LFW:Η Simone Rocha δημιουργεί τα δικά της Crocs ενώ ο Erdem κάνει tribute στη βρετανική αριστοκρατία

Ναταλία Κατσακιώρη
LFW:Η Simone Rocha δημιουργεί τα δικά της Crocs ενώ ο Erdem κάνει tribute στη βρετανική αριστοκρατία

Η πιο εκκεντρική φιγούρα της βρετανικής αριστοκρατίας έγινε πηγή έμπνευσης για τη νέα συλλογή του οίκου Erdem.

Η Εβδομάδα μόδας του Λονδίνου ολοκληρώνει τον κύκλο της δίνοντάς μας δύο αμιγώς British shows από την Simone Rocha και τον Erdem Moralioglu, δύο σχεδιαστές που έχουν τη μαγική ικανότητα να παρουσιάζουν κάθε σεζόν κάτι νέο, διατηρώντας το DNA τους. Εχθές είδαμε τα shows τους στα πλαίσια του fashion week και έχουμε τα highlights που πρέπε να ξέρεις.

Τα Mary Janes είναι η απόλυτη εμμονή του street style -Ανακάλυψε το πιο επίκαιρο παπούτσι της σεζόν

Η Δούκισσα του Devonshire ήταν η μούσα του Erdem.

Η βρετανική αριστοκρατία έχει ένα δικό της μυστήριο, έναν μαγικό κόσμο που πάντα εγείρει το ενδιαφέρον του κοινού και συνδέεται φυσικά πάντα με το θεσμό της μοναρχίας. Από την επιτυχημένη σειρά «The Crown» μέχρι και την πρόσφατη τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου, το ενδιαφέρον του παγκόσμιου κοινού για την αριστοκρατία της χώρας που στην ουσία τη γέννησε, παράμενει αμείωτο.

Erdem-S24-001.jpg

Ο Erdem Moralioglu είχε αυτή τη φορά μια διαφορετική μούσα, τη δούκισσα του Devonshire, κατά κόσμον Deborah Cavendish, η οποία έχει χαράξει με την παρουσία της την ζωή της χώρας ως ένας άνθρωπος εκκεντρικός και εξαιρετικά πρωτοπόρος θα έλεγα, μιας και πήρε στα χέρια της ένα τεράστιο κάστρο και μια περιουσία μέσα στα χρέη, για να καταφέρει και πάλι να ορθοποδίσει αξιοποιώντας τον πρωτογενή τομέα. Ναι, την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Η ίδια υπήρξε επίσης λάτρης της τέχνης και της μόδας και παραμένει μέχρι και σήμερα ένα ιστορικό πρόσωπο γεμάτο μυστικά και θρύλους γύρω από τη ζωή της. Το στυλ της έγινε ένα μεγάλο κομμάτι της προσωπικότητάς της και έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές. Λάτρευε τα florals, τα σπάνια πτηνά της, τις μινιατούρες εντόμων και τον Elvis Presley. Όλες οι παραπάνω επιρροές μπήκαν στη νέα συλλογή του Erdem, καθώς ο ίδιος ο σχεδιαστής είχε πρόσβαση στο προσωπικό αρχείο της δούκισσας.

Erdem-S24-014.jpg
Erdem-S24-031.jpg

Τι σημαίνει, όμως, όλο αυτό το inspo στην πράξη; Σημαίνει ρομαντικά florals της αγγλικής εξοχής σε δημιουργικά patchworks, καπιντονέ πανωφόρια και αναφορές στα signature μπουφάν της Babrour, φούστες με όγκο και κλασικά ταγεράκια όλα με εκπληκτικά κεντήματα λουλουδιών, αλλά και διαφάνειες και slip dresses με αναφορές στα 20s, ενώ τα δερμάτινα jackets με τα καρφιά να κάνουν αναφορά στον Elvis. Tα παπούτσια με τους μεγάλους φιόγκους ήταν σίγουρα κάτι το διαφορετικό, που δεν το περιμέναμε από τον συγκεκριμένο σχεδιαστή, που θύμισε λίγο Loewe αλλά έκλεισε το μάτι και στη girly θηλυκότητα.

Catwalk looks:

Τελικά τα Crocs πήρανε την έγκριση του high fashion.

Η Simone Rocha παραμένει το goth romantic παραμύθι μας, μία σταθερά με oversized bomber jackets, φορέματα με όγκους, κορδέλες και τριαντάφυλλα, που φέτος έκανε και κάποια flashes με ιδιαίτερα υλικά, όπως είναι οι διαφάνειες και το vinyl.

Rocha-PO-S24-001.jpg

Αυτό, όμως, που σίγουρα τράβηξε τα βλέμματα στο φετινό της show ήταν η συνεργασία της με την Crocs, δημιουργώντας custom made ζευγάρια στα διάφορα ήδη υπάρχοντα σχέδια της εταιρίας, που διακοσμήθηκαν από το atelier της και έγιναν μέρος της φετινής συλλογής της.

https://www.instagram.com/reel/CxTPMDvoQxv/

Η Rocha υπήρξε πάντα μια σχεδιάστρια με ιδιαίτερο ύφος, που ξεχώρισε ακριβώς για αυτό το μοναδικό της DNA σχετικά γρήγορα μέσα στη βρετανική fashion σκηνή. Και το γεγονός ότι αγκάλιασε και εκείνη το ugly shoe που έχει συζητηθεί πιο πολύ από κάθε άλλο ζευγάρι φέτος, επιβαβαίωσε και την εμπλοκή του street style στο high fashion.

https://www.instagram.com/p/CxTRazhsxdj/

Catwalk looks: