O Adrian Appiolaza είναι ο νέος creative director του οίκου Moschino

Ναταλία Κατσακιώρη
O Adrian Appiolaza είναι ο νέος creative director του οίκου Moschino

To όνομα του νέου creative director ανακοινώθηκε μόλις πριν λίγες ώρες.

Με μία σύντομη ανακοίνωση μέσω των social media από τον επίσημο λογαριασμό του οίκου Moschino στο Instagram έγινε γνωστό το όνομα του νέου creative director του κορυφαίου ιταλικού οίκου, και έκτοτε η είδηση κάνει φυσικά το γύρο των social media. O Adrian Appiolaza θα αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για ένα από τα πλέον ιστορικά ατελιέ της Ιταλίας, μετά την αποχώρηση του Jeremy Scott και τον τραγικό χαμό του Davide Renne. Aυτή η αλλαγή ηγεσίας σηματοδοτεί και τη νέα εποχή του οίκου, ο οποίος υπόσχεται να συνεχίσει να μας προσφέρει έντονες συγκινήσεις on και off catwalk.

Moschino-m-PO-S24-059.jpg

Les Sculptures:Η S24 συλλογή του Jacquemus ήρθε μαζί με την ενηλικίωσή του και ένα show με A-listers

Ο Adrian Appiolaza είναι ο νέος creative director του Moschino.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσε στη δημοσιότητα ο οίκος Moschino o Ο Adrian Appiolaza θα κάνει το ντεμπούτο του με τη γυναικεία Fall/Winter 2024 συλλογή του οίκου, η οποία θα παρουσιαστεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Museo della Permanente κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου. Αυτή η τοποθεσία κατέχει μια σημαντική θέση στην ιστορία του brand, καθώς η «Società per le Belle Arti ed Esposizione Permanente» φιλοξένησε την ιστορική έκθεση «Moschino - X anni di Kaos! 1983-1993» το 1993, γιορτάζοντας την πρώτη δεκαετία του οίκου, που ιδρύθηκε από τον Franco Moschino.

Moschino-m-PO-S24-023.jpg

Ποιος είναι, όμως, ο Adrian Appiolaza; Ο ίδιος εργάζεται για πάνω από μία δεκαετία με στο χώρο της υψηλής μόδας και έχει διατελέσει design director στις Women’s Ready-to-Wear Design του οίκου Loewe, μαζί με τον J.W. Anderson, ενώ στο παρελθόν είχε τον ίδιο ακριβώς ρόλο για τον γαλλικό οίκο Chloé στο πλευρό της Clare Waight Keller.

Adrian-Appiolaza_Moschino-Creative-Director_picture-by-Daria-Svertilova.jpg

«Αισθανόμαστε χαρά και τιμή, που καλωσορίζουμε τον Adrian στην οικογένεια Aeffe», δήλωσε ο CEO του Moschino Massimo Ferretti. «Με την άφιξή του στον Moschino, ο Adrian φέρνει μαζί του έναν μοναδικό πλούτο εμπειρίας, δημιουργικότητας και γνώσης της ιστορίας της μόδας, που θα συμβάλει στη συγγραφή ενός υπέροχου νέου κεφαλαίου στην περιπέτεια του brand, το οποίο ίδρυσε ο Franco Moschino. Με εντυπωσίασε αμέσως η εκρηκτική δημιουργικότητα του Adrian, μιας προσωπικότητας γεμάτη ενέργεια και ενθουσιασμό, στοιχεία που ανέκαθεν ξεχώριζαν την ιστορία του οίκου Moschino. Εύχομαι στον Adrian ό,τι καλύτερο για να χτίσει μαζί μας μια μεγάλη ιστορία επιτυχίας».

Jeremy-Scott-S20-176.jpg

Από την πλευρά του ο Adrian Appiolaza μίλησε για όλα εκείνα τα επιτεύγματα του Franco Moschino που έχουν διαμορφώσει την καλλιτεχνική του πορεία και δήλωσε ότι είναι τουλάχιστον ευγνώμων που έχει πλέον την ευκαιρία να είναι μέρος αυτής της ομάδας και του τεράστιου αρχείου του οίκου. «Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Massimo Ferretti που μου επέτρεψε να έχω πρόσβαση στον κόσμο του Moschino, καθώς και την είσοδό μου σε έναν οίκοι, του οποίου οι τοίχοι αντηχούν μια ιστορία που ανυπομονώ να ακούσω. Είμαι έτοιμος να μεταφέρω το brand σε ένα νέο κεφάλαιο, με μια θεατρική πινελιά, στο αυθεντικό ύφος του Moschino».

*Kεντρική διάθεση Gruppo Pagoni