Τι είναι η θεωρία των λάθος παπουτσιών; Το styling trick που θα αλλάξει τον τρόπο που ντύνεσαι

Ναταλία Κατσακιώρη
Τι είναι η θεωρία των λάθος παπουτσιών; Το styling trick που θα αλλάξει τον τρόπο που ντύνεσαι
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Μία απλή συμβουλή που θα κάνει τα σύνολά σου μοναδικά. Δοκίμασέ το!

Από τότε που τα social media έχουν μπει στη ζωή μας με τόσο ενεργό τρόπο, και ειδικά το Instagram και το Tik Tok, έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε, αντιμετωπίζουμε και βιώνουμε τη μόδα. Έχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση σε εικόνες και έμπνευση από content creators σε όλο τον κόσμο και ειδικά το κομμάτι των βίντεο έχει βελτιώσει κατά πολύ το κομμάτι του experience. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι όλος αυτός ο εκδημοκρατισμός έχει δώσει την ελευθερία σε όλους μας να δημιουργήσουμε δικό μας content και να διαμορφώσουμε δικές μας τάσεις και αισθητικές. Οπότε και ο κόσμος της μόδας έχει γίνει πιο ανοιχτός σε νέα, πρωτοποριακά στοιχεία.

wrong_shoes_theory-(9).jpg

Ένα από τα μεγαλύτερα trends που παίζουν αυτή τη στιγμή στο styling είναι η θεωρία των λάθος παπουτσιών. Ναι, ναι πολύ καλά διάβασες, των «λάθος» και όχι των σωστών. Η γνωστή στυλίστρια Allison Bornstein έχει αναλύσει τη συγκεκριμένη θεωρία με πολύ απλό τρόπο, εξηγώντας μας ότι πολλές φορές ένα ιδιαίτερο, διαφορετικό, edgy και φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι παπούτσια σε σχέση με το υπόλοιπο σύνολό μας, μπορεί να είναι και αυτό που θα το κάνει στην πραγματικότητα να ξεχωρίσει.

Λινό παντελόνι: Το απόλυτο essential του καλοκαιριού και όλοι οι τρόποι για να το αναδείξεις

wrong_shoes_theory-(6).jpg

Μπερδεύτηκες; Και όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό! Δες το παρακάτω βίντεο για να καταλάβεις λίγο καλύτερα τι εννοώ.

Η θεωρία των λάθος παπουτσιών:

https://www.instagram.com/reel/CtzJ6iUIwfB/

Αυτό που περιγράφει με άλλα λόγια η συγκεκριμένη θεωρία είναι η δύναμη της αντίθεσης, που συχνά στο κομμάτι του styling είναι και το στοιχείο κλειδί που κάνει ένα look μοναδικό και εντυπωσιακό. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα το είδαμε πριν λίγες μέρες στο catwalk του οίκου Louis Vuitton με τον Pharrell Williams να παρουσιάζει tailored κοστούμια συνδυασμένα με γαλότσες! Τώρα μάλλον μπήκες κάπως στο νόημα.

Το ίδιο ισχύει και για κάθε φορά που θα συνδυάσεις ένα θηλυκό, αέρινο φόρεμα με τα sneakers σου, ένα σορτσάκι με ένα ζευγάρι cowboy μπότες, ένα edgy παντελόνι σε rock στυλ με minimal flats, όπως οι μπαλαρίνες. Μήπως, λοιπόν, χρησιμοποιείς ήδη το συγκεριμένο styling tip χωρίς να το ξέρεις; Εγώ θα σου πω να το πας ένα βήμα παραπέρα και να φορέσεις ένα jogger παντελόνι με ψηλοτάκουνα mules αλλά και το πιο θηλυκό σου maxi φόρεμα με ένα ζευγάρι ugly shoes. Ζήσε και διασκέδασε τη μόδα, αυτή είναι η ουσία της!