Αυγά στη λαδόκολλα; Η light συνταγή της ειδικού που πρέπει να δοκιμάσεις

Αυγά στη λαδόκολλα; Η light συνταγή της ειδικού που πρέπει να δοκιμάσεις

Τα κάναμε ποσέ, τα κάναμε μάτια, τα κάναμε ομελέτα. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα αυγά και στη λαδόκολλα.

Αυτή η συνταγή για αβγά με πατάτες στη λαδόκολλα είναι υπερβολικά εύκολη καθώς χρειάζεσαι μόνο ένα ταψί και μία λαδόκολλα (εκτός εάν είναι αντικολλητικό το ταψί).

Αυγά στη λαδόκολλα και πανεύκολα

Οι πατάτες, τα λαχανικά και το μπέικον ψήνονται στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια προσθέτετε το σπανάκι και τα αβγά. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για λίγο ακόμα μέχρι να ψηθεί το ασπράδι και ο κρόκος να φτάσει στο σημείο που εσείς θέλετε (σφιχτό ή μελάτο). Απλό, έτσι;

1688995631365-959945170-stavroula.jpg

Μερίδες 4:

  • Μισό κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ή άλλο χρώμα) κομμένη σε κύβους
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 4 φέτες μπέικον, χοντροκομμένες (μπορείτε να παραλείψετε το μπέικον και να προσθέστε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο)
  • 1 φλιτζάνι baby σπανάκι
  • 4 αβγά (μπορείτε να βάλετε και παραπάνω αν χωράνε)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα ταψί και λαδώστε ελαφρά.
  3. Προσθέστε τις πατάτες, την πιπεριά και το κρεμμύδι στο ταψί και ανακατέψτε.
  4. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Απλώστε ομοιόμορφα τα λαχανικά στο ταψί ρίξτε από πάνω τα κομμάτια μπέικον.
  5. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
  6. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο, ανακατέψτε με μία κουτάλα για να κατανεμηθεί το λίπος του μπέικον και ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αρχίσουν να ροδίζουν.
  7. Αφαιρέστε ξανά από τον φούρνο και προσθέστε το σπανάκι. Ανακατέψτε για να μαραθεί το σπανάκι από το καυτό μείγμα.
  8. Φτιάξτε 4 τρύπες και σπάστε ένα αβγό στο κάθε κενό. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε για 7-10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ασπράδι του αβγού και οι κρόκοι να είναι στον βαθμό που επιθυμείτε (μελάτοι ή σφιχτοί).
  9. Βγάλτε από τον φούρνο και σερβίρετε.

Eυχαριστούμε την Κρίκη Σταυρούλα, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, stavroulacooking.com