Είναι γεγονός! Ο Alessandro Michele είναι ο νέος creative director του Valentino

Ναταλία Κατσακιώρη
Είναι γεγονός! Ο Alessandro Michele είναι ο νέος creative director του Valentino
Courtesy of Press Office

Μόλις επιβεβαιώθηκε η φημολογία των ημερών.

Η αποχώρηση του Pier Paolo Piccioli από τον οίκο Valentino ήταν μια είδηση που σόκαρε την παγκόσμια μόδας και συνοδεύτηκε με πολυάριθμα αφιερώματα στα media όλου του πλανήτη με το τεράστιο έργο του σε έναν οίκο, ο οποίος στα χέρια του μεταμορφώθηκε. Και η φημολογία που ξεκίνησε αμέσως μετά την είδηση της μεγάλης εξόδου του Piccioli μετά από 25 χρόνια μιλούσαν έντονα για το όνομα του Alessandro Michele πυροδοτώντας συζητήσεις και μεγάλες προσδοκίες, αφού ο συγκεκριμένος designer είναι ένας βαθιά αγαπημένος καλλιτέχνης του κοινού.

Ο Pier Paolo Piccioli αποχωρεί από τον Valentino μετά από 25 χρόνια στον ιταλικό οίκο

Gucci-F20-124.jpg

Ο Alessandro Michele είναι ο νέος creative director του οίκου Valentino.

Πριν από λίγο η Vogue Business ήρθε να επιβεβαιώσει με μια επίσημη ανακοίνωση τις φήμες, κάνοντας τη μεγάλη αποκάλυψη. Ο Alessandro Michele είναι ο νέος creative director του οίκου Valentino, ο οποίος φαίνεται ότι ήταν σε συζητήσεις εδώ και καιρό.

«Είναι απίστευτη τιμή», δήλωσε ο ίδιος σχετικά με την ανακοίνωση. «Νιώθω τεράστια χαρά και ευθύνη που θα είμαι μέλος ενός Maison de Couture που έχει τη λέξη "ομορφιά" χαραγμένη σε μια συλλογική ιστορία, φτιαγμένη από ξεχωριστή κομψότητα, φινέτσα και εξαιρετική χάρη».

H σημερινή ανακοίνωση δίνει τέλος στις φήμες και τις εικασίες που γινόντουσαν εδώ και 14 ολόκληρους μήνες για το επόμενο βήμα του Michele, μετά την αποχώρησή του από τον οίκο Gucci. Η πρώτη μέρα του designer στο φημισμένο atelier της Ρώμης θα είναι η επόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου, όταν και θα αναλάβει επίσημα τα ηνία του Vlaentino. Η πρώτη του συλλογή για τον οίκο θα είναι η SS25 και σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού τον επερχόμενο Σεπτεμβρίο, στο πιο πολυαναμενόμενο show της σεζόν από κάθε άποψη.

https://www.instagram.com/p/C5Dw8AWtERx/

H είδηση έχει αρχίσει να κάνει το γύρω του διαδικτύου ήδη με τον κόσμο της μόδας να παραμιλάει σχεδόν κυριολεκτικά και τις πρώτες συζητήσεις να προσπαθούν να αναλύσουν τις κινήσεις του Valentino στο εξής.

https://www.instagram.com/p/C5DxKpdtlL8/

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι αυτή η αλλαγή του κεντρικού προσώπου του οίκου μας δείχνει μια νέα εποχή για τον Valentino πιο κοντά στο όραμα του ιδρυτή του Valentino Garavani, ο οποίος ήταν ο απόλυτος αυτοκράτορας της μόδας με το brand μέχρι και την αποχώρησή του να κινείται γύρω από μία ιδιοφυή περσόνα ενός καλλιτεχνικού «πρίγκιπα». Ο Pier Paolo Piccioli έφερε τη δημοκρατία στο atelier της Ρώμης και έγινε ένα creative director που μίλησε για το εμείς και όχι για το εγώ. Φαίνεται, λοιπόν, πως περνάμε και πάλι στην εποχή μιας διάνοιας, εκτός και αν ο Michele μας εκπλήξει -όπως το συνηθίζει- με την πορεία του νέου Valentino.

https://www.instagram.com/p/C48lb75NJ6Y/
Gucci-Resort-S23-108.jpg