Η φθινοπωρινή Vogue είναι αφιερωμένη στα super models των 90s-Τι γίνεται με την επιστροφή των icons;

Ναταλία Κατσακιώρη
Η φθινοπωρινή Vogue είναι αφιερωμένη στα super models των 90s-Τι γίνεται με την επιστροφή των icons;

Το νέο εξώφυλλο της British Vogue έκανε σίγουρα μια επανένωση που θέλαμε να δούμε. Αλλά από πού ξεκίνησε όλη αυτή η επιστροφή των icons που είχαμε στα 90s;

Αν ήσουν συνδεδεμένη στα social media το Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέρασε από μπροστά σου το νέο iconic εξώφυλλο της British Vogue με τη τέσσερα κορυφαία μοντέλα των 90s, Cindy Crawford, Linda Evangellista, Naomi Campbell και Christy Turlinghton, να πρωταγωνιστούν σε μια φωτογράφιση που μας πήγε πολύ πίσω. Πίσω στο video clip του George Michael και του Freedom, όπου πρωταγωνίστησαν για πρώτη φορά όλες μαζί. Με αφορμή λοιπόν και τη νέα σειρά με τίτλο «The Supermodels», που αναμένεται να κυκλοφορήσει από το Apple TV+ τα κορυφαία μοντέλα της πιο αγαπημένης δεκαετίας της μόδας μας γύρισαν χρόνια πίσω και πόζαραν όλες μπροστά στον ίδιο φακό.

https://www.instagram.com/p/Cvzkot1NiM9/

Ο Rafael Pavarotti έκανε τη φωτογράφιση και ο Edward Enninful το styling, σε ένα εξώφυλλο που θα μείνει στην ιστορία. «Δεν γεννήθηκαν μέσα σε αυτή τη βιομηχανία, αλλά μπήκαν σε αυτό από πολλά διαφορετικά backgrounds η κάθε μία. Είναι απλά, καθημερινά κορίτσια. Και ξεπέρασαν αυτό τον κόσμο στον οποίο μπήκαν».

Copenhagen Fashion Week: Τα Scandi girls μας έδειξαν τα 15 καλύτερα φθινοπωρινά σύνολα για την πόλη

british_vogue_top-models-(7).jpg

Αυτά δήλωσε ο σκηνοθέτης της σειράς Roger Ross, σε μια προσπάθεια να μας δώσει ένα μικρό preview του mindset πίσω από τη σειρά-ντοκιμαντέρ, που θα μας ταξιδέψει στα πρώτα βήματα της κάθε γυναίκας μέσα στο χώρο, όπου τα στερεότυπα και οι διακρίσεις ήταν ακόμη ισχυρές. Ένα ταξίδι από το λαμπερό και παράλληλα σκοτεινό κόσμο του modelling των 90s, μέχρι τα #metoo του σήμερα και τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.

british_vogue_top-models-(6).jpg

Γιατί στην εποχή του body positivity θέλουμε και πάλι να δούμε τα αψεγάδιαστα supermodels των 90s;

Ένα ερώτημα που έχει περάσει είναι η αλήθεια από το μυαλό πολλών γυναικών από την πρώτη κιόλας στιγμή που είδαμε την επάνοδο των supermodels των 90s στην επικαιρότητα. Η πρώτη ήταν σίγουρα η Naomi Campbell, η οποία νομίζω ότι είναι και η μοναδική που δεν αποσύρθηκε ποτέ, συνεχίζοντας να δουλεύει μέχρι και σήμερα ασταμάτητα. Σίγουρα ο κόσμος της μόδας βρίσκεται σε ένα περίεργο σταυροδρόμι: από τη μία η ανάγκη των γυναικών να απελευθερωθούν και να μπορέσουν επιτέλους να βιώσουν τη μόδα με αυθεντικότητα, και από την άλλη η νοσταλγία για την οποιαδήποτε λάμψη των 90s, που μας τραβάει σε ένα ατέλειωτο throwback.

Η αλήθεια σίγουρα κρύβεται κάπου στη μέση με το κοινό να παλινδρομεί, όπως άλλωστε και όλος ο κόσμος, στο σήμερα με τις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές, που έχουν όμως μεγάλο κόστος, και το χθες, το οποίο έρχεται σαν χάδι να καλύψει για λίγο την αβεβαιότητα και την κούραση αυτού του αγώνα. Και μετά έρχονται εκείνες: όμορφες, λαμπερές, η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, με επιχειρήσεις, παιδιά και μια ζωή που εξελίχθηκε και μετά το modelling να μιλήσουν ειλικρινά για τα όσα είδαν, έζησαν και έμαθαν την εποχή του «αφόρητου» glam. Ίσως να θέλουμε με αυτή τους την επιστροφή να τους αποδώσουμε όλα όσα αξίζουν ή αυτή τη φορά να τις αγαπήσουμε για αυτό που πραγματικά είναι. Μακριά από τα στερεότυπα της δεκαετίας του 1990, που εκτιμούσε μόνο την αψεγάδιαστη εικόνα τους. Τώρα ήρθε η στιγμή να μας κοιτάξουν στα μάτια και αυτό ελπίζω να γίνει μέσα από αυτό το comeback. Αλλιώς μπορούμε για άλλη μια φορά να χαρούμε το ταλέντο τους να ποζάρουν μπροστά στο φακό και να δείχνουν απίστευτα τέλειες.

https://www.instagram.com/reel/Cvzn3rNvj9z/