Το Apple Crumble το σωστό…

Νικολέττα Ράλλη
Το Apple Crumble το σωστό…

Που κάνει κρίτσι κρίτσι

 

Τώρα που χειμωνιάζει, έχουμε ανάγκη από τα "πράγματα" εκείνα που θα μας κάνουν τις μέρες και τις νύχτες ακόμα πιο όμορφες. Μια ζεστή αγκαλιά από αυτόν που αγαπάμε, τα χειμωνιάτικα μας ρούχα (το μαύρο χρώμα θα φορεθεί φέτος πολύ), το φαγητό (σούπες κ.α) και φυσικά τα γλυκά. Το γλυκό που θα σας παρουσιάσω σήμερα, το Apple Crumble, δεν είναι απαραίτητα του κρύου καιρού, μιας και συνοδεύεται εξαιρετικά και από παγωτό, αλλά λίγο η κανέλα που έχει μέσα, λίγο οι μυρωδιές που βγαίνουν από τον φούρνο, όταν αυτό ψήνεται, κάνουν την ατμόσφαιρα κάπως χειμωνιάτικη, για να μην πω χριστουγεννιάτικη. Εγώ το έφτιαξα για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, κυρίως για τις ανάγκες αυτού του post, συγκεντρώνοντας στοιχεία από διάφορα sites μαγειρικής. Όσο υπερπαραγωγή και αν φαίνεται στην φωτό, θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολη είναι η προετοιμασία, αλλά και η παρασκευή του. Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή απόλαυση!!!

Θα χρειαστείτε:

1 φόρμα για τάρτα
1 ζύμη για τάρτα ή κούρου

Για την γέμιση:
4 κόκκινα μήλα
1 κουταλιά του γλυκού κοφτή κανέλα
1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
150 ml χυμό πορτοκαλιού (ακόμα και έτοιμος)

Για το crumble:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. μαύρη ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
μισή κουταλιά του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

• Απλώνουμε την ζύμη μας στην φόρμα, αφού την έχουμε βουτυρώσει. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την ψήνουμε για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Έχουμε το νου μας, μην φουσκώσει και αν χρειαστεί ξανάτρυπάμε. Εγώ πρόσθεσα λίγο βούτυρο και λίγη ζάχαρη από πάνω, έτσι για την γεύση:)

ζυμη 56473

• Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα μας, αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι, στον οποίο ήδη έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε και την κανέλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να καραμελώσουν όλα μαζί για περίπου 20 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.

DSC 4932 b27e0

• Σε μια λεκανίτσα προετοιμάζουμε το crumble μας ως εξής: Ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την κανέλα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να τρίβεται στα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι.

DSC 4931 f119d

• Απλώνουμε την γέμιση μας, πάνω στην ψημένη βάση, ενώ από πάνω ρίχνουμε τα κομματάκια του crumble. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 45 λεπτά.

bvesv 4704c

Καλοφάγωτη και περιμένω εντυπώσεις!!!

Image-1 9ff71

Διαβάστε επίσης:

H πιο νόστιμη Χριστουγεννιάτικη σουπίτσα

Επικοινωνείτε μαζί μου στο Facebook

Με ακολουθείτε στο Twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram