Balenciaga Fall 2024: Το show στο Λος Άντζελες, η Kim Kardashian και η χάρτινη σακούλα στο catwalk

Ναταλία Κατσακιώρη
Balenciaga Fall 2024: Το show στο Λος Άντζελες, η Kim Kardashian και η χάρτινη σακούλα στο catwalk

Ένα show που μας γύρισε πίσω στις buzzy εποχές του οίκου. Demna γιατί;

Λίγο ήλιο φαίνεται ότι χρειαζόταν στην πραγματικότητα ο οίκος Balenciaga, που αποφάσισε να παρουσιάσει το Fall 2024 show του μακριά από το παγωμένο αυτή την εποχή Παρίσι, στήνοντας ένα catwalk σε μία από τις πιο κεντρικές λεωφόρους του LA με φόντο τα τεράστια γράμματα του Hollywood. Μετά από όλα όσα πέρασε η διοίκηση και το καλλιτεχνικό studio του οίκου με το σκάνδαλο της περασμένης χρονιάς, μάλλον ένα τόσο φωτεινό σκηνικό ήταν πραγματικά αναγκαίο, τώρα που ο Demna Gvasalia μετά την «απολογία» του φαίνεται να ξαναβρήκε τον παλιό, καλό εαυτό του.

BALENCIAGA-(2).jpg

Και τι εννοώ με αυτό; Όλοι ξέρουμε πόσο αρέσει στο Demna Gvasalia να προκαλεί, αφού όλη η νέα αισθητική που απογείωσε τον οίκο Balenciaga στηρίχθηκε στις προβοκατόρικες συλλογές του και τις αμφιλεγόμενες δημιουργίες του, όπως οι τσάντες σακούλες σκουπιδιών και οι φούστες πετσέτες μπάνιου, που βλέπεις παντού συτή τη στιγμή στα social media. Η Fall 2024 collection, λοιπόν, μας γύρισε πίσω, στην προ σκανδάλου εποχή και ο Demna Gvasalia απογείωσε την athleisure κουλτούρα του Λος Άντζελες που θέλει τα κολάν και τα φούτερ σε κεντρική θέση.

BALENCIAGA-(15).jpg

Κάπως έτσι ξεκίνησε το show, με τα τεράστια αθλητικά του οίκου και τους ultra chunky πάτους να ξεχωρίζουν. Το catwalk συνεχίστηκε με φόρμες, κάποια tweed σύνολα και gowns με αναφορές στον κληρονομιά του Christobal Balenciaga. Αλλά και πάλι το buzz έγινε με τα παπούτσια που κρατούσαν αντί για τσάντες τα μοντέλα, αλλά και την τσάντα χαρτοσακούλα, την οποία είδαμε live στην πασαρέλα, ενώ την κρατούσε ήδη η Kim Kardashian. Φυσικά και η διάσημη reality περσόνα εμφανίστηκε με total look του οίκου και την αμφιλεγόμενη τσάντα ανά χείρας, που είναι φυσικά κατασκευασμένη από γνήσιο δέρμα.

BALENCIAGA-(19).jpg

Τα quiet luxury πλεκτά είναι το πιο εύκολο winter trend που μπορείς να υιοθετήσεις

Η Cardi B «προσπάθησε» να περπατήσει στο catwalk με ένα εντυπωσιακό furry coat και μαύρο τεράστιο pony tail, ενώ το κοινό απολάμβανε τους special made χυμούς του υπό τους ήχους του soundtrack, που δημιουργήθηκε και αυτό ειδικά για το show.

https://www.instagram.com/reel/C0XbuqpoWb1/

Tα catwalk looks:

Φυσικά, θα θέλαμε να δούμε κάτι διαφορετικό από τον Demna Gvasalia, ο οποίος είχε μάλλον ψευδώς δηλώσει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει τώρα πια είναι να κάνει όμορφα ρούχα και όχι να δημιουργήσει buzz, αφού η συγκεκριμένη συλλογή δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των όσων έχουμε ήδη δει από εκείνον και την ομάδα του ανά τα χρόνια. Και τι μας έμεινε από αυτό το show; Για άλλη μια φορά η τσάντα σακούλα και η Kim Kardashian κέρδισαν όλα τα φώτα.

BALENCIAGA-(8).jpg

Δεν είναι ότι για κάποιο λόγο μισούμε την αισθητική και τα κοινωνικά πειράματα του Gvasalia, που έκανε τον Balenciaga και πάλι διάσημο σε όλο τον κόσμο. Είναι εκείνη η δήλωση μετάνοιας και στροφής στο «ποιοτικό», που έγινε προφανώς υπό πίεση και η έλλειψη πρωτοτυπίας που δεν θέλαμε να δούμε από εκείνον. Ακριβώς γιατί μιλάμε για ένα κορυφαίο ταλέντο, που μας έχει κακομάθει με τις συγκλονιστικές δημιουργίες του.

https://www.instagram.com/reel/C0Xj7AAv0Iw/