Για welcome drink στο ρεβεγιόν επίλεξε χριστουγεννιάτικα cocktails - 3 εύκολες συνταγές

Μαρία Ροδίτη
Για welcome drink στο ρεβεγιόν επίλεξε χριστουγεννιάτικα cocktails - 3 εύκολες συνταγές

Στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων μην κεράσεις τους καλεσμένους σου μόνο κρασί. Ετοίμασε γευστικά cocktails και «ταξίδεψε» τους ουρανίσκους τους.

Μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι πρέπει να έχεις συγκεντρώσει στο σπίτι όλα τα απαραίτητα υλικά για το τραπέζι του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν. Γαλοπούλα, πατάτες, κρασιά, γλυκά… Σκέφτηκες, όμως, πώς θα υποδεχθείς τους καλεσμένους σου; Δεν πρέπει να τους κεράσεις ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο ποτό; Σαφώς!

Η πρότασή μας είναι να φτιάξεις μόνη σου cocktails, που θα ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τον ουρανίσκο των καλεσμένων σου. Μη σου πω… Ότι θα σου ζητήσουν και τη συνταγή.

Αν δεν θες γαλοπούλα ή χοιρινό τις γιορτές, φτιάξε λαχταριστό ρολό κιμά

Τα 3 Christmas cocktails που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σου

Christmas martini

xmas_martini.jpg

Υλικά:

50 ml ουίσκι

25 ml brandy κεράσι

Πάγος

Για το σιρόπι αποξηραμένων φρούτων:

50 γρ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα

½ ξυλάκι κανέλας

Πρώτα φτιάξε το σιρόπι. Ρίξε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι με 50 ml νερό και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησε το μείγμα να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σούρωσε τώρα το μείγμα, ώστε να απομακρυνθούν τα φρούτα και το ξυλάκι κανέλας.

Σε ένα shaker, ρίξε το ουίσκι, το brandy κεράσι και 15 ml από το σιρόπι με μια χούφτα πάγο. Ανακίνησε καλά μέχρι να κρυώσει το shaker και στη συνέχεια σέρβιρε το cocktail στους καλεσμένους σου.

Cranberry sangria

sangria.jpg

Υλικά:

325 ml ροζέ κρασί

250 ml χυμό cranberry

50 ml brandy

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουταλιά ζάχαρη

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

250 ml λεμονάδα

50 gr παγωμένα cranberries

2 κλωναράκια δεντρολίβανο

Πάγος

Ρίξε σε κανάτα το ροζέ κρασί, τον χυμό cranberry, το brandy με το ξυλάκι κανέλας, τη ζάχαρη και τις μισές φέτες λεμονιού. Βάλε την κανάτα στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να παγώσει. Συμπλήρωσε τη λεμονάδα και στη συνέχεια πρόσθεσε τα παγωμένα cranberries, το δεντρολίβανο, τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και μια χούφτα πάγο. Σέρβιρε σε ποτήρια με πάγο.

Hot buttered rum

hot_rum.jpg

Υλικά:

1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι κανέλα

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

100 ml μαύρο ρούμι

2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

2 ξυλάκια κανέλας, για το σερβίρισμα

Ανακάτεψε τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μικρό μπολ. Στη συνέχεια, ρίξε σταδιακά το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε καλά. Μοίρασε ισόποσα το μείγμα σε δύο ποτήρια. Γέμισε μετά το κάθε ποτήρι με 100 ml βραστό νερό και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε με ξυλάκι κανέλας για γαρνίρισμα.