Οδηγός αγοράς: Τα λινά φορέματα που θα μας κρατήσουν δροσερές το καλοκαίρι

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Τα λινά φορέματα που θα μας κρατήσουν δροσερές το καλοκαίρι

Τα φυσικά υλικά είναι η κατάλληλη επιλογή για το καλοκαίρι. 

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί αγαπάμε τόσο πολύ το λινό ύφασμα τα καλοκαίρια; Θυμάμαι ακόμη τη μαμά μου και όλες τις φίλες της, οι οποίες έραβαν ένα μεγάλο μέρος της γκαρνταρόμπας της σεζόν στην αγαπημένη τους μοδίστρα, να επιλέγουν πάντα το λινό για να κάνουν φορέματα, φούστες, παντελόνια και top, ακόμη και καλοκαιρινά σακάκια. Οπότε μπήκα και μυήθηκα από πολύ μικρή στον κόσμο της λινής, καλοκαιρινής ντουλάπας, που από τότε έχει γίνει αυτονόητη για μένα. Και επειδή κάποια πράγματα τα έχουμε βρει έτσι από τις μαμάδες μας, όπως λέει και ο λαός, ίσως άργησα να αναρωτηθώ γιατί τελικά φοράμε τόσο λινό τα καλοκαίρια.

https://www.instagram.com/p/CgR_X_xoCvh/

Φυσικά, και πέρασα τη φάση της αμφισβήτησης εκεί στην εφηβεία, αλλά σύντομα επέστρεψα στο πιο καλοκαιρινό ύφασμα του κόσμου, κυρίως για πρακτικούς λόγους. Επειδή είναι ότι πιο δροσερό υπάρχει. Γενικά, τα φυσικά υφάσματα όπως το λινό και το βαμβάκι είναι η νούμερο ένα επιλογή για τους ζεστούς μήνες με καύσωνες και έντονη ηλιοφάνεια. Και το λινό νομίζω θα βρίσκεται διαχρονικά σταθερά στην πρώτη θέση. Αν ξεπεράσεις το ζήτημα του τσαλακώματος, τότε θα το εντάξεις και στις βραδινές σου εμφανίσεις. Προσωπικά, θα σου έλεγα ότι οι όποιες ραβδώσεις πάνω σε ένα λινό ύφασμα το κάνει ακόμη πιο cool, ακόμη πιο αβίαστα elegant.

Κοστούμι και bra top: Είναι το super hero σύνολο του καλοκαιριού -Κλασικό και ταυτόχρονα ανατρεπτικό

https://www.instagram.com/p/CsVnqUTIcmz/

Άλλο ένα από τα «στερεότυπα» που υπάρχουν γύρω από το λινό ύφασμα είναι και ότι τα λινά ρούχα είναι κάπως συντηρητικά. Για κάποιο λόγο στο άκουσμα και μόνο της λέξης λινό, φανταζόμαστε τεράστια, λευκά φορέματα, κάπως βαρετά, κάπως συντηρητικά, κάπως μονότονα. Ε, να σε ενημερώσω ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει πια, αφού τα περισσότερα από τα αγαπημένα μας brands έχουν εμπλουτίσει τις συλλογές τους με λινά φορέματα σε λαμπερά χρώματα και όλα τα πιθανά πατρόν, που μπορείς να σκεφτείς.

https://www.instagram.com/reel/Cq5WBmuIpzG/

Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποια από τα αγαπημένα μας items και σου τα παρουσιάζουμε σε μια wish list, που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει. Ανάμεσά τους θα βρεις το νέο σου λινό φόρεμα για το 2023. Guaranty!

Editor's choices: