Η Idalia Salsamendi μας έχει αποκλειστικά όλα τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης

Ναταλία Κατσακιώρη
Η Idalia Salsamendi μας έχει αποκλειστικά όλα τα highlights από την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης

Η influencer και fashion editor Idalia Salsamendi έγινε ο ανταποκριτής μας στην Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης. Και αυτά είναι τα trends που ξεχώρισε.

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των fashion insiders. Και αυτό γιατί μας δίνει πάντα κάτι παραπάνω από τα shows που θα δούμε ενόψει της εβδομάδας. Μας δίνει το δικό της vibe και το ξεχωριστό coolness της πόλης. Το Queen.gr βρέθηκε για λίγο στον παλμό της πιο φρέσκιας πρωτεύουσας της μόδας μέσα από τα μάτια της influencer και fashion editor Idalia Salsamendi, που ταξίδεψε μέχρι την Κοπεγχάγη και μας χάρισε ένα μοναδικό report με όλα τα highlights που θέλεις να ξέρεις.

Όλα τα σχόλια και η εμπειρία της Idalia Salsamendi από την CFW:

Ο οίκος Ganni έφερε το AI και τη βιωσιμότητα στο ίδιο catwalk στην νέα του SS24 συλλογή

Μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο σε διάφορες Εβδομάδες Μόδας, αλλά υπάρχει κάτι μοναδικά αναζωογονητικό στην Κοπεγχάγη, που την κάνει την αγαπημένη των fashionistas και των δημοσιογράφων. Υπάρχει μια ευκολία σε αυτή την πόλη, όταν μιλάμε για την αίσθηση της μόδας, γιατί δεν παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά, εκτός αν μιλάμε για τις προσπάθειές τους ως προς τη βιωσιμότητα. Αναμφίβολα πρωτοστατούν σε αυτήν την τόσο αναγκαία προσέγγιση, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, συνεργάζονται χέρι-χέρι με τους σχεδιαστές τους για να διασφαλίσουν ότι καταβάλλουν τις μέγιστες προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα.

Τα αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για όλους όσους επιθυμούν να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Κοπεγχάγης είναι κάτι που και κάθε άλλη πόλη πρέπει να ακολουθήσει. Από το σχεδιασμό, μέχρι τις συνθήκες εργασίας, μέχρι τη δέσμευση των καταναλωτών, δεν υπάρχει κανένας δεσμός που δεν έχουν σπάσει, προκειμένου να απαλλαγούμε από τη γρήγορη μόδα και τα ατυχή αποτελέσματα που έχει αφήσει αυτή η βιομηχανία στο πολύτιμο οικοσύστημά μας. Η Κοπεγχάγη είναι το παρόν και το μέλλον.

Σε όλο αυτό το έργο, η μόδα δεν είναι ο κομπάρσος, αλλά είναι ο πρωταγωνιστής. Αν η βιωσιμότητα είναι η Bonnie, η μόδα είναι ο Clyde της. Ένα ισχυρό δίδυμο που θα ταρακουνήσει έναν κλάδο, που το έχει πολύ ανάγκη.

Την περασμένη εβδομάδα, είχα την τιμή να επιστρέψω ξανά στην πόλη των Spiers για να δω τι θα είναι hot στη μόδα αλλά και τι μπορούμε να περιμένουμε ότι θα δούμε την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2024.

Εδώ είναι οι τρεις κορυφαίες τάσεις της μόδας που θα δούμε:

https://www.instagram.com/reel/Cvw7FR0tQrO/

Barbiecore: Ναι, είναι ακόμα στην επικαιρότητα. Φούξια, ματζέντα και το χρώμα της τσιχλόφουσκας κυριάρχησαν για άλλη μια σεζόν. Η Stine Goya δεν συγκρατήθηκε με τα μοντέλα της να περπατούν υπέροχα στην πασαρέλα σε διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ. Ακόμα και το δικό μου outfit για την παρουσίαση του J. Lindeberg ήταν στις ίδιες αποχρώσεις, με το puffy top τους να συμπλήρωνε το ζακάρ τζιν παντελόνι τους. Το street style άνθισε, επίσης, σε αυτό το χρώμα, καθώς ήταν μια ευχάριστη νότα που τραβούσε για λίγο την προσοχή μας από τις γκρίζες και βροχερές μέρες.

367438722_988910955555552_2906024052361726766_n.jpg

STINE GOYA SS24

Παντελόνι δαντέλα: Γιατί να κρύψεις το σώμα σου, όταν η δαντέλα peekaboo φαίνεται τόσο κομψή και παράλληλα παιχνιδιάρικη. Η Baum und Pferdgarten έβγαλε τα μοντέλα της στην πασαρέλα τους με ασπρόμαυρα δαντελένια κολάν και φορέματα, ενώ και εγώ πόνταρα σε αυτήν την αγαπημένη τάση των celebrities, φορώντας ένα πανέμορφο δαντελένιο παντελόνι Gestuz στο show τους. Και τα δύο έχουν κάτι από την αισθητική της δεκαετίας του '90, πάντα μαζί με το γνωστό Scandi twist, που διατηρεί τη μόδα στην κορυφή της πόλης.

undefined

GESTUZ SS24

MUNTHE.jpg

MUNTHE SS24

Quiet luxury: Ενώ η μόδα στο Scandi style εξισωνόταν πάντα με puffy μανίκια και ανάμεικτα prints, φέτος είδαμε μια σημαντική αλλαγή. Τα brands LoveChild 1979 και Munthe παρουσίασαν και την τάση του quite luxury ως ένα αληθινό και διαρκές αριστούργημα. Το LoveChild 1979 το έκανε πραγματικά υπέροχα, με την τεράστια παλέτα τους σε απαλά χρωμάτα και τα oversized items, που μάγεψαν το κοινό. Το brand Munthe έφερε στο catwalk την αγαπημένη influencer της Κοπεγχάγης Lida Krasniqi, με ένα εκπληκτικό broderie anglais matching set.

LOVECHILD.jpg

LOVECHILD SS24