Aπλή Μέθοδος Των Τριών

Διονυσία Καλαποθαράκου
Aπλή Μέθοδος Των Τριών

Ή αλλιώς πώς μπορείς να αποκτήσεις, με έκπτωση έως 40%, ένα total look με ρούχα και αξεσουάρ Bodytalk, και φορώντας το να κάνεις τρία διαφορετικά αθλήματα. Υγ. Ακολουθεί αληθινή ιστορία.

0E7Z9657
0E7Z9662
0E7Z9690
0E7Z9749
0E7Z9783
0E7Z9876
0E7Z9883 copy
0E7Z9718
0E7Z9828

Στα μαθηματικά δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα καλή αλλά από το Γυμνάσιο θυμάμαι την καθηγήτρια να ορείεται σε όποιον αρνιόταν πεισματικά να καταλάβει τι ήταν η «απλή μέθοδος των τριών» και πώς χρησιμοποιώντας την μπορούσαμε να λύσουμε ένα πρόβλημα. «Γνωρίζοντας τις τρεις τιμές, θα βρείτε την τέταρτη που σας λείπει έλεγε» και σκεφτόμουν από μέσα μου πώς κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να μου φανεί ποτέ χρήσιμο;

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά, τοποθέτησα τον παραπάνω τρόπο επίλυσης στο εξής ενδυματολογικό πρόβλημα: Kάνω τρία διαφορετικά αθλήματα, μπορώ να έχω ένα sporty σύνολο και για τα τρία; Όπου τέταρτη τιμή βάλε «σωστό outfit» και στην θέση των τριών γνωστών τοποθέτησε τη γιόγκα, το pilates και το trx. Εμένα δεν με βοήθησαν ακριβώς τα μαθηματικά να λύσω τη στυλιστική μου εξίσωση, αλλά τα Bodytalk και το ένα και μοναδικό look που χρειαζόμουν έχει την υπογραφή τους.

Για να μην παρεξηγηθώ, και για να πάρω τα πράγματα από την αρχή, δεν είμαι κάποια fitness freak που όταν δεν είναι στο γυμναστήριο, μαγειρεύει κινόα και κάνει διάδρομο μόνη στο σπίτι. Το ακριβώς αντίθετο θα τολμούσα να πω. Είμαι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει απολύτως τα οφέλη του αθλητισμού και την ανάγκη για άθληση -είτε για εκγύμναση, είτε για εκτόνωση, είτε και για τα δύο- αλλά που δύσκολα αποφασίζει να θυσιάσει το cocooning στο σπίτι μετά τη δουλειά, τα early drinks με φίλους και τον μαραθώνιο σειρών στο Netflix, για να πάει γυμναστήριο.

Γι’ αυτό και ανήκω στην κατηγορία που ξεκινάει ένα σπορ για ένα μήνα, το κάνει με ζήλο, τον επόμενο το σταματάει και τον μεθεπόμενο ξεκινάει (με τον ίδιο αρχικό ενθουσιασμό πάντα!) ένα τρίτο. Κάπως έτσι βρέθηκα τώρα, στα μισά της σεζόν, αν μιλάμε με μαθητικούς όρους, να έχω καταπιαστεί και με τη γιόγκα (α με χαλαρώνει πάρα πολύ!) και με το pilates (μόνο έτσι θα διορθωθεί η κακή στάση σώματος που έχω από την καρέκλα του γραφείου) και με το trx (έρχεται καλοκαίρι, δεν πρέπει να βγούμε στην παραλία; Δεν πρέπει να βάλουμε μαγιό; Δεν πρέπει να χάσουμε ένα εκατομμύριο θερμίδες σε 5 δευτερόλεπτα;).

Aν λοιπόν χρειάζεται να αγοράσω ένα διαφορετικό sporty outfit για κάθε άθλημα, το πρόβλημα μου θα μετατοπιστεί από το «αν έχω όρεξη να κάνω γυμναστική» και θα γίνει καθαρά οικονομικό. Γιατί την όρεξη μπορεί να την βρω στην πορεία, τα χρήματα για να πάρω 150 διαφορετικά ρούχα, σίγουρα δεν θα τα αποκτήσω.

