Η πιο τέλεια σουπίτσα για το κρύο!

Νικολέττα Ράλλη
Η πιο τέλεια σουπίτσα για το κρύο!

Είναι η κρεμμυδόσουπα!

Καλησπέρα κορίτσια μου. Εύχομαι να βρίσκεστε κάπου ζεστά μέσα σε ένα κλίμα θαλπωρής και άκρως εορταστικό. Ο καιρός έχει κρυώσει για τα καλά, και ενδείκνυται για σπίτι, χουχουλιάρικες πιτζάμες και φυσικά πολύ φαγητό. Σήμερα θα μοιραστώ μια συνταγή μαζί, για την πιο εύκολη, λαχταριστή σουπίτσα για τώρα που έχει κρύο και είναι καιρός για δυο.

Θα χρειαστείτε:

Ένα μεγάλο λευκό κρεμμύδι για κάθε σούπα

Σουπιέρες που μπαίνουν στον φούρνο (εγώ χρησιμοποίησα τα πυρίμαχα που έχω για σουφλέ σοκολάτας)

Βούτυρο

Δάφνη

Μπαχάρι

Ζωμό λαχανικών

Γραβιέρα τριμμένη

Κρουτόν ή ψημένο ψωμί του τοστ κομμένο σε κύβους (βρείτε εκείνο το ψωμί όμως, που δε θα σας μαλακώσει υπερβολικά όταν θα το ρίξετε μέσα στη σούπα)

Μαγειρεύουμε για τρεις (Εκτέλεση)

Σε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα βάζετε δυο μεγάλες κουταλιές της σούπας βούτυρο. Τσιγαρίζετε τα τρία κρεμμύδια τα οποία και τα έχετε κόψει σε λεπτές ροδέλες και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, ρίχνετε ένα φρέσκο ζωμό λαχανικών (από το σούπερ μάρκετ), ανακατεύετε καλά και προσθέτετε νερό από τον βραστήρα σε διαστήματα. (Συνολικά θα προσθέσετε γύρω στο 1,5 λίτρο νερό).

Αμέσως μετά, προσθέτετε τα δυο φύλλα δάφνης, 5 μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Όλη η παραπάνω διαδικασία θα σας πάρει μισή ώρα. Τέλος, στα πυρίμαχα σας σκεύη προσθέστε τη σούπα σας, ισόποσα όσον αφορά τα υγρά με το κρεμμύδι.

Αφού έχετε ψήσει στο γκριλ για πέντε λεπτά τις φέτες του τοστ, τις βάζετε από πάνω στην σούπα, τρίβετε από πάνω μπόλικο τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο (πάνω γκριλ με αέρα στους 170 βαθμούς) για περίπου 10 λεπτά (θα δείτε το τυράκι να παίρνει χρώμα).

C1B5A532 A36F 4098 AE6E F383757BDB54

Καλή σας απόλαυση!