Max Mara FW24: Μία συλλογή αφιερωμένη στην Gabriele Colette που έθεσε τα δικά της ερωτήματα

Ναταλία Κατσακιώρη
Max Mara FW24: Μία συλλογή αφιερωμένη στην Gabriele Colette που έθεσε τα δικά της ερωτήματα

Βρεθήκαμε στο FW24 show της Max Mara και σας μεταφέρουμε όλες τις λεπτομέρειες μια συλλογής που πήγε το quiet luxury ένα βήμα παραπέρα.

Η συζήτηση γύρω από τον φεμινισμό έχει γίνει εδώ και χρόνια αρκετά πιο έντονη. Γυναίκες δυναμικές, ρομαντικές, σύγχρονες ή και αντίθετες στη νέα τάξη πραγμάτων καλούνται να δηλώσουν το ποιες είναι μέσα σε αυτή την κοινωνία, η οποία συνεχίζει να τις πιέζει μέσα από στερεοτυπικές αντιλήψεις. Ο τρόπος που ντυνόμαστε, λοιπόν, είναι η πρώτη και η πιο εύκολη δήλωση της προσωπικότητάς μας, οπότε αυτόματα μπαίνει στο προσωπικό μας style και μια αντίστοιχη βαρύτητα. H Max Mara, ένας από τους οίκους που έχει αποθεώσει τη γυναικεία φύση με τα διαχρονικά του σχέδια προσέγγισε αυτή τη φορά την επικαιρότητα του θέματος αυτού, δημιουργώντας μια συλλογή που μίλησε μέσα από το πρότυπό της. Την Gabrielle Colette.

Max-Mara-F24-001.jpg

To ποίημα Sleepless Nights της πολυτάλαντης συγγραφέα, δημοσιογράφου, σεναριογράφου, αισθητικού και τολμηρής καλλιτέχνιδας του music hall στάθηκε μόνο η αφορμή, για να ξεκινήσει ένα διάλογος με το παρόν και το παρελθόν, που έμελλε να ενώσει εικόνες τις Belle Époque με τη σύγχρονη εικόνα της γυναίκας Max Mara. Μια γυναίκας που είναι έξυπνη, απελευθερωμένη και εκλεπτυσμένη, όπως άλλωστε και η ίδια η Colette. Έγινε γνωστή για το συγγραφικό της έργο και τόλμησε να ζήσει ακριβώς όπως ήθελε, περνώντας στην οικογένεια του θεάτρου και την τέχνης με την ευρύτερη έννοια, βάζοντας φωτιά στα συντηρητικά ήθη της εποχής της.

Max-Mara-F24-005.jpg

«Κοιμάσαι; Όχι, αν ακουμπήσω το μάγουλό μου στο δικό σου, νιώθω τις βλεφαρίδες σου να φτερουγίζουν σαν τα φτερά μιας αιχμάλωτης μύγας. [...] Όλο μου το σώμα παραδίδεται... παραδίδεται στον ύπνο, χαλαρό, και ο λαιμός μου βαραίνει επάνω στον απαλό σου ώμο- αλλά οι σκέψεις μας ενώνονται ερωτευμένες, διακριτικά σ' αυτή τη γαλάζια αυγή που ξημερώνει». Με αυτούς τους στίχους για οδηγό, ο Ian Griffiths δημιούργησε για άλλη μια φορά μια συλλογή γεμάτη κομψότητα, versatile items που αξίζουν μια θέση σε κάθε γυναικεία ντουλάπα, η οποία απέπνεε την αντιφατική προσωπικότητα της Colette που περνούσε με ευκολία από την άκρατη θηλυκότητα στο αγαπημένο της ανδρόγυνο style.

MFW24: O Richard Quinn μιλάει αποκλειστικά στο Queen.gr για τη νέα του συνεργασία με την Max&Co

Max Mara FW24: Μια συλλογή ωδή στην απρόβλεπτη γυναίκα που κρύβεται μέσα σου.