Τα Bodytalk, ήξερα λόγω δουλειάς, πως τα χαρακτηρίζει ένα πράγμα: δεν είναι τεχνικά ρούχα και αυτό τα κάνει αυτομάτως κατάλληλα για όλα τα αθλήματα. Από την άλλη ξέρω πως έχουν σούπερ εφαρμογή που αναδεικνύει τις καμπύλες, κολακεύουν τους γλουτούς και το στήθος ενώ η πολύ καλή τους ποιότητα τα κάνει ιδανικά, τόσο για σκληρή και απαιτητική άθληση, όσο και για τις καθημερινές μου εμφανίσεις όταν θέλω να υποκύψω στο trend του athleisure style.

Αυτό που έμενε λοιπόν ήταν να επισκεφτώ ένα κατάστημα Bodytalk και να δω με τα ίδια μου τα μάτια αν μπορούσα πραγματικά να βρω ένα και μόνο ένα σύνολο, κατάλληλο για όλα τα σπορ που κάνω. Και το έκανα. Και κατέληξα με μεγάλη δυσκολία σε ένα μόνο γιατί μέχρι να φύγω από το κατάστημα είχα δημιουργήσει 3 διαφορετικά outfits με ρούχα που με ξετρέλαναν αισθητικά –έχεις δει τα funky prints που έχουν τα κολάν τους;- και μου ταίριαζαν όχι μόνο στην γιόγκα, στο pilates και στο trx, αλλά και στη βόλτα, στην εκδρομή και στο σινεμά! Το ότι αυτή την περίοδο το brand έχει τις χειμερινές του εκπτώσεις που φτάνουν έως 40% ήταν «η σειρήνα που με παρέσυρε με το τραγούδι της» στο να θέλω –ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ!- να τα αγοράσω όλα, αλλά έδειξα αυτοσυγκράτηση.

Είπαμε και παραπάνω, απλά μαθηματικά: μία λύση σε τρία «προβλήματα». Το total look που κέρδισε την καρδιά μου, και κρέμεται αυτή τη στιγμή στην ντουλάπα μου, είχε ότι χρειαζόμουν. Ένα υπέροχο κολάν με γεωμετρικά σχέδια σε μπλε πορτοκαλί απόχρωση, ένα ζευγάρι μάλλινες γκέτες και ένα αθλητικό μπουστάκι που είναι τόσο κολακευτικό για το στήθος και το συγκρατεί με τόσο αριστοτεχνικό τρόπο, που σκέφτομαι πολύ σοβαρά να το φορέσω αύριο στη δουλειά μέσα από jean πουκάμισο. Ακόμα είχε μία μακρυμάνικη, μακό μπλούζα αλλά και ένα φούτερ στο χρώμα του 2017 σύμφωνα με το Pinterest, το πορτοκαλί. Όλα αυτά τα τοποθετώ προσεχτικά στο μπλε Bodytalk backpack μου και ξεκινάω να κάνω την γυμναστική μου, την όποια γυμναστική μου αποφασίσω την κάθε εβδομάδα.

Αυτή με ευχαριστεί τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, χωρίς να έχω να σκεφτώ «ξενερωτικές» λεπτομέρειες όπως «α δεν έχω το σωστό παντελόνι για αυτό ή το κατάλληλο τοπ για το άλλο». Όπως λέει και το tagline των Bodytalk «Τrain for pleasure». Γυμνάζεσαι για να νιώθεις χαρούμενη όχι για να πιέζεσαι ή να προβληματίζεσαι. Επηρεασμένη από την shopping εμπειρία μου, θα τολμήσω να παραφράσω λίγο το μότο του brand και να πω «Be stylish and Train for Pleasure»... Καλή Γυμναστική!

Ένα Bodytalk σύνολο για τρία διαφορετικά αθλήματα