Το look της Elle Fanning στο Met Gala έκρυβε μία δική του μοναδική ιστορία με τον Karl Lagerfeld

Ναταλία Κατσακιώρη
Το look της Elle Fanning στο Met Gala έκρυβε μία δική του μοναδική ιστορία με τον Karl Lagerfeld

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Η γνωστή ηθοποιός ήθελε να αποδώσει το δικό της tribute σε μία μοναδική εμπειρία που είχε μαζί με τον κορυφαίο σχεδιαστή.

Το Met Gala 2023 είναι σίγουρα μία από τις βραδιές που θα θυμόμαστε για χρόνια. Το θέμα που ήταν αφιερωμένο στον Karl Lagerfeld μας έδωσε μοναδικές εμφανίσεις με έμπνευση από το έργο του σχεδιαστή και τις καλύτερες στιγμές του. Ανάμεσα στα καλύτερα looks ήταν και αυτό της Elle Fanning, η οποία έφτασε στο κόκκινο χαλί του θεσμού με ένα bridal look, που ξεχώρισε αμέσως. Αυτό, όμως, που δεν ξέραμε οι περισσότεροι είναι ότι επρόκειτο για ένα outfit, το οποίο δημιούργησε η ίδια η ηθοποιός μαζί με το δημιουργικό studio της Vivienne Westwood με βάση μια προσωπική της εμπειρία με τον Karl Lagerfeld.

2023 MET Museum Costume Institute Benefit Gala

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Η ηθοποιός τον γνώρισε όταν ήταν μόλις 13 ετών σε μία αφιερωματική φωτογράφιση του οίκου Chanel για το iconic little black jacket του οίκου. Τότε ο Karl Lagerfeld της έβαλε ένα στεφάνι με λουλούδια στα μαλλιά και αποτύπωσε μία άκρως προσωπική εικόνα της Fanning, σε εφηβική τότε ηλικία.

Τα άνετα τακούνια της άνοιξης είναι πιο chic από όσο πιστεύεις

https://www.instagram.com/p/Crtt6Zyulvo

Η ιστορία πίσω από το Met Gala look της Elle Fanning είναι άκρως συγκινητική.

«Όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι το θέμα του MET Ball τιμά τον Karl Lagerfeld, άρχισα να σκέφτομαι τις αναμνήσεις που είχαμε μοιραστεί μαζί. Η ανάμνηση που ξεχώρισε ήταν όταν με φωτογράφισε για το βιβλίο του «Little Black Jacket». Ήμουν 13. Όλοι όσοι απεικονίζονταν φορούσαν το ίδιο μαύρο σακάκι Chanel και παρόλο που όλοι φορούσαμε το ίδιο, ο Karl άφησε το προσωπικό μας στυλ και την προσωπικότητά μας να ενημερώσουν πώς πρέπει να φορεθεί το σακάκι. Για το πορτρέτο μου, αποφάσισε να μου βάλει ένα στεφάνι με μαργαρίτες στο κεφάλι μου και να ρίξει το σακάκι πάνω από το λευκό φόρεμα με το οποίο έφτασα,» έγραψε η Elle ανεβάζοντας στο προσωπικό της Instagram account την εν λόγω φωτογραφία.

undefined

«Η πρώτη επίδειξη μόδας που παρακολούθησα ποτέ ήταν η Haute Couture συλλογή της Chanel, το φθινόπωρο του 2011 και θυμάμαι την απίστευτη προσμονή μου να δω πώς θα ήταν η νύφη! Η νύφη του φινάλε του Karl είναι πάντα η απόλυτη. Ήθελα να συνδυάσω την αθωότητα του πορτρέτου, που μου τράβηξε, με την παράδοση του Karl να τελειώνει κάθε show με το όραμά του για τη νύφη Chanel». Αυτή ήταν λίγο-πολύ και η έμπνευση γύρω από το look της Elle Fanning για τη βραδιά.

https://www.instagram.com/p/Crv4yIEgxwb

Για το σκοπό αυτό εμπιστεύθηκε την ομάδα της Vivienne Westwood, οι οποίοι δημιούργησαν ένα total laced φόρεμα, σε strapless, ογκώδες shape με ασυμμετρίες για την κατασκευή του οποίου το atelier αφιέρωσε πάνω από 240 ώρες. Το φόρεμα συνδυάστηλε φυσικά με ένα cropped, μαύρο σακάκι και ένα στεφάνι με φρέσκιες μαργαρίτες. Τα πολυτελή vintage κοσμήματα του οίκου Cartier συμπλήρωσαν την εμφάνιση.