σου

Εάν θες τα μάγουλα σου να μη φαίνονται πολύ στη φωτογραφία, τότε μην τα βάφεις. Απλά γύρνα το πρόσωπο σου ¾ μακριά από την κάμερα και πίεσε τη γλώσσα σου στον ουρανίσκο.

-Μην κάνεις έντονες εκφράσεις

Μην κάνεις πολύ έντονες εκφράσεις στο πρόσωπο σου. Το να έχεις τα μάτια σου πολύ ανοιχτά κα τα φρύδια σου σηκωμένα μοιάζεις να έχεις συνεχώς ένα έκπληκτο ύφος. Προτίμησε να έχεις τα μάτια σου λιγότερο ανοιχτά, έτσι θα δείχνεις πιο σίγουρη και ελκυστική.

-Μη σκύβεις το κεφάλι σου

Το να σκύβεις το κεφάλι σου δίνει μία υποψία απειλής στη φωτογραφία και κάνει τη μύτη σου να φαίνεται μακρύτερη (κάτι που επίσης δεν θέλουμε). Ο σωστός τρόπος είναι να κοιτάς απευθείας την κάμερα.

-Σήκωσε το σαγόνι σου

Όταν φωτογραφίζεσαι από προφίλ θέση φρόντισε να έχεις το σαγόνι σου ελαφρά σηκωμένο. Έτσι θα δώσεις μεγαλύτερη ένταση στο πρόσωπο σου και τα μάγουλα σου και ο λαιμός σου θα δείχνουν πιο λεπτά.

-Μη σουφρώνεις τα χείλη σου

Όταν στέλνεις ένα φιλί στον αέρα στην κάμερα, φρόντισε να μην το παρακάνεις γιατί διαφορετικά θα μοιάζεις σίγουρα με ψάρι.

-Χαμογέλα φυσικά

Ένα λεπτό φυσικό χαμόγελο θα δείξει τα χαρακτηριστικά σου πιο ευχάριστα, ενώ ένα πλατύ χαμόγελο, στην καλύτερη να αναδείξει τις ρυτίδες σου.

Και θυμήσου! Μια καλή φωτογραφία εξαρτάται και από τις ικανότητες του φωτογράφου.