Το ραντεβού δόθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης με το fashion crowd να έχει κυκλώσει το location του show. Στο street style ξεχώρισαν όλα τα neutrals outfits by Max Mara με τα πολυτελή παλτό και τις μεγάλες δερμάτινες ζώνες να είναι το απόλυτο highlight του πρωινού μας. Ανάμεσα στους καλεσμένους του front row και η Olivia Palermo αλλά και η πανταχού παρούσα Anna Dello Russo. Το σκηνικό του show επιβλητικό, ολόλευκο και minimal ανήγγειλε με έναν δικό του τρόπο αυτό που θα ακολουθούσε στο catwalk.

https://www.instagram.com/reel/C3pQdkZI5s3/

Μοντέρνα, λιτή, αλλά και βαθιά ενθυμητική- η Max Mara σχεδίασε ό,τι η Colette έγραψε. Μια συλλογή που βασίστηκε στην αγαπημένη της διαχρονική, minimal αισθητική, η οποία αυτή τη φορά συνδύασε ίσιες, χυτές φόρμες από την γκαρνταρόμπα της Colette με όλα εκείνα τα σύγχρονα trends, που κυριαρχούν ήδη στη ζωή μας. Wide leg παντελόνια, κοστούμια με θηλυκά δεσίματα στη μέση, knitted φορέματα, maxi coats από κασμίρι σε καμηλό και αλπακά, sassy φούστες και power jackets συμπλήρωσαν μια συλλογή, που ήταν για ακόμη μια φορά αφιερωμένη στη γυναίκα Max Mara.

Max-Mara-F24-028.jpg

Οι υπέροχες, πλεκτές ζώνες σε ρόλο corset που συμπληρώθηκαν με λεπτά δερμάτινα ζωνάκια τύπου obi, τα ultra mini σορτσάκια με office σακάκια που παραπέμπουν στο no pants trend μέσα από την Max Mara οπτική πάντα, τα βελούδινα pyjama sets με το άψογο tailoring και τα βραδινά gowns σε ίσια, οριακά boxy γραμμή που δεν ακουμπούσαν το σώμα, ήταν εκείνα τα highligts που ξεχώρισαν on the runway.

Catwalk looks:

H χρωματική παλέτα του επερχόμενου χειμώνα προβλέπεται basic yet luxury, με το αγαπημένο καμηλό του οίκου να είναι πάντα ο κυρίαρχος. Σήμερα θαυμάσαμε το total black, σκεφτήκαμε το grey και λατρέψαμε το noir blue, ένα χρώμα αγαπημένο και της μούσας της συλλογής Colette, που εδώ είδαμε σε μια πιο σύγχρονη στυλιστική άποψη, συνδυασμένο με μαύρο.

Ο Ian Griffiths είναι ένας σχεδιαστής που μέσα στα χρόνια έχει αποδείξει τη λατρεία του στις γυναίκες και το πόσο πιστός παραμένει στην ομορφιά και τη γοητεία της φύσης τους. Έτσι και οι oversized γραμμές που είδαμε στο catwalk σήμερα ήταν μέσα στην απλότητά τους ultra sexy, σε συνδυασμό με το natural beauty look των μοντέλων και το sleek, wet look, το οποίο έδωσε μια πινελιά κομψότητας βγαλμένη από τη Belle Époque και την demi-mondaine λάμψη.

Max-Mara-F24-047.jpg

Το φινάλε έγινε με ένα line up που έδωσε τη γενικότερη quiet luxury αίσθηση της συλλογής, η οποία όμως ξεχώρισε για τον δυναμικό της χαρακτήρα. Κάτι που συνοψίζεται και στην ίδια τη φύση της Colette, μια μούσας από το παρελθόν που κουμπώνει απόλυτα στην ψυχοσύνθεση της γυναίκας του σήμερα, που ντύνεται με βάση τη διάθεση και την προσωπικότητά της. Ποιος είναι ο αποδέκτης αυτής της εμφάνισης; Η Colette δίνει την απάντηση: «Όμορφη; Για ποιον; Για μένα, φυσικά» και η Max Mara συμφωνεί.

Max-Mara-F24-050.jpg

Το Queen.gr μοιράζεται μαζί σου το φινάλε του show: