Η Kim Kardashian λανσάρει τα νέα free nipple σουτιέν της -Φεμινισμός ή άκρατος σεξισμός;

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Kim Kardashian λανσάρει τα νέα free nipple σουτιέν της -Φεμινισμός ή άκρατος σεξισμός;

Εσύ θα φόραγες ένα από τα free nipple σουτιέν της Kim Kardashian;

Αχ αυτή η Kim! Δεν θα σταματήσει ποτέ να μας απασχολεί και να προκαλεί το ενδιαφέρον του κοινού με τις κινήσεις της. Είτε μιλάμε για κάτι προσωπικό, είτε για το επόμενο επαγγελματικό της βήμα. Τα SKIMS, το brand που έχει λανσάρει εδώ και κάποια χρόνια η Kim Kardashian με εσώρουχα και διάφορα shape wears, σίγουρα τα ξέρεις. Αλλά τη νέα της σειρά με σουτιέν την είδες; Μήπως έκανες και κάποιες σκέψεις γύρω από αυτό;

https://www.instagram.com/reel/Cy6Iw4VxKy-/

H Kylie Jenner λανσάρει το δικό της fashion brand με το όνομα Khy -But why?

H nipple free σειρά της Kim Kardashian είναι μια ωδή στο γυναικείο σώμα. Ή μήπως όχι;

Όλα ξεκίνησαν με ένα video με κεντρική πρωταγωνίστρια την Kim Kardashian, φυσικά, η οποία ως επιστήμονας ντυμένη σε ένα total, ελαστικό, SKIMS look, να μας αναλύει την κατάσταση πο υεπικρατεί στον πλανήτη με την κλιματική κρίση και πώς η μέση τιμή θερμοκρασίας της γης έχει ανέβει επικίνδυνα. «Όσο ζέστη και αν κάνει, εσύ θα φαίνεσαι σαν να κρυώνεις,» λέει με sexy ύφος στην κάμερα, λέγοντάς μας ότι η δική της συνεισφορά θα γίνει μέσα από το Ultimate Free Nipple σουτιέν της, που καλά κατάλαβες, έχει δύο μικρά ομοιώματα της γυναικείας ρώγας, που φαίνεται μέσα από τα ρούχα.

skims-(3).jpg

«Κάποιες μέρες μπορεί να είναι σκληρές, αλλά αυτές είναι σκληρότερες. Και σε αντίθεση με τα παγόβουνα (που λιώνουν), αυτές δεν πρόκειται να πάνε πουθενά». Με αυτές τις φράσεις κλείνει το λόγο της στο βίντεο, που συγκέντρωσε ήδη μερικά εκατομμύρια views. Και για άλλη μια φορά η κοινή γνώμη είναι διχασμένη.

https://www.instagram.com/p/Cy9IJ7usjd3/

Από τη μία έχουμε τις γυναίκες που έχουν επιζήσει από τον καρκίνο του μαστού, έχοντας υποβληθεί σε μαστεκτομή, οι οποίες ευχαριστούν την Kim και δηλώνουν συγκινημένες με το συγκεκριμένο προιόν, το οποίο προφανώς αγγίζει μια πολύ ευαίσθητη πλευρά του γυναικείου σώματος, σύμβολο της θηλυκότητας και της ζωής. Από την άλλη σχόλια του τύπου «έχει χάσει εντελώς το μυαλό της» είναι συχνά κάτω από τις σχετικές αναρτήσεις, τόσο στο προσωπικό της Instagram profile, όσο και στο λογαριασμό των SKIMS.

Οι γυναίκες περάσαμε πολλούς αιώνες που κρύβαμε το σώμα και το στήθος μας από την κοινή θέα, καταπιέζοντας τα θηλυκά μας στοιχεία σαν να είναι κάτι κακό ή χυδαίο. Και αυτό στο λέει μια γυναίκα που στην πλειοψηφία των καθημερινών της εμφανίσεων δεν φοράει σουτιέν. Οπότε, όχι, προσωπικά δεν με ενοχλεί η θέα της γυναικείας ρώγας μέσα από ένα μπλουζάκι ή ένα πουκάμισο. Αλλά δεν καταλαβαίνω καθόλου και το λόγο που πρέπει να γίνεται θέμα συζήτησης και debate. Δεν με ενοχλεί και δεν θα έπρεπε να ενοχλεί κανέναν ένα προιόν, που απλώς προσομοιάζει ένα σημείο του γυναικείου σώματος, αλλά -ναι- κάπως με ενοχλεί το υπερβολικά και επιτηδευμένα sexy ύφος της Kim Kardashian καθόλη τη διάρκεια του video. Γιατί το sexy μπορεί εύκολα να γίνει σεξιστικό, ειδικά όταν μιλάμε για μία περσόνα, που έχει επιλέξει να μεταμορφώσει το σώμα της και να βάλει φωτιά στα πρότυπα της φυσικότητας στο παρελθόν.