Όλα τα 90s trends που θα συνεχίσουμε να φοράμε το 2023 -Oι συνδυασμοί που θα τα απογειώσουν

Ναταλία Κατσακιώρη
Όλα τα 90s trends που θα συνεχίσουμε να φοράμε το 2023 -Oι συνδυασμοί που θα τα απογειώσουν
Photo Credit: Vincenzo Grillo/launchmetrics.com/spotlight

Τα 90s δεν έχουν φύγει ακόμη από τη ζωή μας και κάποια από τα micro trends που φοράγαμε τότε έρχονται μαζί μας κα αυτή την άνοιξη. 

Τα έχουμε πει πολλές φορές. Τα 90s είναι συναίσθημα, είναι οικειότητα, είναι ζεστασιά και άνεση. Είναι το coolness μιας δεκαετίας που μπορεί κάποιοι να την θυμάστε ελάχιστα, όμως μερικοί τα ζήσαμε και μεγαλώσαμε μέσα σε εκείνα τα τόσο υπέροχα χρόνια, τα χρόνια της «άγνοιας». Από πλευράς μόδας τώρα, το 90s style δεν χρειάζεται συστάσεις, γιατί ακόμη και αν ανήκεις στη Gen Z θα έχεις δει όλα τα trends της συγκεκιρμένης δεκαετίας να πρωταγτωνιστούν στις τάσεις των τελευταίων σεζόν. Έχει υπόψη σου ότι στα 90s δεν ήταν λίγες οι φορές που ένα τηλεοπτικός ή κινηματογραφικός χαρακτήρας δημιουργούσε ένα ολόκληρο trend.

Όπως η Julia Roberts, που ήταν και μία από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της περιόδου και άφησε εποχή με το πιο Giorgio Armani κοστούμι της στην τελετή των Golden Globes του 1990, όταν και απέσπασε και το πρώτο της βραβείο από το θεσμό. Μάντεψε! Tα φαρδιά, loose, ανδρικά κοστούμια θα είναι η τάση που θα φορέσεις και αυτή την άνοιξη, για να κάνεις τις business αλλά και τις casual εμφανίσεις σας.

Jennifer Aniston: Με δύο 90s glam φορέματα απέδειξε και πάλι ότι το στυλ δεν έχει ηλικία

ROBERTS WINS GOLDEN GLOBE

Η Julia Roberts στα Golden Globe του 1990 με κοστούμι του Giorgio Armani. (AP Photo)

90strends_spring2023-(5).jpg

Τα 90s trends που θα βάλουμε και αυτήν την άνοιξη σε ένα video που θα γίνει το νέο σου mood board.

Μην υποτιμάς ποτέ τα διάφορα «σκονάκια» στον τομέα της μόδας. Το να έχεις δηλαδή ένα mood board, ένα αγαπημένο account στο Instagram ή ένα how to You Tube βίντεο στα αγαπημένα σου, που μπορεί να σου δώσει την έμπνευση που χρειάζεσαι. Όπως είναι το παρακάτω. Εδώ, θα βρεις συγκεντρωμένα τα πιο επίκαιρα trends από τη δεκαετία του 1990, ανά κατηγορία, αλλά και με φωτογραφίες από όλα τα style icons της περιόδου, που έκαναν διάσημες τις τάσεις αυτές. Ακούγεται χρήσιμο; Είναι!

Υπάρχουν κάποια από αυτά τα nostalgic trends που τα έχουμε δει μέσα στα προηγούμενα χρόνια στους δρόμους της πόλης και συνεχίζουν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας και την άνοιξη του 2023. Όπως το αιώνιο, ρομαντικό lingerie ή αλλιώς slip dress με το αισθησιακό σατλεν ύφασμα, τα καρό και tartan patterns, οι maxi φούστες, τα retro αθλητικά παπούτσια και το grunge style, που λατρέψαμε και φορέσμα μετά την ιστορική συλλογή του Marc Jacobs. Δες το παραπάνω βίντεο και κράτα τις σημειώσεις σου.

Τα 90s στο street style της άνοιξης: