Ξέχνα τη μπύρα! Στο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο πρέπει να βάλεις ανθρακούχο νερό

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ξέχνα τη μπύρα! Στο κουρκούτι για τον μπακαλιάρο πρέπει να βάλεις ανθρακούχο νερό

Βρήκαμε το μυστικό υλικό για να φτιάξεις τον νοστιμότερο μπακαλιάρο σκορδαλιά.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου πλησιάζει και αρκετές από εμάς έχουν ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση όλων των υλικών για τον καθιερωμένο μπακαλιάρο-σκορδαλιά.

Πρόκειται για ένα αρκετά δημοφιλές πιάτο, που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο τη συγκεκριμένη ημέρα στο οικογενειακό τραπέζι. Κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου καταναλώνονται κατ' εξαίρεση το ψάρι, το λάδι και το κρασί αφού εξακολουθούμε να διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής.

H Εκκλησία επιτρέπει μόνο δύο φορές την κατανάλωση ψαριού, την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων.

Το αλεύρι ρυζιού είναι το μυστικό για να γίνει ελαφρύ το κουρκούτι μπακαλιάρου

Γιατί πρέπει να βάλεις ανθρακούχο νερό (και όχι μπύρα) στο κουρκούτι

Eργαζόμενη σε εστιατόριο που φημίζεται για τα fish and chips του μίλησε στη «The Sun» και μοιράστηκε το μυστικό υλικό για το πιο τραγανό κουρκούτι.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να διαβάζεις πως η μπύρα είναι η ιδανική προσθήκη στο μείγμα του κουρκουτιού ωστόσο όλα δείχνουν πως η σόδα (ή το ανθρακούχο νερό) είναι αυτό που θα απογειώσει το μείγμα σου.

https://www.instagram.com/p/C4QdXToLS2u/

Η απόλυτη συνταγή για το πιο τραγανό κουρκούτι

Υλικά: 1 κιλό μπακαλιάρος (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
1 1⁄4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1⁄2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
500ml σόδα ή ανθρακούχο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι (για το τηγάνισμα)

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το baking powder και το αλάτι. Πρόσθεσε τη σόδα (ή ανθρακούχο νερό) για να φτιάξεις ένα κουρκούτι που θα θυμίζει μείγμα για τηγανίτες. Έχε κατά νου πως δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτό.

Ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι για extra γεύση ή κάποιο άλλο καρύκευμα της επιλογής σου. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι αλεύρι και το 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε αρκετό λάδι. Κόψε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μερίδες και αφαίρεσε τυχόν κόκκαλα. Βύθισε τα φιλέτα στο κουρκούτι και τηγάνισέ τα στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αφαίρεσέ τα από το τηγάνι και άφησέ τα για λίγα λεπτά σε ένα πιάτο όπου έχεις τοποθετήσει χαρτί κουζίνας. Καλή απόλαυση!!

Στο video που ακολουθεί θα δεις τη διαδικασία βήμα-βήμα για να σου λυθεί κάθε απορία.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com