Είσαι έτοιμη να καταπολεμήσεις κακές συνήθειες και εθισμούς;

Μαρία Λουϊζα Βούρου
Είσαι έτοιμη να καταπολεμήσεις κακές συνήθειες και εθισμούς;

Πώς η Καθαρά Δευτέρα μπορεί να γίνει η αρχή για μία καλύτερη ζωή!

Γεια σας και πάλι αγαπημένες μου,

Για πότε ήρθαν οι Απόκριες για πότε έφυγαν δεν νομίζω ότι κατάλαβε και κανείς μου με όλη αυτή την κατάσταση που ζούμε. Κανένα Καρναβάλι , κανένα μαζικό ξεφάντωμα. Προσωπικά να πω την αλήθεια δεν τρελαίνομαι για αυτή την καρναβαλίστικη περίοδο. Δεν ήμουν από τα άτομα που το περιμένουν κάθε χρόνο πως και πως για να μασκαρευτούν και πάνε για ξέφρενο γλέντι. Ίσως μυ έχει δημιουργηθεί παιδικό τραύμα από ένα μασκε παρτι που είχα κάνει στο δημοτικό και είχαν έρθει 5 παιδάκια μόνο (χιχι) Αστειεύομαι..

Για κάποιο λόγο όμως ο ερχομός της Καθαράς Δευτέρας ήταν κάτι που πάντα μου έφτιαχνε τη διάθεση. Ίσως γιατί ξεμασκαρευόμαστε και κρύβαμε τις στολές, ίσως γιατί δεν γέμιζε πλέον το σπίτι από χαρτοπόλεμο ή μπορεί και απλά επειδή έχω όμορφες αναμνήσεις μαζί με έναν αγαπημένο μου θείο να με πηγαίνει μικρούλα κάθε Καθαρά Δευτέρα εκδρομή και ασχολιόταν πολύ ώρα μαζί μου για να πετάξουμε πολύ ψηλά το χαρταετό μας. Έτσι είναι τα παιδιά, θέλουν την προσοχή μας. Σε κάτι τέτοιες απλές στιγμές που όμως οι αναμνήσεις μένουν και τους συντροφεύουν για πάντα..

Πέραν όμως της συναισθηματικής προσέγγισης, η Καθάρα Δεύτερα σηματοδοτεί την αρχή της νηστείας του κρέατος και όλων των τροφίμων ζωικής προελεύσεως . Η έναρξη πάντα γίνεται με οικογενειακά τραπέζια στο σπίτι ή σε εστιατόρια όπου απολαμβάνουμε τα σαρακοστιανά μας. Ζυμαρικά με χταποδάκι ή γαρίδες, ταραμοσαλάτα, λαγάνα, καλαμαράκια και ένα σωρό υπέροχα και λίγο βαριά θα έλεγα εδέσματα. Φέτος τα απολαύσαμε στο σπίτι μας ή στο μπαλκόνι μας. Δεν πειράζει θα το αντέξουμε και αυτό.

Στο σημερινό μου άρθρο θα ήθελα να σας δείξω πώς μπορεί η καθαρά Δευτέρα να γίνει η αρχή για μία καλύτερη ζωή και να καταπολεμήσουμε «κακές» συνήθειες ή εθισμούς .

  • Επιλέξτε να «νηστεύσετε» από ψυχολογικές συνήθειες που σας επηρεάζουν αρνητικά. Για παράδειγμα αν είστε ψυχολογικά «πεσμένες» και νιώθετε ότι όλα είναι άσχημα γύρω σας ή αν ζηλεύετε υπερβολικά ή όποιο άλλο άσχημο συναίσθημα δοκιμάστε να «νηστεύσετε» από αυτή τη συνήθεια. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα . ιδανικά μην το ξαναρχίσετε όταν τελειώσει η περίοδος της νηστείας.
  • Αν καπνίζετε ή πίνετε πολύ αλκόολ ή κάνετε κατάχρηση σε γλυκά και ζάχαρη ή οτιδήποτε άλλο είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τον εαυτό σας να το καταπολεμήσετε. Ένα κλικ είναι στο μυαλό. Δείτε το σαν τεστ που πρέπει να περάσετε με επιτυχία. Όταν το περάσετε είμαι σίγουρη πως δεν θα θέλετε να γυρίσετε πίσω βλέποντας τον νέο καλύτερό σας εαυτό.
  • Δείτε τη νηστεία από το κρέας και τα ζωικά λιπαρά σαν «κάθαρση» του οργανισμού σας. Σίγουρα για τους λάτρεις των κρεατικών μπορεί να μην είναι εύκολο αλλά θα νιώσετε πολύ πιο «ανάλαφρες» στο σώμα σας και θα λάμψει το δέρμα σας. Η υπερβολική κατανάλωση ζωικών λιπαρών φράζει τους πόρους του δέρματος και φυσικά λόγω διάφορων τοξινών που υπάρχουν στα κρέατα ( ας θυμηθούμε από πού ξεκίνησε ο covid) μπορεί να δημιουργηθούν θέματα υγείας . Προβλήματα στις αρτηρίες, χοληστερίνη κλπ. Αν σας φαίνεται δύσκολο πως να ακολουθήσετε μια διατροφή vegetarian μπορείτε να βρείτε στο www.thehealthyplan.gr , διατροφολόγια που θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα μενού συγκεκριμένο και φυσικά είτε να μείνετε στα κιλά σας είτε και να χάσετε περιττά κιλά.
MLVV

Όσες φορές έχω μείνει μεγάλη περίοδο χωρίς κρέας (και κοτόπουλο) νιώθω πολύ καλύτερα. Φυσικά πάντα ακούω το σώμα μου και όταν δω ότι το χρειάζομαι θα καταναλώσω μικρή ποσότητα.

Η Καθαρά Δευτέρα δεν είναι για μένα «άλλη μια Δευτέρα που λεω ότι θα αλλάξω συνήθειες» . Θα μου πείτε χρειαζόμαστε ημέρες που σχετίζονται με τη θρησκεία ή με κάποια επέτειο για να ξεκινήσουμε την προσωπική μας κάθαρση;

geuma

Καμία φορά ναι. Το χρειαζόμαστε. Θέλουμε μια μικρή βοήθεια.

Από κάπου να πιαστούμε και να βάλουμε την άνω τελεία που προσπαθούμε καιρό και δε βάζουμε. Μια άνω τελεία που στο τέλος μπορεί να γίνει τελεία σε ό,τι αρνητικό υπάρχει στη ζωή μας.

Σας φιλώ και τα λέμε στο επόμενο MLvlog

Fit your life the easy way

Υ.Γ περιμένω τα μηνύματά στο προσωπικό μου προφιλ στο Instagram: maria _louiza_real και facebook : maria Louiza vourou