Πώς το μέλλον των «έξυπνων» οικιακών συσκευών ήρθε να αλλάξει το παρόν μας

Σοφία Μαυραντζά
Πώς το μέλλον των «έξυπνων» οικιακών συσκευών ήρθε να αλλάξει το παρόν μας

Δεν νομίζουμε να χρειάζεσαι κάτι άλλο από το πλυντήριο του μέλλοντος που «ζει» ήδη στο παρόν;

 

Τι θα μου απαντούσες αν σου έλεγα πως μπορείς πλέον να έχεις έναν βοηθό... τεχνητής νοημοσύνης για να βάζεις πλυντήριο; Ότι μπορείς να μειώσεις το χρόνο πλύσης στο μισό; Ότι μπορείς να προσθέτεις ρούχα κατά τη διάρκεια της πλύσης, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης ή την ανησυχία για τη διαρροή νερού έξω από τον κάδο;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Την περασμένη εβδομάδα το Queen.gr βρέθηκε στη Ρώμη, για να ξεναγηθεί στο Samsung European Forum, την κύρια προϊοντική έκθεση της εταιρείας για την ευρωπαϊκή αγορά. Εκεί, μπορέσαμε να ανακαλύψουμε από κοντά όλα όσα έρχονται για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, αφού δοκιμάσαμε την ολοκληρωμένη γκάμα οικιακών συσκευών της Samsung Electronics, για το 2018!

samsung stasi 1

Πρώτη στάση: Η τεχνολογία πλυντηρίων ρούχων QuickDrive™. Η επαναστατική νέα τεχνολογία πλύσης πλυντηρίου, έρχεται για να μας βοηθήσει να μειώσουμε κατά το ήμισυ τον χρόνο πλύσης, καθώς η συσκευή χρησιμοποιεί μια γκάμα τεχνολογιών και έξυπνων χαρακτηριστικών για να κάνει το πλύσιμο ρούχων ακόμη πιο εύκολο.

Πιο συγκεκριμένα, η επαναστατική δυναμική κίνηση που δημιουργεί η τεχνολογία QuickDrive™, αφαιρεί γρήγορα, απαλά και σε βάθος τους λεκέδες και προσφέρει έναν δυναμικό πλήρη κύκλο πλυσίματος. «Αυτός», όμως, που πραγματικά χρειάζεσαι δεν είναι άλλος από τον Q-rator, ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που συμβάλλει στο πιο αποτελεσματικό πλύσιμο των ρούχων. Με τις λειτουργίες Laundry Planner, Laundry Recipe και HomeCare Wizard μπορούμε πλέον να ελέγξουμε τα πάντα! Από την ώρα ολοκλήρωσης της πλύσης μέχρι την αντιμετώπιση προβλημάτων άμεσα και από απόσταση.

Και επειδή όλες όταν βάζουμε πλυντήριο αφήνουμε ένα (μπορεί και δύο) ρούχα εκτός, τα οποία βρίσκουμε λίγο αφού… το πλυντήριο έχει ξεκινήσει, με την τεχνολογία AddWash, μπορούμε να προσθέτουμε ρούχα οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, χωρίς την ανάγκη επανεκκίνησης ή την ανησυχία για τη διαρροή νερού έξω από τον κάδο!

samsung 1

Και αν δεν γνωρίζεις πόσο απορρυπαντικό ή μαλακτικό πρέπει να βάλεις, κανένα πρόβλημα! Το Auto optimal wash μέσω 4 αισθητηρών διαχέει αυτόματα την κατάλληλη ποσότητα απορρυπαντικού ή μαλακτικού που απαιτείται, υπολογίζοντας το φορτίο πλύσης και το επίπεδο του νερού.

Δεν νομίζουμε να χρειάζεσαι κάτι άλλο από το πλυντήριο του μέλλοντος που «ζει» ήδη στο παρόν;

Στάση δεύτερη: Family Hub ή αλλιώς όσο όλα γνώριζες μέχρι σήμερα για το ψυγείο σου, ξέχασέ τα. Διότι τώρα θα μπορείς να βλέπεις το εσωτερικό του ψυγείου σου από οπουδήποτε, θα μπορείς να οργανώνεις τι θα μαγειρεύεις ανάλογα με το πότε λήγουν τα προϊόντα εντός του ψυγείου, ενώ θα μπορείς να βλέπεις και προτεινόμενες συνταγές, ανάλογα με τα προϊόντα που έχεις στη διάθεσή σου.

samsung 2

Στα όσα θα κάνει το ψυγείο του μέλλοντος, η πληθώρα παροχών ψυχαγωγίας. Τηλεόραση, μουσική, φωτογραφίες, τα νέα της ημέρας, το προσωπικό σου πρόγραμμα, όλα θα υπάρχουν στην οθόνη του ψυγείου σου (και θα μπορείς να τα μοιράζεσαι και με τους υπόλοιπους εντός του σπιτιού)!

Το νέο Family Hub είναι πολλά περισσότερα από ένα απλό ψυγείο: Ψυχαγωγεί, ενημερώνει και συνδέει όλη την οικογένεια.

samsung 3

Στάση τρίτη: Σκούπες ρομπότ από τη… Γαλαξιακή Αυτοκρατορία

Και επειδή ξέρουμε πόσο φανατική είσαι με τα Star Wars (ελπίζουμε, δηλαδή…) δες την παρακάτω φωτογραφία και αναφώνησε από θαυμασμό!

samsung 4

Ναι, η Samsung φέρνει την POWERbot μοναδική Star Wars σκούπα στο σπίτι σου! Είναι μία σκούπα-ρομπότ, η οποία θα σκουπίζει όσο εσύ θα απολαμβάνεις την ξεκούρασή σου (ή θα εργάζεσαι ΠΑΛΙ). Αξίζει να σου πω πως το app θα σου δίνει τη δυνατότητα να δίνεις εντολές σαν άλλος… Darth Vader (και όχι μόνο).

Πόσο φοβερά;