Το Tomato girl είναι η τάση με τις κορυφαίες αναζητήσεις στο Tik Tok-Και είναι ιδανική για καλοκαίρι

Ναταλία Κατσακιώρη
Το Tomato girl είναι η τάση με τις κορυφαίες αναζητήσεις στο Tik Tok-Και είναι ιδανική για καλοκαίρι
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Είναι το trend που θα μας απασχολήσει αυτό το καλοκαίρι και είναι παντού!

Βλέπουμε κατά καιρούς πολλά νέα trends, που στην πλειοψηφία τους μας έρχονται από τα social media. Και το Tik Tok είναι το νούμερο ένα μέσο πλέον που ανακηρύσει τις τάσεις της κάθε σεζόν. Το τελευταίο διάστημα, αν είσαι μέσα στο κοινό του Tik Tok, σαν όλες εμάς τις υπόλοιπες που αγαπάμε το ασταμάτητο σκρολ, τότε θα έχει παρατηρήσει το hashtag #tomatogirl και #tomatogirlaesthetic. Τι είναι, όμως, το Tomato girl αλήθεια;

To Tomato girl δεν είναι κανένα κορίτσι «ντομάτα» προφανώς, αλλά είναι μια γενικότερη αισθητική και έχει και να κάνει κυρίως με τα κορίτσια του ιταλικού νότου. Σκέψου δηλαδή το ειδυλλιακό τοπίο της Σικελίας, του Portofino, της Amalfi Coast και της Τοσκάνης και όλες εκείνες τις αέρινες κοπέλες που απολαμβάνουν τη θάλασσα και τον ήλιο, κάνοντας ποδήλατο, πίνοντας κρασί σε κάποιο μικρό bar και δίνοντας την αίσθηση ότι στον ελέυθερό τους χρόνο επιστρέφουν στο σπίτι τους για να ποτίσουν τα φυτά τους. Ή και το μποστάνι τους! Why not;

Οδηγός αγοράς: 10 minimal κολιέ για να πετύχεις το τέλειο layering

Στην παρακάτω gallery θα πάρεις μια μικρή γεύση από το πώς έχει μεταφραστεί αυτή η αισθητική και το πώς μπορείς και εσύ να φορέσεις το Tomato girl trend στην πόλη.

Tomato girl inspo: Πώς να φορέσεις τη μεγαλύτερη τάση του Tik Tok.

Ξεκινώντας να κάνουμε μια μικρή λίστα με τα απαραίτητα, ας μιλήσουμε λίγο για τα υφάσματα που κυριαρχούν εδώ. Και η απάντηση είναι φυσικά, το λινό. Λινό και μαλακό βαμβάκι παντού. Είναι ανάλαφρο, καλοκαιρινό και έχει αυτό τον rustic αέρα που θέλουμε για τη συγκεκριμένη αισθητική. Τα floral φορέματα είναι και πάλι ο πιο εύκολος τρόπος να υιοθετήσεις το trend. Ακολουθούν τα λινά πουκάμισα με τα μεγάλα κεντήματα, οι midi φούστες με έμπνευση από τα 90s και τα μαντήλια δεμένα στο λαιμό και τα μαλλιά, σαν άλλη Ιταλίδα.

https://www.instagram.com/p/CqArd4_tjyB/

Τα παπούτσια και τα αξεσουάρ εδώ είναι πολύ girly και έχουν έντονο χρώμα, όπως το κόκκινο, το star χρώμα της όλης τάσης. Ένα επίσης στοιχείο από το Tomato girl aesthetic είναι και τα retro μοτίβα, όπως το vichy καρό και τα ενημερωμένα prints με φρούτα, όπως τα κεράσια. Χαριτωμένο και cute! Αυτό θέλουμε για το καλοκαίρι μας!

https://www.instagram.com/reel/CqASBENDE8I/